Транзитология, Сергей Вронски, част 2


В края на 2019 година излезе първа част на астрологичното заглавие Транзитология, което се прие с радост и благодарност както от хората които се занимават професионално с астрология, така и от тези които я изучават в момента или имат по-любителски интерес към нея. Преди броени дни от „Лира принт“ издадоха и част втора, в която известният руски астролог Сергей Вронски разглежда подробно транзитите на двете лични планети Меркурий и Венера.

Такива заглавия, тип наръчници са изключително полезни, защото дават точна и конкретна информация без излишно разтягане. Винаги можеш да отвориш, да направиш справка, да съпоставиш. Подобно на том първи, в заглавието на първо място са разгледани  самите транзити на съответната планета в зодиакалният знак през който преминава, енергията и събитийността която би могла да донесе. Следва подробно обяснение на транзита на дадената планета във всеки един от дванадесетте рождени дома на хороскопа и съответно аспектите които сключва с наталните планети. 

Информацията в книгата е поднесена с лекота, точно и разбираемо в типичният за Вронски стил. И понеже в днешният 6 април, най-точен е секстилът между Венера, която сега се придвижва през огнения Овен и Марс в Близнаци, а самият небесен аспект носи хармонична енергия, макар, че позициите и на двете планети точно в тези знаци не са от най-добрите /особено за Венера/, съм избрала откъс който има отношение към това разположение и съответно транзита на Венера през Овен. Разбира се, всички тези твърдения дават най-общ поглед, а за да се предвиди индивидуалното влияние трябва да се погледне задължително рожденият хороскоп на човек.

Транзит на Венера през Овен

Докато Венера се движи през Овен, чувствата се изострят, хората дори външно стават по-емоционални, чувствителни, реагират по-остро на шеги или хапливи закачки по свой адрес, особено ако се отнасят до външния им вид. Това, което иначе не биха забелязали или което просто щяха да игнорират, сега може да доведе до бурна реакция на нетърпимост. Човек не понася фамилиарността, която възприема като неуважение. Жените може да се обидят поради недостатъчното внимание, което получават, но и да проявят инициатива за запознанство или в прехода към по-интимни отношения.

Изобщо през този период хората не губят много време в ухажване и прелюдии, връзките обикновено веднага преминават към конкретни действия „на любовния фронт“. Любовниците, намиращи се в пика на страстните си взаимоотношения, не забелязват нищо наоколо, всичките им мисли и чувства са насочени един към друг. Отношенията обичайно са пламенни, запомнящи се, но – уви – бързо преминават, буквално изгарят. He си струва да се вълнувате много, ако вашият брачен партньор си е загубил главата по ново увлечение – по-вероятно е много бързо да се върне в семейното лоно. Страстта е безумна и в пряк, и в преносен смисъл. Често става дума просто за хормонален изблик, нищо повече. Много рядко подобна страст може да се превърне в истинска любов. Естествено, не само жените, но и мъжете стават по-инициативни през периода. Венера в Овен ги прави по-добри изкусители. Под този транзит обикновено всички показват най-добрата си страна, при което никой не лъже, просто леко поукрасява действителността. Хората силно се нуждаят от признаване на своите женски или мъжки достойнства – дотолкова, че са готови да приемат за обяснение в любов дори дежурно отправения комплимент.

Избликналите чувственост и страст обичайно не се отразяват добре на обществената дейност, работата и деловите взаимоотношения. Характерно за периода е импулсивното харчене на средства – често не за неща, които са необходими, а заради мимолетна емоция. Здравето обикновено се подобрява – особено що се отнася до възпалителните процеси, хроничните заболявания преминават в стадий на ремисия.

Негативните аспекти може да се проявят като прекомерна емоционалност, агресия, пристъпи на ревност, прекалено усърдно ухажване. Хората изпитват нужда да им се обръща по-голямо внимание, но самите те са склонни да се занимават предимно със себе си и се интересуват само от собствените си чувства. Възможно е да реагират рязко на – както им се струва – неуважително или пренебрежително отношение. През този период скандалите и изясняванията на отношенията са обичайни, също както истерията, афиширането на чувства и демонстративните обиди. Неразумното харчене на пари може да доведе до загуби. Нараства потенциалната опасност от възпалителни заболявания на органите в малкия таз, от остро протичащи ангини, от загнояване и пъпки по кожата.

Благоприятни аспекти на Венера с Марс

Под този транзит човек става много по-открит емоционално, по-смело изразява своите чувства, жените например може първи да признаят любовта си и дори да предложат брак – изобщо да вземат инициативата в свои ръце. Марс помага на Венера да преодолее присъщите й срамежливост и уязвимост, а Венера изглажда и облагородява напористия Марс. В поведението се появяват сдържаност, дипломатичност и артистичност, но чувствата са по-страстни, наситени, настроението осезаемо се подобрява. Всичко това се отразява и на работата. На преден план излиза творческата страна, за човек е важно не само да направи нещо, но и то да изглежда красиво. Подгрятата от Марс емоционалност се отразява на деловата активност – макар и да има риск в този момент човек да прави това, което му е интересно, а не необходимото. Деловото партньорство се активизира, както и обществената ангажираност, завързват се нови Контакти и взаимоотношения. Тези аспекти създават възможност за разрешаване на проблемите по мирен път с помощта на дипломацията, умението да се лавира между две непримирими страни и дори чрез изкуството на прелъстяването. Може да се очаква малка печалба или еднократно парично постъпление. Но, като се отчете импулсивността на Марс, възможни са и непланирани харчове – например за подаръци на любимия или за удоволствие. Въпреки хармоничността на аспектите, човек трябва да е умерен по отношение на финансовите въпроси.

Под този транзит сексуалното влечение е засилено и любовните отношения получават допълнителен импулс, ето защо е възможно да се очаква своеобразен ефект на ускоряване: на- пример двама души, които още се опознават и не смеят да се сближат, внезапно да се обяснят един на друг. Романтичните отношения може да преминат на следващия, по-интимен етап. Или хора в установена връзка да решат да заживеят заедно и т.н. Този транзит също способства прерастването на деловите отношения в любовни.

Подходящо време:

за нови начинания и идеи, за обществена дейност; за финансови вложения, за оказване или получаване на парична помощ;

за преговори, за подписване на контракти и съглашения за сътрудничество;

за съвещания, обсъждания, за публични изяви и посещения; за провеждане на конгреси, конференции, семинари, презентации, рекламни събития;

за подобряване на отношенията в работен екип, с партньорите, шефовете и околните; за сътрудничество и активно взаимодействие; за художествени занаяти, рисуване и ваене; за музикални, особено вокални занимания; за романтични и любовни срещи, за зачеване; за годежи, сватби, семейни и други празници; за развлечения и спорт;

за козметични процедури и операции (ако не ги възпрепятстват други фактори от хороскопа).

Свързано заглавие: Транзитология, първа част

Цена на книгата: 18лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

06.04.2021

 

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.