Марс в Телец – сериозни сътресения


На 7 януари, малко след полунощ, Марс, навлиза в земният знак Телец. За дълъг период от време, от 28.06 до днес, всичко което се случваше „по Марс“ носеше енергия на знака Овен, а това си е повече от половин година. Марс беше и силен и слаб, но в своя собствен знак и каквито и да бяха действията и волята през изминалите месеци те идваха и носеха кардиналност. Затова, сега няма как да не се усети много отчетливо тази ингресия и да не се отрази в живота, още повече заради редицата предизвикателни аспекти в които Марс ще започне да се включва още от първият ден.

На първо място, знака Телец не е сред любимите места на Марс, в него енергията не може да бъде проявена по най-добрият начин, а това донякъде /за добро или зло/ обезсилва качествата на планетата. Силно актуални ще бъдат финансовите теми и то на всички нива. Доходите от ежедневна работа, лични спестявания, вложения, притежания от всякакъв вид, начините на изкарване на пари. Очакват се и сътресения в световен икономически план, нещо за което говорех и писах още през миналата година, че именно в началото на 2021г ще изпитаме най-осезаемо последствията от тази дълга и изтощителна борба с вируса. Както във всяко нещо обаче черното не е само черно, и от всичко това ще произлязат и добри ползи, ще се даде възможност да навлезе новото и нестандартното в посочените области, ще се родят нови правила и условия, а това няма как да премине леко и безболезнено, особено за по праволинейните и консервативни хора. Това ни го казват – Марс в съвпад с Уран в квадрат с Юпитер, Сатурн и това всъщност са основните аспекти, но ще има и допълнителни „изненади“ провокирани от присъствието и транзитите на Меркурий, Слънце, Венера. Най-критичен в това отношение е месец януари и първите дни на февруари. Тогава не препоръчвам никакви резки и целенасочени промени които имат отношение към изброените теми. Периодът не е за подценяване. Уран и Лилит се движат в близост от доста време, а сега с приближаването и на Марс към тях, се оформя един нездравословен и непредвидим тандем. Между 19 – 30.01 е най – предизвикателният период. Повишен риск от загуби и най-вече от въвличане в не чисти игри и интриги с финансов привкус и то в големи мащаби, както на лично, така и на социално, дори международно ниво заради намесата и на Слънцето и Юпитер /последният изгорен/. Освен това, точно този период може да извади на бял свят много скривани неща и далавери от крупно финансово естество, международни скандали. Не на последно място в посочения период да се внимава и при общуване, кореспонденция, да не се взема всичко за чиста монета, защото той съвпада със стационарната фаза на Меркурий, който на 31.01 става ретрограден във Водолей и макар в момента да стои малко в страни, не може да се пренебрегне неговото влияние, ще си има и той по-нататък своето важно „включване“.

От друга страна съществува повишена опасност от внезапно възникнали инциденти, наранявания с остри и режещи предмети, опасност при пътувания най-вече по въздух, пожари, природни катаклизми. Вниманието трябва да е двойно повишено! В здравословен план стават уязвими гърлото, сливици, нервната система, колена, стави. Най-осезаемо, може би ще усетят този транзит най-вече Телците и Водолеите и то родените през първа декада /от 21 до към 1-во число/, защото точно в тези знаци се случват всички тези аспекти. По природа те са фиксирани, трудно понасят промените, предизвикателствата /особено Телеца/, но ще им се наложи! След 6 февруари тази енергия ще се поразчисти и до самият край на транзита, 3.03, Марс няма да участва в такива тежки конфигурации и поне откъм негова страна може да се очакват по-спокойни и не така агресивни и непредвидими действия, напротив предстоят два положителни по-продължителни аспекта с Нептун и Плутон които могат да бъдат доста благоприятни и в полза на знаците Козирог, Дева, Телец, Риби – трета декада.

Едно от положителните качества на Марс в Телец е, че стимулира творческите дейности, писането, работа с деца, работа в сферата на красотата, музиката, изкуството, любовните преживявания… Така, че, какво друго ни остава, освен да си пожелаем повече от тях и съзнателно да се стремим именно към тях!

Нели Станева

06.01.2021г

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.