Юпитер в Риби – 14.05.2021г


Тази нощ, Юпитер премина в знака Риби. Това е тронова позиция за него и сравнително кратък транзит, защото на 27.07, планетата ще се върне, ретроградна отново във Водолей и чак, в самият край на годината, на 29.12, Юпитер отново ще премине в знака  Риби. Според разположението му в картата на родения, този транзит би могъл да донесе някои промени и по-скоро загатване за нещо /поради това, че предстои още едно преминаване през същите градуси, което ще затвърди събитие/ при хора на които първите градуси на знака Риби са хармонично аспектирани, но в общ, глобален план, транзита остава леко в страни и единственият мажорен аспект който предстои да сключи преди ретроградна фаза, това е тригон с Венера /2-4.06/ – бързопреходен аспект, който би могъл да се вземе предвид при съставяне на някои елекции.

Вяра, религия, закон, оптимизъм – това са основните понятия с които се свързва планетата и по време на транзита и най-вече в домът в който се случва, човек би могъл да изпита подтик за разширение, щастливи и оптимистични възможности, място, където ще изпитва удовлетворение и способност да види цялото, да изживее пълноценно своите идеали. В негативен план и някои трудни аспекти биха могли да доведат до лакомия и жажда за наслади, аморалност, авторитарно и антисоциално поведение, несправедливост и прекален материализъм.

Знакът на Рибите в случая може да засили интуицията, благотворителността и милосърдието, влечението към окултизъм и мистични познания. Идеален момент за духовна работа и такава свързани с по-висши каузи и идеали, защото с тази позиция, човек най-силно може да усети вярата вътре в себе си и да я развие. Това би могъл да бъде и чудесен период за творческа работа свързана с рисуване и музика. При дисхармонични аспекти, тази позиция дава празно фантазьорство, лъжеучения, измами, мързел и инертност, недобра преценка на ситуации от които могат да произлязат различни, неприятни последици, защото с подобни аспекти  на Юпитер, човек може да се пренавие и да действа доста импулсивно- типичната черта на огъня. При такива транзити може да се засилят и злоупотреби с алкохол, различни опиати, но разбира се, всичко изброено до тук е много индивидуално.

Както писах по-горе, на 27.07, Юпитер ще се завърне отново в знака Водолей и ще достигне до неговия 22-ри градус, което ще върне различни ситуации за преразглеждане на много хора, най-вече Водолеите! В самият край на годината, 29.12.21г, Юпитер се завръща отново в Риби, като един от най-хармоничните периоди на този транзит са месеците февруари-април 2022г. Тогава предстои обмен на енергии с личните планети Меркурий /забележете, без ретроградна фаза през периода/- Венера – Марс, кармичните възли и Уран. Силен период и много добри идеи могат да се породят, добър е и  за реализация на намеренията. Юпитер ще премине в следващият знак, Овен на 11.05.2022г. С пожелание за ползотворни дни! 

Изображение: Лична фотография. Ръчно рисувани от мен книгоразделители. Може да разгледате повече Тук

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на планети, позиции, аспекти. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен 

Нели Станева

14.05.2021г

 

2 Comments

 1. Здравейте, силно ми направи впечатление това за затвърждаването на ситуация при повторното преминаване на Юпитер в Риби.Е,аз имам деасцендент в 4градуса Риби.Какво ще означава това за мен?

  Харесвам

  1. Здравейте Вера,
   Това е изключително индивидуално и не мога да го коментирам без точна рождена карта пред себе си. Десцендента дава указание за партньорствата на родения и взаимоотношенията му с другите. Така, че там очаквайте раздвижване. А каква ще е динамиката и какво ще ви донесе този транзит, зависи изключително от индивидуалната ви съдба. Надявам се да ви донесе положителни промени 🙂
   Поздрави,
   Нели

   Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.