Марс в Рак – 23.04. – 11.06.21г


Буквално след броени часове, Марс преминава във водният и кардинален Рак. Марс е планета, чиито естествени стремежи са лична изява, самоутвърждаване, победа. Да бъдеш пръв!

В астрологията се свързва с действието, личната воля, смелостта, агресията и премеждията. Разположението му в рождения хороскоп указва сферата на дейност в която сме най-активни, където поемаме рискове, където сме много инициативни, но и много импулсивни и нетърпеливи. Планетата  се свързва с мъжкото начало, управлява мъжката сексуалност и сила. Позицията на Марс показва още как човек изразява своите желания, как си взема полагащото му се. Свързва се още с новите начинания, особено такива свързани с риск и то в много случаи непремерен. В негативен план – нещастни случаи, пожари, нападения, изгаряния, кръвоизливи, операции и последващи усложнения и инфекции – изобщо ситуации на опасност за живота. Въвличане в конфликти, спорове, дебати. Сблъсък със съперници, явни врагове, конкуренция. Смърт, убийства, огнестрелни рани, насилие. 

В Рак, Марс е в знака на своето падение. Това не е неговата стихия, неговото място и определено ще има нужда от повече стимули за да се прояви, да действа. Това е период в който животът става  податлив на емоции и настроения, но липсва настойчивост и самообладание. Действията се определят предимно от инстинктите и в тях може да липсва категоричност, твърдост. Те могат да бъдат по – хаотични, възможна е проява на капризност, субективни убеждения.

Периодът до 11 юни за много хора ще бъде посветен на дома и семейството и това ще бъде напълно в реда на нещата. Възможно е разрешаване от банални битови въпроси до по-големи и планирани ремонти, активиране на теми свързани с отношенията в рода, традиции, корени, родственици, семейство и деца. Предстоящите великденски празници много добре кореспондират с тази позиция.

Този транзит на планетата ще премине сравнително спокойно. Преки аспекти с така наречените лични планети /Слънце, Меркурий, Венера/ липсват, защото те „си вървят“ буквално една след друга в знаците Телец-Близнаци, които в случая са преди Марс, което поставя този транзит малко встрани от личните изяви. Действията са по-глобални.

До средата на месец май, Марс отправя хармоничен аспект към планетата Уран. Този аспект се свързва с подтик за свобода, независимост, дава много енергия, но и склонност да се действа необмислено, прибързано. В случая, обаче и двете планети не са добре поставени и ако не друго, то поне няма да вредят  сериозно, както да кажем при една отчетлива квадратура или съвпад, който получава предизвикателни аспекти. Все пак периодът би могъл да се използва за разрешаване на някои битовизми, в по-глобален план е възможно да бъдат повдигнати социални теми по финансови въпроси, такива които касаят семейството, културните наследства.

В дните около 23-30 май, Марс ще отправи хармоничен аспект с планетата Нептун в Риби. Това може да се окаже много вдъхновяващ и емоционално зареждащ период в подкрепа на творческите прояви и реализиране на много планове в тази посока.

По напрегнат се очертава периодът от началото до към средата на юни, когато Марс ще застане в опозиция с Плутон. Това е аспект на противоборство, защитаване на позиции по безкрупулен и брутален начин. Периодът може да бъде свързан с по-тежки инциденти и злонамерени прояви, раздвижване във властта и политиката, спекулации свързани със социални въпроси които касаят историята, семейството.

В личен план, водните /Рак, Скорпион, Риби/ и земни /Телец, Дева/ знаци могат да почувстват по-добре и в по-положителен аспект тази Марсова енергия, докато за кардиналните Овен, Везни, Козирог и особено за тези родени през трета декада периодът може да се окаже по-предизвикателен.

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на планети, позиции, аспекти. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Нели Станева

23.04.2021г

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.