Сатурн, ретрограден във Водолей -23.05.2021


На 23.05, Сатурн тръгва ретрограден от 13.31гр. в знака Водолей. Която и да е планета да вземем, всяка една нейна ретроградна фаза е своеобразна крачка назад, понякога и две. Като социална планета Сатурн може да изправи някои хора пред редица ограничения и спънки свързани с по-дългосрочни проекти и намерения. Като цяло, периодът не е подходящ за предприемане на важни стъпки и заиграване с властта, шефове. Много хора през този период ще получат важни уроци, ще се изправят пред част от своето минало и ще осъзнаят своето истинско положение. Когато е в крайно негативни аспекти, особено с лични планети и посредством своето разположение Сатурн би могъл да донесе проблеми от различен характер – здравословен, съдебен, кариерен, партньорски, взаимоотношения с деца, с учители, с родители, особено ако последните са по-възрастни и имат нужда от грижи. Много е индивидуално и примерите могат да бъдат хиляди.. Във всички случаи през този период не са препоръчителни кардинални решения и големи начинания, защото те биха могли в последствие да претърпят съществени промени. Да не говорим, че малко след Сатурн, тръгва ретрограден и Меркурий, след него и Юпитер, така, че особено месец юни се очертава крайно неблагоприятен във връзка с Новото. През подобни периоди, които се случват веднъж годишно всеки един научава поне по един важен урок, макар и много често да не го осъзнава на момента. Знака  Водолей като цяло поставя акцент върху вътрешните пориви и стремежи, желанията на сърцето, големите каузи, проекти, мирогледа, разчупване на статуквото, внезапните решения и изходи. Ретроградната фаза на Сатурн продължава до 11.10. Както и друг път е ставало на въпрос, в дните преди обръщане от директно към ретроградно движение, както и обратно, енергията на съответната планета е най-концентрирана и влиянието и по съответните теми най-силно. В такива дни, вътрешното ви безпокойство може да се засили, но пък и именно в него е скрит ключа, то може да ви даде ценна насока пред какво ви предстои да се изправите и кое е това нещо което дори да искате да пренебрегнете или да загърбите, няма да ви се получи или поне ще е привидно. Когато Сатурн не е „въвлечен“ в негативни аспекти или пък има хармонични такива, фазите преминават сравнително спокойно, човек отново се връща назад, но без особено напрежение, преценките му са много по трезви, промените които съпътстват събитията се случват безпроблемно, по-хармоничен начин който носи удовлетворение и в много от случаите облекчение.

Сатурн ще се върне до 7-я градус на Водолей и може да повлияе най-силно родените в периода 26.01- 3.02, а самият градус от който се обръща планетата има отношение към родените на датите 1-2 февруари и съответно 26-27.02, защото съвпада пряко с техните Слънца. В зависимост как са аспектирани те и разбира се цялата рождена карта, най-големите уроци ще за тях. Следващите зодиакални знаци които биха могли да почувстват това влияние са Телец, Лъв и Скорпион и по специално от средата на първа декада, до първите дни на втора /26 – 3/. За Овен, Близнаци, Везни, Стрелец, периодът на Сатурновото влияние ще е сравнително хармоничен.

Нели Станева

19.05.2021

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на планети, позиции, аспекти. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен 

Изображение: Pixabay

Вижте също:

Съвпадите на Сатурн с лични планети

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.