Кармичните възли. Оста Телец – Скорпион


Разположението  на кармичните възли по дом и знак в наталната карта на родения е много важно и на практика дава ценна информация относно жизненият му път, неговата съдба, от какви опитности идва и какви качества трябва да развива в настоящето за да бъде животът му пълен, смислен, за да изпълни своето предназначение на земята.

Тази нощ, кармичните възли сменят знаците и от Близнаци-Стрелец или така наречената „ос на ума и знанието“, фокусът се измества към оста на притежанията или знаците Телец /в случая северен/-Скорпион /южен възел/. Това ще бъде интересна, обновяваща година за хората родени със Слънца в тези два знака, както и за хора на които кармичните възли по рождение са позиционирани в тези знаци.

Знакът Телец, в случая не случайно подпомогнат от планетата Уран ще се стреми към усвояване на нови опитности, ще надгражда. Понякога събитията ще се случват по неочакван и нестандартен начин, нещо което не е по вкуса на Телеца и най-интензивни в това отношение ще бъдат месеците юли-септември. На Скорпионите пък, често ще им се налага да се изправят пред ситуации от своето минало, за някои ще настъпи време на дълбоко осъзнаване и приемане на събития, ситуации, приключване на психическо и физическо ниво.

Тази ос още се свързва и с притежанията на човек – материални и духовни, психическата енергия. Какво ми принадлежи, какво давам? – тези въпроси винаги стоят пред родените с с акцент на осите 2 – 8.

Понякога обаче, се случва така, че в картата на родения принципите на знаците си противоречат с принципите на домовете. Например знакът Скорпион се намира във втори, а Телец в осми дом. Това може да се окаже трудно разположение за родения.

Има една книга на руската астроложка Татяна Захарова, в която под форма на диалози проведени в редица семинари по лек и дори забавен начин човек може да се запознае и разбере по-добре „как работят“ някои от принципите.

В случая съм избрала откъс който хвърля светлина върху разположението на южен възел в Скорпион във втори дом и северен възел Телец- осми дом.

Притежателката (за картата на своя син с южен възел във втори дом в Скорпион): Моят син има такова разположение. He разбирам какво му трябва.

Т.В.: Хайде да анализираме. Първо южния възел. За чия сметка живее такъв човек? А именно, за сметка на психическия ресурс на другите хора, като „енергиен вампир“. Лесно може да накара околните да правят това, което му е нужно. Умее да влияе на чувствата им. Да ги нервира.

Групата: Той нервира ли me?

– Да, нервира ме. Съгласна съм, че има такова нещо.

Т.В.: Сега дa опишем знака. Какво представлява нормалният Скорпион? Той възприема чуждия психичен ресурс като свой, създава емоционално поле, в което живеят останалите хора, той го транслира… и се храни с него. A и се кани да продължи да се храни занапред. Вашите чувства са негова собственост.

Какъв съвет може да се даде в подобен случай?

Скорпионът (и въобще Плутон) реагира само на насмешката и черния хумор, когато обезценявате случващото се. Тогава той веднага ще се отдръпне, Плутон не понася обезценяването. Ho то е крайно средство, всичко може да се обезцени, дори смъртта или сериозното заболяване. Плутон винаги е проявление на максималното влияние. Девизът на Плутон е „поглъщане“. Да искате да „изконсумирате“ друг човек. Там, където стои Плутон в картата ви, разполагате с неограничен ресурс. Затова имате два пътя: или да се сражавате, или да обезценявате случващото се. Първият път е добър само за онези, при които Плутон или Марс са силни в звездната карта: за тях това е развлечение. Бият ни, но ние ставаме по-силни! He забравяйте обаче, че „укрепват“ само Плутон и Марс, другите ужасно се изморяват. Или умират.

Групата: Слабаци! (Всички се смеят.)

Т.В.: Да, точно. Светът на Плутон е черно-бял, не съществуват полутонове – или побеждаваш, или губиш, няма трети вариант. Ако не сте склонни да водите война, ви остава само обезценяването, вторият вариант. Трябва да доведете ситуацията до абсурд: може да доведете до пародия всеки „як“ герой и той ще престане да бъде страшен.

А сега, северен възел в осми дом в Телец: накъде може да тръгне развитието му? Човек е длъжен да дава, а знакът ще покаже с какво, с какви притежания трябва да се раздели. Скорпионът е сложен знак за „автоматичния“ ресурс – той живее с убеждението, че с него нищо не може да се случи. Самоувереността му е колосална. Всеки Скорпион е уверен, че е непобедим – пари ще има! Това положение е на класическия „използвач“, един от вариантите му. Той се възползва от чуждите притежания, не се хаби да печели.

Притежателката (no картата на сина й, южен възел във 2-ри дом): Но как при положение, че южният възел е във втори дом? Трябва сам да печели!

Т.В.: При Скорпион на южния възел считате, че винаги ще има с какво да преживявате. Няма стимул за работа. Защо? Вашата работа е да получавате от ресурсите на другите. Някъде в дълбините на душата си презирате парите, защото смятате, че най-важното е силата на желанието. И влиянието.

Това е сложно съчетание на дом и знак; 2-ри дом са вашите умения и способностите, които притежавате, а Скорпионът са парите на другите хора. Подобен човек трябва да бъде поставен при определени условия, за да печели сам. Трябва да бъде мотивиран изключително сериозно: по Плутон – на границата на живота и смъртта… Или заради всепоглъщащ личен интерес. Тогава би започнал да работи за пари – когато сам го поиска.

Притежателката (no картата на сина й, южен възел във втори дом): В момента ние не му помагаме, той се издържа сам. И може да профука всичко, както му дойде – no баровете с приятели. Имам впечатлението, че северният му възел вече работи: леко дава, може да почерпи всички, мъкне се с разни „ паразити“. A тe се присламчват към него!

Т.В.: Toвa е активността на южния възел, той заставя северния да работи no неговите правила. Как именно? В осми дом е обменът между нac и останалите хора. Северният възел говори, че този обмен не протича добре, а знакът показва именно какъв тип ресурс приемате за важен и съществен.

Северният възел работи, но в негативен план, защото не е усвоен – това е страхът да не попаднеш в зависимост. Основата на действията, мотивацията се намират в южния възел, a северният работи с противоположното: закрит е каналът за взаимодействие с другите хора и сте уверени, че ако друг човек ви даде нещо, вие му ставате длъжник.

Северният възел в Телец: повече от всичко ви плашат парите на другите! Южният възел работи във ваш ущърб – най-добре веднага да заплатите с пари участието на други хора в живота ви.

Притежателката (no картата на сина й, южен възел във втори дом): Да, той се страхува. И винаги казва: „Защо ми подариха толкова скъп подарък, ще се наложи да се реванширам!“

Т.В.: Осми дом е контактът ви с чуждата енергетика.

Това е мания да контролираш нашествията, чуждото вмешателство. Оценявате всеки досег с чужд човек като нахлуване. Подарява ми подарък – влиза в личното ми пространство.

Ако поставим северния възел в земен знак и дом, свързани с чуждата енергетика, ще получим необходимостта да контактува- ме с други хора, с тяхната енергия и с преодоляването на зависимостта, която се поражда. He бива да се боите да встъпвате в каквито и да било материални отношения с други хора, не трябва да ги приемате като отношения на зависимост. He е нужно да го контролирате, трябва да се поотпуснете, защото страхът ви преувеличава опасността.

Книгата „Как южният възел срещна северния“ е на издателство: Лира принт

Цена: 17лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

18.01.2022

За контакт:

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.