Планетни часове. Как да ги използваме?


Какво представляват планетните часове?

Всеки астрологически ден започва в момента на местния изгрев, а астрологичната нощ със залеза на слънцето. Времето между изгрев и залез е разделено на дванадесет равни части, всяка от които се нарича планетен час. По същия начин интервалът от залез до следващия изгрев отново се разпределя на дванадесет равни части, които са планетните часове през нощта.

Владичеството над часовете се определя от планетите които управляват съответният ден.

Понеделник – Луна

Вторник – Марс

Сряда- Меркурий

Четвъртък- Юпитер

Петък- Венера

Събота- Сатурн

Неделя – Слънце

Първият планетен час, започващ от изгрева на всеки ден и се управлява от планетата, властваща над самия ден. Следващите часове са под управлението на планети в определена и фиксирана последователност, известна като халдейски ред. Този ред следва следната последователност на планетите от векове и не подлежи на промяна. Сатурн, Юпитер, Марс, Слънце, Венера, Меркурий, Луна. Ето, днес е петък и първият планетен час е под управлението на Венера, следващият ще бъде на Меркурий, след това Луна, Сатурн, Юпитер и така в описаната последователност през всички останали часове на деня и нощта. Планетните часове сега се пресмятат много лесно с помощта на различни софтуерни програми, има и приложения за телефон които се използват лесно и бързо с възможност за промяна на съответната локация.

Как да ги използвате?

Планетните часове се вземат под внимание най-вече когато трябва да се съобразим със започването на някакво начинание. Те далеч не са достатъчни, но бихме могли да подпомогнем процеса, затова и тяхното използване намира по-широко приложение в елективната астрология, когато си избираме време за започване на нещо важно за нас – пътуване, изпит, преглед при лекар, подаване на документи за работа, подписване на договор и т.н., стига разбира се да можем и да приложим съответният час адекватно, защото не сме сами на този свят и почти винаги действията ни са зависими от други хора и ситуации. В ежедневието тези часове могат да бъдат използвани доста успешно и то когато действате сами. Например може да си изберете кога да започнете да пишете и изпратите важен имейл, да излезете на разходка в парка, да пазарувате, да започнете да четете книга, да сготвите, изгладите и т.н. По този начин ще подсилите енергията която ви е нужна за съответното действие. Все пак ви съветвам да не се вманиачавате, но ако си направите своеобразен експеримент и всеки ден в продължение на поне две седмици съобразявате някои ваши действия с отговарящите им часове сами ще си направите някои заключения.

Общо правило – Когато разглеждате съответен период и планетата която има отношения към даденото начинание е слаба и наранена, то нейното влияние няма да бъде благоприятно и за наистина важните неща е добре да се изчакат по добри дни!

По долу ще ви дам някои насоки за какви действия и начинания са подходящи съответните часове в халдейският ред който следват.

Часът на Сатурн.  Добре време за организирана и административна работа. Може да стартирате начинания които изискват  постоянство, търпение, последователност, структуриране. Подходящо време за занимания с имоти, къщи, земя – оран, копаене, градинарство изобщо селскостопански дейности, както и покупки на къщи, имоти; археологически и геоложки изследвания, работа с антики и всякакви старинни предмети; работа със Сатурнови хора – фермери, градинари, миньори, брокери, агенти по недвижими имоти и възрастни хора. Часът не е подходящ за подстригване, за покупки на дрехи, подаръци, както и за организиране на празненство. Неподходящ за начало на пътуване, заемане на пари.

Часът на Юпитер. Един от най-благоприятните часове за редица начинания, но най-вече такива които имат отношение към духовници, адвокати, търговци, банкери, предприемачи, изобщо преуспели и авторитетни хора. Добро време за сключване на брак, годеж. Времето е подходящо и да поискате заем или подкрепа от влиятелни лица. Започване на висше образование. Благоприятно време за присъединяване към благотворителни общества, работа за дадена кауза. Периодът не е подходящ за оперативни намеси, както и за закупуване на животни.

Часът на Марс. Добър за започване на работа в която се изисква физическа сила, енергия, влагане на лична воля и инициатива. Времето е подходящо за работа с лекари, хирурзи, зъболекари, химици, инженери, военни, спортисти и изобщо хора с марсови професии. Дейностите които имат отношение към метал, огън, режещи инструменти също могат да бъдат спорни, стига Марс да не е наранен. Часът на Марс не е благоприятен за започване на пътешествие, за дейности в които се изисква търпение и прецизност.

Часът на Слънцето. Подходящ за лична инициатива. Развиване на лидерските качества. В такъв час може да потърсите подкрепа от влиятелни хора. Подходящ за работа с деца, подрастващи, организиране на различни игри, мероприятия. Според древните, часът на Слънцето е лош период за започване на строителство и за първо пристъпване в дом, тъй като заплашва с кавги и недоволство. В този час, не бива да се обличат дрехи за първи път, нито да се правят разходи. Неблагоприятен е за любов, ухажване и брак.

Часът на Венера. Удачен за ухажване и брак, както и за всички отношения с жени и типично женски занимания – мода, козметика, фризьорство, разкрасяване. Благоприятен е за музикални и артистични занимания, социални дейности, забавления, удоволствия и наслаждения. Подходящо време за начало на пътуване, пазаруване, покупка на дрехи, посещение при шивач; Подходящо време за засаждане, сеитба, работа в градината.

Часът на Меркурий. Той е благоприятен за общуване, писане, редактиране, водене на кореспонденция, полагане на изпити, начало на проучвания и изобщо работа с всякаква документация. През този час и при хармонични аспекти могат да бъдат осъществени много успешни покупки, или ако сте търговец, да реализирате добри продажби. При добри аспекти с Юпитер, удачен период за разрешаване на юридически казуси. При слаб или наранен Меркурий- опасност от измами и кражби.

Часьт на Луната. Благоприятен за организиране на ежедневни занимания, за почивка, релакс, кратки пътувания. Благоприятства майчинството, грижата към децата и себе си. При подходящи аспекти и в дни на Новолуния – Пълнолуния, този час може да изберете за начало на диета, прочистване на организма, лична хигиена. Подходящ за интуитивни занимания.

 

 

Нели – Плерома

15.10.2021

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.