Слънчево затъмнение в Близнаци – 10.06.2021, Марс в Лъв от 11.06


Както се вижда на картата един от акцентите на слънчевото затъмнение е точният съвпад на господаря на Новолунието – Меркурий, със Слънце и Луна. И изгорен и ретрограден! На затъмнение като на затъмнение.

От практическа гледна точка дните са изпълнени с напрежение и могат да бъдат доста объркани, дезориентиращи. Това се нагнетява още повече от квадратурата с Нептун, аспект който не дава добра преценка и обективност, има склонност да размива, да заблуждава, да мами.

Сатурн, ретрограден отново застава в точен квадрат с Уран, поглеждаме и към Марс, в последният градус на Рак, анаретен, изключително слаб /то и без това не се чувства никак на място в този знак/ се очертава не много приятна обща картина.

Препоръчвам доколкото е възможно да се сведат действията до минимум, да не се прибързва и в никакъв случай да не се започват нови неща! Да се внимава при пътуване, при боравене с информация, при медицински изследвания, особено скенери, образна диагностика. Възможно е обостряне на хронични заболявания свързани с дихателната система, бели дробове. Опасността от инфекциозни и вирусни заболявания е по-голяма. Родените около 9-11 юни могат да усетят цялата тази динамика най- изразено.

Добрата новина е че съвсем скоро на 11.06., Марс преминава в знака Лъв. Най-после малко огън! Както писах преди време, от 20 април на небето няма нито една планета в огнен знак. Това нарушава космическият баланс и за хората с подчертан огън периодът никак не е бил лесен. С навлизането на Марс се връщат оптимизмът, настроението, желанието за игри, забавления, развлечения. Тази ингресия ще внесе и раздвижване на много поприща. Шоуто, светският живот, спортните изяви. Марс в Лъв действа смело, сърцато. Стреми се към лидерство и лични изяви които често имат отношение към любими занимания, към децата. Духът се чувства по освободен.

С навлизането на Марс в Лъв /макар, че тук и Меркурий връща лентата назад/, започва и едно отложено и дълго чакано събитие – европейското първенство по футбол, което въпреки, че ще се проведе през 2021, ще запази оригиналното си име УЕФА Евро 2020. Футболът е отборна игра, но всеки отбор има своите лица, своите лидери и тук ще видим истински такива, които изпъкват благодарение на своят устрем и лични качества. Всъщност принципът далеч не важи само до футбола и именно Марс ще даде тласък за много изяви.
Транзитът на Марс през Лъв няма да е толкова наситен откъм аспекти. Като по предизвикателен се очертава периода 25.06 – 4.07. Тогава ще се задейства Тао квадратура между Марс, Сатурн, Уран и всъщност на върхът се явява точно Уран. Славата на трите планети в тази комбинация не е никак добра и в случая е знак за внезапни и не особено приятни събития. Положителното в случая е, че Сатурн е ретрограден, а това малко или много отслабва неговото влияние. На 13.07 Венера настига Марс и техният точен съвпад на 19.48гр. в Лъв ще бележи начало на нов цикъл.
Марс напуска знака Лъв на 29.07., а дотогава – радвайте се на живота и се забавлявайте!

Нели Станева

08.06.2021

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на планети, позиции, аспекти. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен  

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.