Размисли


Мисли, споходили ме внезапно и разкрили ми истини за мен самата и за нещата от живота. Със сигурност в много от тях ще се „познае“ и някой друг, затова съм ги събрала на едно място в реда, в който са ме навестили 🙂

♥♥♥

 

Няма случайни неща и всеки се ражда с това което му е отредено, със съдбата си. Със самото си раждане той получава и дадености за да живее спрямо тази съдба. Добри или лоши те ще са само за него. Това са неговите инструменти. Ще среща хора които ще му помагат ден след ден да сглобява пъзела. Той пък, на тях ще помага – да сглобят своя. Това ще са неговите родители, родственици, деца, любими, приятели и познати.. Понякога ще му се струва, че е попаднал в рая, друг път животът ще му се  струва черен като ад. Ще изпитва радости и болки, възходи и падения, ще се среща и разделя, ще печели и ще губи. Все едни такива човешки неща. Ще се бунтува често срещу съдбата и ще си казва „Не, аз съм този който кове и пише своята съдба“. Да, така е, ти ковеш вече знайното и вървиш, вървиш по своя път… 

18.04.2021г

♥♥♥

Щастлив навеки е този, който е открил вярната посока!

31.03.2021

♥♥♥

Много пъти се случва хората да постигат своите цели и успехи в името на някой друг. Често за да се докажат пред свои най – близки; родители, съпруг, деца, любим човек. Има и такива, които се доказват пред хора, които дори ненавиждат. Тези успехи никога не водят до щастие и пълнота.

Истинското удовлетворение от постигнатото настъпва едва тогава, когато човек започне да прави нещата осъзнато, в името на себе си!

14.08.2020

♥♥♥

Как се печели сърцето на мъж,

на жена?

Никак

(ако не ти е съдба)!

16.01.2020

♥♥♥

Има в живота работи които са орисия. 
За тях отговори няма. 
Не бива и да се търсят.

18/08/19

♥♥♥

Истински сложните и необратими неща в живота се броят на пръсти.

Всичко останало е силно въображение, примесено с гняв,

безсилие,

негодувание. 

Просто се отпусни!

03.07.2019

♥♥♥

Бъди свой център

ще се изгубиш

ще излезеш от орбита

позволиш ли друг да застане в него

18/6/19

♥♥♥

Свободната душа

дори затворена във клетка

винаги вижда път пред себе си…

Някой ден оковите падат

вратата се отваря

душата е готова за повика на сърцето

което знае всички пътища..

05.05.19

♥♥♥

Един пост във Фейсбук който прочетох рано тази сутрин ме накара да се замисля. В него една жена, явно с по-нисък /поне по общоприетото/ жизнен стандарт отправяше нещо като упрек към богати и заможни хора и правеше съпоставки за това как живеят едните и как другите. Звучеше сърцераздирателно и много тъжно. Разбирам, дошло й е дето се вика „до горе“ и изказва собствената си позиция. От нейната си камбанария. Ако чуем обаче позицията на така наречените богати хора, тя ще бъде коренно различно. И това всъщност е абсолютно нормално. В тази връзка, животът като цяло е „несправедлив“. И всеки го живее според съдбата си. На едни е дадено, на други – не. И тук роптаенето е излишно, просто остава удовлетворението, че си се изказал, че си споделил. Не знам да има точна рецепта против бедност, но от опит знам, че здравата работа не винаги помага… И всички тези неща са много добре показани в хороскопа на човек.

13.10.2018г.

♥♥♥

С раждането ти се дава роля.

Дава ти се и характер.

И играта започва…

17.09.2018г.

♥♥♥

Когато между астролога и неговия клиент започне да се усеща едно по – голямо сближаване то не е желателно и не бива да се допуска, защото така започва да се губи от обективността. Винаги трябва да съществува дистанция. По тази причина не е удачно, дори не бива да се правят хороскопи и особено крайни прогнози на родственици. Ти не може да ставаш „пророк” на най-близките си /защото всъщност и ти си там/. Затова има и библейска мъдрост, че никой не е пророк в своята страна…

21.07.2018

♥♥♥

Някъде горе е написана съдбата на всеки човек и добрият астролог е като един проводник на знанието за тази съдба. И не за да я предотврати или променя, а за даде кураж когато е нужно, защото повечето хора ни търсят когато се нуждаят от помощ и се чувстват в безизходица.

И си мисля, колко блажено понякога е незнанието..

07.06.2018

♥♥♥

Бъди внимателен с решенията които вземаш. Много често с тях ти не променяш само своята съдба!

26.01.2018г

♥♥♥

Стават ли мислите реалност?

Мислите които се превръщат в реалност, мечтите които се сбъдват! Много съм разсъждавала по тези вечно актуални въпроси. Много от съкровените мечти и желания които съм имала в този живот вече са реалност. Но аз не спирам да се питам, действително ли аз ги предизвиквам или са предначертани…? Преди време мислех, че може да ми се случи каквото си поискам, едва ли не с вълшебна пръчка. Впрочем, като бях малка, често си представях, че притежавам такава и си пожелавах какви ли не небивалици, включително и да ми бъдат написани домашните, ей така, без да си мръдна пръста… 😉 естествено това никога не се случваше..

Години след това, работейки с хората, виждам и разбирам как всичко в живота е заложено по рождение. И това което мислим и чувстваме, всъщност не е нищо друго, освен нашата интуиция за нещата които са предопределени да ни се случат. При някои тя е изключително развита, при други по-слаба. От нас се иска единствено да изживеем всичко, тук на земята. И доброто и злото. И колкото и положителна да е нашата мисъл, то не е ли писано – няма да стане. Но пък винаги остават добрите пожелания, надеждата..

Ключът е в това, да развиваш ежедневно интуицията си, да имаш съкровен досег със себе си и да приемаш мъдро случващото се.

04.11.2017г

♥♥♥

Всичко което ти се случва е част, от пъзела който трябва да сглобиш накрая на живота си. Осъзнаеш ли това, ще живееш един смислен живот.

10.03.2017г

♥♥♥

На едни хора им е дадено придобивки и пари да идват при тях посредством другите, най-често партньорства /брачни, бизнес/.
На други – средствата да изтичат посредством партньорства.
И всичко това е показано много добре в хороскопа на всеки един човек.
Първите е добре съзнателно да се стремят към такива, да ги изграждат и съхраняват.
На вторите ще им е по-леко, ако действат сами. Добре е това да се осъзнае, макар, естественият стремеж на повечето хора да е живот в партньорство. За някои на всяка цена.
Просто така е устроен света.

29.06.2016

Нели Станева

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.