Меркурий, ретроградна фаза във Водолей /30.01/


На 30.01, Меркурий ще премине в своята първа за годината ретроградна фаза. Вече, дори децата знаят и се вълнуват от тези фази и те действително могат да се превърнат в голяма досада, особено, ако ги преекспонираш и не се отнасяш с разбиране към случващото се. Хората са различни, с различно ежедневие и разбира се, влиянието ще е много индивидуално. В едно, обаче си прилича – по объркванията, грешките, закъсненията, „разваленият телефон“ – в пряк и преносен смисъл, неудачните покупки, нетрайните договори, с неясни или пък объркани клаузи, които после ни връщат на „поправителен“… и т.н. Все пак, както и друг път съм споделяла, Меркурий не е чак толкова страшен и неговите шеги са по-скоро дебелашки. Сам по себе си, той не се свързва със сериозните ситуации, до момента в който не се намеси друга, тежка планета. Тогава, Меркурий би могъл да стане „добър“ проводник. Тази ретроградна фаза ще премине изцяло във Водолей, знак, който се свързва с новостите и съвременната техника, интернет комуникацията, в това число и работата на много хора, летателните апарати, каузите, затова, нека вниманието бъде изострено по тези теми. Ретроградната фаза е добре да се използва за ремонтни дейности, планиране, по-лежерно ежедневие, приятни срещи /които дори да не планираме, те някак си се случват/.

Макар, че настоящата фаза започва безаспектно /26,29 гр. на Водолей/, то до края на периода динамика няма да липсва. Същинска ретроградна фаза на Меркурий, продължава до 21.02. /стигайки до 11-я.гр/, но поне до 26.02 препоръчвам повишено внимание по всички дела които имат отношение към Меркурий.

А това, са двата най-важни и динамични периода през този транзит. Ето някои ключови насоки свързани с тях:

На 7-11.02 – Меркурий е в съвпад със Слънце /изгорен/ и в квадрат с Марс – труден период свързан с общуването, с началници, авторитети. Не влизайте в излишни пререкания с хора от които зависите финансово! Агресивни прояви при шофиране, пътуване – с повишено внимание, опасност от пътни инциденти, катастрофи. Обърканост, грешки, необективност, изобщо отслабено внимание, неадекватни на дадена ситуация реакции.. Не си купувайте нова техника, автомобил, опасност от скрити дефекти, от недоглеждане, неправилна преценка. 

12-15.02. Съвпад на Меркурий с Венера и Юпитер, квадрат с Лилит. Взаимоотношения, финанси, връщане към отминали теми, срещи, закъснели подаръци, ексцентрични прояви, съмнителни удоволствия. Повишени контакти с чужбина, пътувания, кореспонденция, интерес към учене. С повишено внимание към финансите! Не правете големи и рисковани вложения, макар, че на някои много ще им се иска, защото Юпитер разширява и дава подобни пориви. Правете си по-скоро планове. Периодът съвпада с Новолунието във Водолей!

Влиянието на тази фаза вече започва да се усеща и то ще е по-интензивно особено след Пълнолунието в Лъв, което е утре 28.01. 

Градусите в които планетата се „обръща“ са винаги изключително интензивни и най-вече оказват влияние, ако човек има там лична планета.Това няма как да бъде ясно при една такава обобщаваща прогноза, единствено което е сигурно е, че в посочените градуси /26-ти и 11-ти/ попадат Слънцата на Водолеите родени  на 31.01 и тези родени на 16.02 и съответно те могат да усетят това влияние по-силно.

 

Нели Станева

27.01.2021

Заглавно изображение: Pixabay

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.