Юли – горещо време, горещи страсти


Юли започва с огнена Луна в знака Овен и се очертава като горещ – и като време и като страсти. В средата на месеца, Меркурий напуска своето дълго пребиваване в  Близнаци /там е от 5.05/, Венера навлиза в Дева последвана от Марс, Юпитер в своят ретрограден път се завръща в знака Водолей.

Ето и някои от по-важните акценти през месеца:

Между 1 – 10 юли действа напрегнат аспект, Тао квадратура между Марс-Сатурн, Уран /последният се явява връх/. Дните са заредени с напрежение, опасността от инциденти, катастрофи, стихии и бедствия е повишена. Не предприемайте рисковани действия. В случая, Слънцето дава своята подкрепа, но неговата сила не е достатъчна за да се противопостави на тази мощна и разрушителна конфигурация. След 6 юли в тази хватка влиза и планетата на любовта и притежанията Венера. Това неминуемо ще нажежи страстите, ще засили емоционалният живот, желанието за лукс, красиви и лъскави неща, желание за удоволствия. До към 10 юли трябва да е повишено вниманието при покупки, възможно е разточителство, неудачни и скъпоструващи удоволствия които надвишават възможностите. Възможни са прояви на ревност, нелепи инциденти, загуби. Периодът не е подходящ за козметични и разкрасителни процедури, оперативните намеси са нежелателни повече отвсякога. Транзита ще бъде усетен най-интензивно от Лъвовете, цялата първа декада и първа половина на втора, това са датите от 23.07 -7.08.

10 юлиНоволуние в Рак. Горните аспекти са се поразпаднали и рано сутринта /4.16/ Слънце и Луна се срещат в 18-я гр. на знака Рак. Както всяка година по това време, в рачешко Новолуние, Луната е на трон, в своята си обител и в своите си води. Аспектите са сравнително хармонични, като най-точният е този с Нептун. Емоциите, интуицията, внезапните нови идеи вземат превес, засилва се любовният живот, мисълта за семейството, поколенията, повдигат се патриотични въпроси.

11 юли, малко преди полунощ, Меркурий напуска знака Близнаци и навлиза в Рак. Първият му аспект ще бъде с ретроградният Юпитер в Риби. Засилва се интуитивната мисъл, пробужда се вярата, възможни внезапни „проблясъци“, срещи от миналото. Когато Меркурий преминава в знака Рак мислите стават насочени към семейните въпроси, човек е по-чувствителен, интуитивен, засяга се по-лесно, мисли със сърцето си. Периодът е подходящ за кратки пътувания, организирани на семейни и родови сбирки, пикник сред природата, по-чести гостувания. Добро време за писателска, изследователска и научна дейност. Силна интуиция особено в периода 17-23 юли когато Меркурий ще отправи хармонични аспекти към Уран и Нептун.

13 юли Венера настига Марс и техният точен съвпад на 19.48гр. в Лъв бележи начало на нов цикъл между тях, който ще постави на дневен ред вечните теми за любовта, взаимоотношенията, брачните дела, финансовите въпроси, личните притежания, сексуалността. В знака Лъв, лидерството, гордостта, собственото его е водещо. Този съвпад в случая е безаспектен, което го прави „чист“ и горните качества ще се проявяват с пълна сила. Много хора могат да се почувстват себедостатъчни, ориентирани към собствени дела, удоволствия, забавления от различен характер.

18 юли в обедните часове, Лилит навлиза в знака Близнаци. За това разположение мисля да напиша в отделна статия, но най-общо казано с тази позиция и при подходящи аспекти, Лилит ще се „включва“ винаги по въпроси които имат отношение в общуването и предаването на информация. Първият такъв аспект ще е този с Юпитер, който най-често има отношение по въпроси свързани с вярата и религията, но в случая той е напрегнат – откровени лъжи, да се внимава при общуване с чужденци и влизане на взаимоотношения с тях. И отново подчертавам, че с точка като Лилит трябва да се работи внимателно особено що се касае до рождената карта.

22 – 25 юли. На 22 юли, Венера преминава в знака Дева. Тук планетата не се чувства особено комфортно. Разумна, семпла, с грижа към собствените вещи и притежания, търсеща и изискваща непрестанни доказателства за лоялност, преданост – такива каквито тя е склонна да дава. Педантичността която пренася в емоционалния и любовният живот понякога може да й играе лоша шега. Малко по-късно през деня Слънцето навлиза в знака Лъв в 17.25. В своя собствен знак, то ще подтиква към повече самостоятелност, ще внася динамика в дните, желание и демонстрация на лидерство, себедоказване, оптимизмът се засилва. В този период от годината огнените и въздушни знаци са в подем. Пълнолунието във Водолей на 24 юли ще подсили горните качества, за много хора ще дойде период за реализация за техните желания, ще се открият и нови хоризонти. Дните 22-24 за някои хора ще донесат изпитание в сферата на чувствата.

28 – 31 юли, Неспокоен период белязан от преминаването на Меркурий в Лъв и попадането му в лъчите на Слънцето, а Юпитер отново се завръща във Водолей където ще остане до 18.10, достигайки до 22-я градус на знака. Важен отрязък от осем градуса, много хора които ще преживеят своето Дежавю.  На 29 юли, Марс преминава в Дева, а това е равно на практичност в ежедневните дела, майсторство, прилежност, методика, но в някои моменти и желание за критика, прекалена педантичност и раздразнителност и то от дреболии. Действията могат да бъдат насочени и към здравето и неговата профилактика. Заради някои трудни конфигурации, в периода 28-31 юли препоръчвам повече почивка и да не се вземат важни решения. Дните са изпълнени с напрежение, опасност от измами, инциденти. Релаксирайте и се наслаждавайте на  Слънцето и топлите летни дни!

Внимание! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен  

Изображение: Pixabay

Нели Станева

01.07.2021

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.