Август – повече практичност


Астрологичният август обещава разнообразие и по-спокойни дни, но през втората си половина. Понеже по-голямо влияние на планети се очертава да има в знака Дева, месецът няма да е толкова подходящ за пълен релакс и забавления, макар, че много хора ще си го позволят. За една по-голяма част, ще е период за усилена работа, ремонти, практични решения, профилактика на здравето и личната хигиена. През август Уран също тръгва назад и се превръща в петата ретроградна планета. За щастие, през целият месец всички лични планети са директни, движат се с добра скорост, а това е много важно за ежедневието на всеки един. За по-големи планове подходящо време ще дойде едва към края на октомври, а до тогава, просто правете онези малки на пръв поглед стъпки които водят към по-големите цели. Те са много важни за да бъде удовлетворението от свършената работа наистина пълно и когато дойде време да се берат плодовете, реколтата да е богата и сладка. Именно Девата, чрез гъвкави подходи и трудолюбие може да постигне много в това отношение.

Периодът 1-12 август ще е доста динамичен, променлив. Ще се изисква повишено внимание, делата може да не са така спорни. Необходимо е правилно разпределение на личните финанси, защото рискът от загуби и неправилни вложения е повишен. През периода няма да липсват изненадващи ситуации, опасността от природни катаклизми, стихии, пожари е голяма. Горещите дни продължават с пълна сила. Днес е най-точният съвпад между Слънце-Меркурий в 10-я гр. на знака Лъв в точна опозиция със Сатурн. Между другото той си действа от няколко дни и всички ние сме свидетели на неговите прояви. Влиянието на аспекта ще продължи до към 5 август. Дните са критични най-вече за общуването, което може да се изрази в грозни словестни сцени, проблеми с авторитети – в семейството с бащата, по-възрастни членове на фамилията, в обществото с властта. При подобни аспекти човек трудно събира мислите си, губи дар слово, не може да мисли трезво и да се изразява конструктивно. Наблюдава се една умора. Дните не са добри за преговори, за нови дейности, за пътувания, търговска дейност, медицински изследвания, организиране на събития, покупки.

8.08 – Новолуние в 16-я гр. на Лъв. За него ми идва наум веднага една ключова дума – Непредвидимост. Новолунието се управлява от Сатурн и Уран, като аспекта с Уран, който тогава е почти стационарен, е по-точен. Възможни са всякакви обрати и в личен и в обществен план. Това касае най-вече Лъвове родени между 8-10 август и Телци 5-7 май. Едно може да са замисляли, а да стане съвсем друго. Аспекта ще оказва своето влияние в различни сфери от живота им през идната година. На фона на Новолунието има още един отчетлив аспект – опозицията Венера – Нептун  – период на неудовлетвореност, илюзии, разочарования. Венера в Дева има отношение и към здравето- рискът от инфекциозни и венерически заболявания е повишен. Романтиката на някои може да им дойде в повече. Връзките които започват на подобни аспекти са краткотрайни, а в Дева те могат да се превърнат в допълнително бреме и страдание /особено за женската част/.

12.08 – 21.08 Меркурий навлиза в знака Дева. Троново разположение. Време за практична и усилена работа, особено тази за която се изисква умствена дейност, логическо мислене и анализиране. Хората стават по прилежни и търпеливи. Работите ще спорят и поне до към 21.08, когато Меркурий ще е в благоприятни аспекти с останалите планети, предстои и съвпад с Марс. Това е един много положителен аспект за енергична и конструктивна работа. Между мисъл и действие има синхрон. Разположението дава много енергия и насочване на мисли и действие за конструктивна работа. Периодът е подходящ за ремонтни дейности, да си наемем добър майстор, както и за кратки делови пътувания. Ако някой е взел решение да се ваксинира би могъл да го направи на подобни аспекти /разбира се, тук е важно да се види и рождената карта/. Всичко това има подкрепата и на Венера, която 16.08 навлиза във Везни – още една тронова позиция. Стремежът към хармония и красота се засилва, нараства нуждата от любов и разбирателство. Период подходящ за организиране на сватби, тържества, покупки на красиви вещи, предмети, време за творчество, удоволствия, емоционални и интимни връзки.

22.08. Пълнолуние в знака Водолей, в последният анаретен градус. Трудно разположение за която и да е планета. Реализацията не е пълна, нещо липсва, нещо ще върне нещата назад, ще се повтори. И двата управителя са ретроградни /Сатурн, Уран/, Луната е в близък съвпад и с ретрограден Юпитер! Хората родени в последните два дни на знаците Лъв- Водолей ще са „най-потърпевши“. Те трябва да проявят разум и търпение, да не пришпорват нещата, да следват знаците на съдбата.

23.08. – 31.08. Малко след полунощ /00.34/, Слънцето навлиза в знака Дева. Време в което започва подготовката за зимните месеци и колкото по-отдалеч, толкова по-добре. Това е време за повече практичност, хората се замислят относно живота, битовизмите. Възможна е промяна в приоритетите, смяна на работа или промяна в работната среда, премествания и пътувания. Сега е подходящо време да се направи профилактика на начина на живот, да се помисли за собственото здраве и това на подрастващите.

Като цяло периода до края на месеца може да се характеризира с повече емоционалност, но и объркване, разсеяност, загуби от невнимание – Меркурий опозиция с Нептун, която ще бъде последвана и от намесата на Марс, но това ще се усети най интензивно в последните дни на август и първите на септември. На 30.08. Меркурий навлиза във Везни. Засилват се деловите контакти, обществените прояви. Хората не са толкова взискателни, стават по-тактични, по отстъпчиви и дружелюбни. Светският живот е в подем. Доброто общуване. Удачни пътувания.

На изображението съм отразила чрез символи астрологичната картина, като сърчицата са по-благоприятните дни, зелените цветенца са по-неутралните, а знакът внимание не е за пренебрегване.

! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Повече за индивидуалните консултации с мен  

Нели Станева

01.08.2021

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.