Марс в Козирог – 24.01


Конкретни цели, конструктивни подходи, твърдост и устойчивост. Той няма да скочи и да действа на мига, напротив, ще обмисли, ще прецени възможностите си. Марс в Козирог е стратег. Целта е от всяка работа или ситуация да се извлече максимума.

Хората които по рождение имат Марс в Козирог са изключително амбициозни, обичат ясните и точни правила във всичко с което се заемат и във всяка една сфера. Трудно се подчиняват и изпълняват спуснати задачи, освен ако не са възложени от авторитет или утвърден в професията си човек! Ето защо, самостоятелното вземане на решения най- им приляга и от тях стават отлични ръководители, бизнесмени, лоялни партньори. За жалост има и един друг Марс в Козирог който може да бъде изключително жесток и безпринципен, който може буквално да те смачка по пътя си и да нанася вреди и на себе си и на околните.

Настоящият Марсов транзит ще продължи до 6 март. Добрата новина е, че няма да участва в напрегнати аспекти през целият този период, напротив  предстоят редица хармонични с Юпитер, Уран, Нептун което ще бъде в подкрепа на високите цели, издръжливостта, инициативата, новите подходи и всичко това съпътствано с доза късмет и позитивизъм. През периода има всички шансове да се сложи ред в държавността, финанси, здравеопазване. Един от най- знаковите аспекти обаче, е този с Венера, която след няколко дни излиза от своята ретроградна фаза /на 29.01/и през целият транзит двамата ще „вървят“ един до друг, буквално на 1 градус,  чак до 6.03, когато пак заедно преминават в знака Водолей. Двете планети се свързват женското и мъжкото начало, периода ще е в подкрепа и заздравяване на връзките, личните постижения, особено, когато Венера вече е излязла от ретроградна фаза и се предполага, че хората са си направили нужната равносметка, ревизирали са и сферата на чувствата. Аспекта засилва стремежа към партньорства и сътрудничество, благоприятства любовният живот. И жените, но най-вече мъжете могат да станат по смели и по настоятелни, да изразят и заявят желанията си, а няма нищо по-лесно да се изразиш и заявиш пред жена която знае точно какво иска и желае!

И за да е полезен този анализ, ето някои препоръки: Периодът след 7.02 до 6.03 е добър за започване на нови начинания, стартиране на бизнес, търговска дейност, особено свързана с изкуство, луксозни вещи, бижутерия, ценни книжа, имоти. Творческата работа също ще спори, хоби занимания, усвояване на някакъв занаят. Сега, когато и Меркурий вече е излязъл от ретроградна фаза могат да се преразгледат и подпишат договори, да се преговаря с повече успех и ясни правила, да се проведат семинари, събирания. Периодът е добър е и за работа с различни институции, плащане на данъци. В емоционален и любовен план – срещи, развлечения, флирт, любовни признания, семейни събирания, обявяване на годежи, бракосъчетания. Здравният климат значително ще се подобри, особено след втората половина на февруари, периодът е подходящ и за козметични опрерации и различни разкрасителни процедури. Разбира се, „на куп“ на никой няма да му се наложат всички тези неща, добре е да бъдат съобразени и с личните заложби. Най-облагодетелствани от тези транзити и най-хармонична проява може да се очаква при знаците Козирог, Телец, Дева, Риби.

Заглавно изображение: Марс в Козирог, колаж

! Всички статии които пиша и публикувам са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Нели Станева

24.01.2022

За лична консултация изпратете запитване чрез формата за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.