Пълно слънчево затъмнение в Стрелец – 4.12


В утрото на 4.12 предстои слънчево затъмнение в дванадесетия градус на знака Стрелец. Активира се силно оста на ума, знанието, вярата, международните отношения. Самото затъмнение е в близък съвпад с Меркурий и войнствената звезда Антарес, което до голяма степен ще се отрази освен на обективността на случващите се събития, на общуването, на информацията, ще създава условия за допълнителна агреся, враждебност, задкулисие. Това което ще се случи ще носи силна кармична окраска заради позицията на южен възел и силно активният 12 дом. Точната опозиция с Лилит създава допълнително напрежение и дава предпоставка за допълнително объркване, интриги, подмолна енергия която трудно може да се опише.

В личен план много Стрелци – Близнаци и хора със силно активирани от затъмнението точки в рождения хороскоп ще се изправят пред редица предизвикателства, идващи и свързани по скоро с миналото, дългове, довършване, разплати. Не е добре поставен и управителя на затъмнението Юпитер, който в случая получава единствено близък сходящ аспект квадратура, от така силният сега Марс и никакви други подкрепящи аспекти. А това може да се преведе като изпитания в световен мащаб свързани с вярата и знанието в по-висше измерение /Юпитер/ имащи отношение към здравето, психиката, съхранението, ресурса /Марс в Скорпион/ на цялото човечество. Нов ред и правила в световен мащаб! При всички случаи това Новолуние и затъмнение ще бъде повод за ожесточени сблъсъци и спорове, ще постави в конфронтация много умове и системи, предвид и сформиращата се квадратура Сатурн-Уран. На този фон има някои подкрепящи фактори, но те са твърде слаби за да противодействат на тази мощна енергия. Венера върви към прегръдка с Плутон, много слаба, сега тя се движи с по-малко от половината си скорост и много скоро ще изпитаме влиянието на нейната ретроградна фаза в знака Козирог, което автоматично ще постави на изпитание темата финанси и ценности. И началото ще е още в края на годината. Ще е нужна далновидност и финансова дисциплина.

По затъмнения винаги се случват знакови събития. Сега човечеството преминава през съдбоносни изпитания и е много разделено. Вярно и друг път е имало войни, катаклизми, пандемии, но светът все пак е оцелял и истинската цена я знаят и плащат единствено самите участващи! Сега ние сме тези участващи, тези съвременници и всякакви сравнения със събития от далечното минало не са много от полза. Нагласите, ресурсите, умовете са други. Със сигурност и този път ще оцелее светът, но всички изпитания са за нас. Да се молим разумът да надделее и да имаме повече вяра, по Юпитер!

От България затъмнението няма да може да се наблюдава. Ще се наблюдава като частично от Южна Африка, от южните части на Атлантическия и на Индийския океан, и от Антарктика. Ивицата на пълното затъмнение ще може да се проследи само от Антарктика.

 

! Всички статии които пиша и публикувам са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

 

Нели Станева

03.12.2021

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.