Астрологията за избора на професия, Сергей Вронски


„Всички знаем и отлично разбираме, че професия, специалност, работа, която не отговаря на вътрешните нужди, е просто мъчение за самия човек и тегоба за колегите му и околните. Последствието от грешен, неуспешен избор на професия е вечното търсене на нещо по-добро и повтарящата се смяна на работата и редуване на позициите… Разположението на по-голямата част от планетните констелации в диаграмата на хороскопа говори много точно и правдиво за склонностите на индивида, за неговите таланти и способности. Моята книга е посветена на тези, които се вълнуват от въпроса за избора на професия: родители, подрастващи и млади хора със сериозно намерение да намерят повече или по-малко подходяща специалност за себе си – работа, свързана с тяхното призвание, душевна нужда, физически и интелектуални възможности. Препоръчва се и на онези, които все още се съмняват в своите таланти…“

Думи на Сергей Вронски относно неговият труд „Астрологията за избора на професия“, която преди седмица „Лира принт“ издадоха и на български език. Всички заключения в настоящото заглавие са резултат от изследователска работа върху почти четири хиляди индивидуални хороскопа, извършена от автора в продължение на 20 години. В първата част, автора разглежда към какви наклонности и заложби предопределя акцентирането на съответните зодиакални знаци в личната диаграма. Разгледан е детайлно асцендента, според неговия знак и декада. Разположението на планетите по знаци и домове – много ценна информация и един от най-важните фактори. Рождените ретроградни планети, тяхното тълкуване и връзка при избора на професия. За кармични възли, Хирон, Прозерпина, Черна Луна като цяло знаем колко трудно се намира адекватна информация. Добрата новина е, че тук са разгледани и тези разположения.

Кратък откъс:

Влиянието на зодиакалните знаци върху професията

Първото, на което трябва да обърнем внимание, е как са разположени болшинството планети в хороскопа. Ако са над линията на хоризонта (оста асцендент-десцендент), тогава уверено може да кажем, че въпросният индивид е делови човек: активен и пробивен, енергичен и не си оставя магарето в калта или днешната работа за утре. Той решава всичко уверено, настойчиво и навреме.

Планетните констелации под линията на хоризонта показват много пасивен, бавен, нерешителен човек. Но той може да се прояви в сферата на свободните професии, особено в света на изкуствата и творчеството, в областта на окултните и езотеричните науки, където не са необходими нито режим, нито предписания или указания отгоре.

Ако повечето от планетните разположения се откриват в източната част на хороскопа, тоест от лявата страна на линията зенит-надир, имаме човек, чиито талант и способности може и трябва да се изяснят през младостта или дори в детството, а каква точно ще е изявата ще подскажат съответните зодиакални знаци.

Преобладаващо поставяне на планетните съзвездия в западната част на хороскопа утвърждава, че този индивид няма да се развие толкова бързо и че може да разчита на успех в живота едва през втората половина от битието си.

Всички данни, събрани в тази книга, са резултат от упорита изследователска работа върху почти четири хиляди индивидуални хороскопа, извършена през периода 1960-1980 г. в Рига и Москва. В първата част на книгата ще се запознаете с влиянието на зодиакалните знаци върху професията, във втората на асцендента и на меридиана, а в третата – на планетите от нашата слънчева система. Сигурен съм, че ще останете доволни от това изследване на себе си, тъй като то не изисква никакви задълбочени познания в науката астрология: достатъчно е да сте наясно само с основите, защото книгата е предназначена за широк кръг читатели.

И така, започваме запознанството си със зодиакалните знаци.

Знаците от тригона на стихията огън (Овен, Лъв, Стрелец) показват сила и енергия, самочувствие и решителност, изобретателност и иновативни способности, интерес към технологиите, механиката, машините и устройствата, към занаятите и професиите, които изискват уменията на организатор и ръководител. Първо, тези хора обичат да властват над другите, и второ, трудно се поддават на подчиняване.

Знаците от троицата на стихията земя (Телец, Дева, Козирог) винаги показват склонност към трудоемка и продължителна, бавна и дори упорита работа (по своя собствена воля или принудително), изискваща голямо старание, постоянство, устойчивост, издръжливост, твърдост, търпение. Най-големи успехи им носи работата в селското стопанство – в земеделието, също в сферите на архитектурата и строителството, минната индустрия и геоложките експедиции. Много важна роля може да играят финансовите и банковите дела (за Телец), административните и политическите дейности (за Козирог), участието в научни дейности, в химическата промишленост (за Дева).

Знаците от въздушната троица (Близнаци, Везни, Водолей) може да играят определена роля в сфери и области като света на изкуството и творчеството, литературата, музиката, балета, танца, или в науката или на педагогическото поприще в областта на образованието, също в сферата на юриспруденцията, тоест във всички дейности, които изискват активност и въвличане предимно на мозъка и интелекта, а не на тялото.

Знаците от тригона на стихията вода (Рак, Скорпион, Риби) най-често скланят към професии, свързани със света на изкуството, литературната дейност; те се проявяват там, където се изискват голяма емоционалност и красноречие. Тези знаци са подчертани при много учени и хора на изкуството, при изследователи и в професии, чиято дейност е свързана с тайни. Нерядко подпомагат хората, които се занимават с плаване (река, море, океан) или с различни течности – минерални води и алкохолни напитки, нефт и нефтопродукти.

Зодиакалните знаци от кардиналния кръст (Овен, Рак, Везни, Козирог) допринасят за постигането на нови социални цели, те благоприятстват дейностите, които изискват смелост и храброст, сръчност и ловкост, далновидност и изобретателност, фантазия и въображение, находчивост и способности за рационализиране, честолюбие, такт и дипломатичност. Човек не се спира, докато не стане истински господар на ситуацията и на делата, с които се занимава.

Зодиакалните знаци на неподвижния кръст (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей) даряват своя подопечен с трудолюбие и работоспособност. Тези хора успешно работят в професии, които изискват издръжливост и настойчивост, постоянство и търпение, спокойна трудова среда и обстановка. Тези знаци са най-благоприятни за ангажираните на държавна служба – в различни министерства и ведомства, управления и институции, в предприятия с отдавнашни и дълбоки традиции. Често си изграждат добра кариера в такива сфери и отрасли като медицината и приложните области, свързани със света на изкуството и творчеството, в окултните и духовните науки, във военната служба.

Зодиакалните знаци от променливия кръст (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби) показват, че този индивид ще бъде добър служител, но не голям началник. Може да му донесат успехи професиите, свързани със света на изкуството и творчеството, както и работата в държавни органи и отдели на тайните служби (държавна сигурност, армия, полиция, разузнаване и контраразузнаване, детективски бюра и други подобни), в различни обществени организации.

Сега нека да разгледаме поотделно всеки зодиакален знак…..

Книгата е предназначена за по-широк кръг читатели и е ценна най-вече с това, че има изцяло практическа насоченост /както всички книги на Вронски/. В заглавието ще откриете отговори на много въпроси свързани с професионалната реализация. 

Книгата е на издателство: Лира принт

Цена: 18лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

17.02.2022

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.