Юпитер във Водолей. Транзит през рождените домове


Юпитер = вяра и религия, истина и справедливост, оптимизъм и благоденствие, нови възможности и перспективи. По природа – гореща и влажна, плодородна планета. Добротворец. Носи мъжка и активна енергия.

Водолей – неподвижен зодиакален знак, подвластен на стихията въздух, съответства на 11 дом в хороскопа. Управител – ексцентричната планета Уран. Знак и планета които се свързват с независимост, интелигентност, оригиналност, новаторство и откривателство, висок идеализъм, приятелство, индивидуализъм.

Юпитер навлиза във Водолей на 19.12., два дни след Сатурн. Ако обединим горните твърдения, можем да очакваме разширение в областите на новите технологии, иновативни открития които ще носят белега на новото време и ще бъдат в полза обществото.

Води Юпитер, но под зоркият поглед на Сатурн – през това мото ще премине този юпитеров транзит.

Другото характерно е, че Юпитер ще премине като стрела през Водолей, до 14.05 ще  изминал целият път, без ретроградна фаза. Разбира се,  такава ще има, но в случая тя ще започне от знака Риби.

Един от най забележителните аспекти по време на този транзит е съвпада със Сатурн на 21.12, в деня на зимното слънцестоене. Сатурн потиска ентусиазма на Юпитер, ограничава поривите, но пък спомага за по обективно и рационално интегриране на енергията, конструктивни решения, нещата да се „изпипат“, да не се прибързва. Съвпада се случва в нулевия градус и в терма на Сатурн, което е +1 за него. И двете планети са много важни за социума и точно под тяхното влияние се случват всички важни събития и съответно решения, придобивки или пък ограничения които се спускат от хората избрани да управляват. Т. е. последиците от тези управления се стоварват върху хората, затова това което ще произлезе от този съвпад и в последствие транзит ще бъде глобално за цялото човечество, предвид ситуацията в която сме изправени и принудени да живеем. А тя никак не е розова в международен, здравословен, финансов план. Сега обаче, в сравнение с изминалите две години има всички шансове да се излезе от кризата – бавно, методично, с подкрепата на иновациите и по-нестандартните подходи, които обаче трябва да се прилагат предпазливо, конструктивно и целенасочено по Сатурн. Виновни няма, има неумолими вселенски закони които ни карат все повече да се чувстваме като пионки в ръката на бог, съдба … кой в каквото вярва. Когато всичко това започваше, си казахме, че вече нищо няма да е същото, но като че ли тайно се надявахме колкото се може по-бързо да приключи и да се върнем към „нормалното“ ежедневие. Е, сега вече има друго ежедневие и действително нищо няма да е същото, няма връщане назад! Именно изолацията ще е погледа навътре, поглед към най-близкото обкръжение, срещата със себе си – това ще се случва в идната година и разбира се искаме или не – свръх навлизането на новите технологии! Уран, Водолей може да се свързва с големите групи и общества, но по природа той е индивидуалист. В най-висше проявление, индивидуалист, който повеждайки маси, давайки на обществото, запазва своя мироглед и висок идеализъм. Това се иска и от нас – да станем повече осъзнати Човеци, които да се свържат, обединят с други такива Човеци за обща вяра и добруване. Това е посланието на тези два важни транзита през Водолей!

В личен план е важно през кой точно рожден дом преминава Юпитер. Този транзит ще носи качествата на Водолея, но събитията ще имат отношение към темата която посочва домът. Каквато и да е тя, Юпитер ще внесе повече шансове и възможности, вид разширение, различни перспективи. В негативен аспект, човек би могъл да си повярва прекалено, да се възгордее. Освен това, в случая трябва да се отчете и транзита на Сатурн, защото колкото и Юпитер да разширява, Сатурн след него неминуемо ще свива, ще ограничава, И понеже за мен астрологията е най-полезна когато е насочена към самият индивид предлагам ви някои ключови насоки с уговорката, че по-скоро могат да ви послужат като ориентир.

Ако Юпитер преминава през вашият:

Асцендент и първи дом. Първо, самите вие сте силно повлияни от знака Водолей. По – нестандартни, с по-широки възгледи и разбирания. Това за вас може да се превърне в период на приповдигнатост, експанзия, разширение на съзнанието. Вярата, оптимизмът стават ваши спътници. Ставате по-уверени и ще изпитвате силна необходимост да изразявате всичко това. В негативен план дава прекалена амбиция, търсене на възможност да „блеснеш“ на всяка цена, надменност и критично отношение към околните, липса на обективна преценка, краен оптимизъм.

Втори дом –  актуална става темата финанси и лични притежания, печеленето и харченето на пари, материалните интереси. Когато Юпитер транзитира през този сектор на хороскопа предстоят важни промени във финансово отношение. Придобивки, иновативни подходи в изкарването на пари. Човек съумява да организира добре времето си в полза на материалният просперитет. Засилва се стремежът към лукс, удобства. Обратната страна са загуби, които са свързани с прекалени амбиции, нетрезва преценка, подвеждане. При всички случаи човек получава важна пренастройка в тези области. И тъй като водолеят се свързва и с внезапните и нечакани неща, в тази сфера са възможни всякакви изненади – от внезапни възможности даряващи с изобилие, до внезапни фалити и неразумни вложения.

Трети дом

Разум, интелигентност, общуване, пътуване. Много често при транзити на Юпитер през трети дом се засилва интереса към усвояване на нови знания и умения, които разширяват мирогледа и познанията. Може да се запалите по идеология, да се запишете на курсове /в случая, такива които имат отношение към технологиите, компютри, чужди езици/, интересът ви към четенето да се засили. Засилват се писателските способности, издателска дейност. Комуникацията е засилена, възможност за създаване на добри контакти, щастливи и ползотворни пътувания с обогатяваща цел, подобряване на връзките със собствените братя и сестри, добри съседски отношения. Добре е да се обръща внимание на внезапните хрумвания и идеи. В негативен план – объркана информация, трудна концентрация и организация на време, свръх комуникация, която в повечето случаи е безсмислена, влошаване на отношенията със съседи, братя, сестри, братовчеди. Объркани пътувания, най-вече тези които касаят въздушният транспорт.

Четвърти дом

Дава разширение и придобивки свързани с домът и условията на живот. Човек проявява повече интерес към традициите, интересува се от произхода си, корените. Получаване на добра подкрепа от родителите, такава която е пряко свързана с домът, стопанството. Възможна е смяна на дома или замяна за по-добър и подреден благодарение на подкрепата на родители, авторитет или просто щастливо стечение на обстоятелства. Много често  човек може да се премести на по-добро място или такова което ще го обогати. Обновления които имат отношение към дома, нов член на семейството който влиза в дома и има отношение към неговото благоденствие, раждане на дълго чакан наследник. При негативни аспекти, непредвидени обстоятелства свързани с дома или мястото на пребиваване, загуба на дом, прекъсване на връзки, контакти с най-близките, напускане на дома. Във Водолей всичко това е съпътствано от внезапност.

Пети дом

Най-творческият дом. Изобилие от любов, творческа енергия, радост и удовлетвореност от живота, забавления, изкуство, внезапни придобивки, късмет. Раждане на дете, радост от деца и внуци. Да се радваш от душа, да се забавляваш. В случая е облагодетелствано авангардното изкуство, нестандартните подходи спрямо децата. Подобряване на отношенията със собствените деца. За педагозите, учителите успехи в техните поприща, авторитет сред учениците. Нови идеи които се приемат с ентусиазъм от подрастващите. Този дом се счита и за хазартен и при едни трудни аспекти може да даде прекален авантюризъм, любовни афери, неразумни залагания, риск, свръх оптимизъм по отношение на късмета.

Шести дом

Има отношение към здравето, работата и ежедневието. Когато Юпитер преминава през този дом, дава възможност за разширение, подобрение в тези области. Много често хората които са без работа си намират такава и то много по-добра и престижна, подобрява се здравословното състояние, а от там се променя и цялото ежедневие. В знака Водолей, това може да сочи дейност в области като технологии, компютърни и софтуерни компании с международно участие, работа имаща отношение към правото, закона, философските науки. При всички случаи човек има възможност да блесне с ерудиция, да покаже своите най-добри качества. В негативен план дава конфликти на работното място, фалшива компетентност, заболявания придобити от излишества, преяждане, злоупотреба с алкохол, разпуснат и разгулен начин на живот.

Седми дом

Подобрява партньорските отношения, дава възможности за добро сътрудничество с околните, предложения за съвместна дейност, колективната работа е спорна. Брак с желан и обичан партньор, съпружеска лоялност, покровител. Добре приет от обществото. В негативен план – активни противници, съдебни процеси с лош финал, развод. Ако човек има подобни заложби по рождение е добре да внимава с кого се съюзява, защото Юпитер има склонност да „напомпва“ нещата, още повече във Водолей – да не се окажат приятелите явни противници!

Осми дом

Облагодетелства въпроси свързани с наследства, имущество. Човек може да се облагодетелства посредством пари от държавата, пенсиониране, награда свързана с призвание получено в резултат на рискови операции. Може да се засили интереса към окултизъм, парапсихология. Иновативни манипулации свързани с репродуктивна дейност. Може да проявите интерес към различни вложения – акции, застраховки. В негативен план са възможни загуби, придобиване на наследства, но чрез загуба на скъп и влиятелен човек – покровител, родител, родственик, съпруг. Фатализъм, развиване на различни мании, психози, безразборни сексуални контакти.

Девети дом

Обикновено се свърза с мирогледа, вярата, философията. Това може да е начало на започване на висше образование, интерес към философия, религия, много далечни пътувания с цел опознаване на света и нови религии, експедиции с научна цел. Обществено признание свързано с откривателство, престижни награди, човек се превръща в авторитет и то по заслуги. В негативен план, човек много лесно може да изгуби своя авторитет и престиж. Краен авантюризъм, лоши отношения с чужденци, скиталчески живот извън родината, пътни инциденти. Лъжливо проповядване, членуване в секти, приписване на заслуги които не му принадлежат.

Десети дом

Има отношение към социалното и обществено положение на родения, неговият престиж, бизнес, сила и власт, напредване в йерархията. Това е най-високата точка в хороскопа и при едни добри аспекти, може да се очаква разширение в дейността или започване на нова. Човек се слави с доброто си име, забелязват го, расте чрез своите дела, буди доверие, привлича нови възможности. Повишение в службата, даване на ранг, орден, заслуга. В негативен план дава прекалена амбиция, падане отвисоко, лоша слава, загуба на бизнес.

Единадесети дом

Домът на големите надежди и важните, подкрепящи приятелства. Това е домът на Водолея. Когато Юпитер преминава през този дом, активността е повишена, човек е отдаден на каузи, получава важна подкрепа от приятели и съмишленици, може да се включи активно в работа в обществена полза, да основе фондация, сдружение, като подбудите са истински и обикновено успява, защото среща мощна подкрепа, печели нови и нови приятелства. В негативен план – злоупотреби свързани с различни организации и проекти в които могат да са замесени и приятели, раздяла с илюзии, загуба на авторитет сред приятелските кръгове, забъркване в клюки, сплетни, прекален идеализъм, идейни разногласия.

Дванадесети дом

Разбираш, че истината е скрита вътре, в теб, ти си твоята истина. Това е време за оттегляне, вътрешна, духовна работа. Човек се свързва със себе си, обича да работи в уединение, проявява интерес към мистерии, окултизъм, философия, сънища. Сам стига до важни прозрения, които в бъдеще ще променят живота му. Може да бъде добър проводник на тези учения. В негативен аспект, изолация, дълго оттегляне поради заболяване, разбити илюзии, тайни общества, клевети, емиграция. Злоупотреба с алкохол, наркотици, невроза, мания.

И помнете, че всичко което се случва ще носи белега на Водолея и на Новото време! Ключът е скрит във вътрешната вяра!

 

Нели Станева

18.12.2020

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.