Транзитът на Меркурий през Риби 10 -27.03


Днес Меркурий навлезе в Риби и това поставя силен акцент на този тайнствен мистичен знак, чието влияние всички усещаме в последните седмици и то най – вече под формата на вълна от съпричастност, милосърдие, задвижиха се много благотворителни организации, червен кръст сдружения. Наред с това обаче виждаме и обратната страна на влиянието на този двойнствен знак – раздвоението, фалша, илюзиите, невъзможността да се направи разлика между истина и лъжа. Астрологично погледнато всичко което се случва е в реда на нещата, човешки погледнато обаче не е така, и това е, защото всеки прекарва всичко през своя малък мироглед. Дали Меркурий ще усили това влияние или напротив, ще смекчи, ще помогне на истината да намери своя проводник предстои да разберем. /Тук искам да припомня, че Меркурий е планета хамелеон и има способността да приема окраската на планетите до които се докосне, да усилва тяхното въздействие/.

Меркурий има отношение към мисълта, използването на думите в общуването, писане, разговори… В знака Риби това придобива една по-мистична окраска, в някои случаи е възможна необективност и свръх идеализъм. Хората са склонни да се затварят, да се потапят в своите мисли, да анализират миналото, да се реят в спомени. На някои може да им се струва, че са обект на тайни заговори, възможно е обостряне на психични проблеми. До 18 март, Меркурий отправя секстил към Уран в Телец, а това е много хубав творчески аспект по време на който са възможни различни прозрения, мисълта е оригинална, естеството на знаците предполага успех в изкуствата, музиката, окултни занимания, интелектуална и изследователска дейност. В периода 18-21 март Меркурий върви и се присъединява към съвпада Юпитер-Нептун в хармоничен аспект с кармичните възли. Дали само ще се говори за вяра, идеали, всеопрощаваща любов и любов между всички хора или ще я усетим реално предстои да разберем. Това няма да е никак лека задача, защото всичко това ще се случи на фона на квадрат между Венера, Марс с Уран в Телец, аспект в която основа са залегнали силни икономически интереси. Кое ли ще надделее? Ще се стигне ли до компромис в който всички да са удовлетворени? Транзитът на Меркурий ще завърши на 27 март, но преди това на 26, предстои хармоничен аспект с Плутон- време в което ставаме по-проницателни, замисляме се за смисъла на живота, настъпва период на вътрешно осъзнаване, пречистване. По време на целият транзит на Меркурий в Риби е добре да се вслушваме в интуицията си, да анализираме сънищата си. 

Изображение: Pixabay

! Всички статии които пиша и публикувам са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Нели Станева

10.03.2022

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.