Съвпад Юпитер-Нептун в Риби – 12.04.22


Двете планети, плуващи в свои води застават в точен съвпад на 12.04 в 17.40ч. на 23.58гр в знака Риби. В чист вид, това е един много красив съвпад който носи със себе си късмет, успехи, разширение, популярност, помощ свише! Аспект на духовността, вдъхновението, божествената любов. Прекрасно време за хората на изкуството, творческите натури, тези, които са отдадени на кауза, мисионери. Когато тези две планети са добре поставени в рождената карта, и особено ако въпросният съвпад сключва благоприятни аспекти с лични планети, човек може да разчита на мощна подкрепа в своите начинания, особено когато те са свързани с преподавателска дейност, психологически и окултни занимания, музика, художествено творчество, религиозни занимания, далечни пътувания и пътешествия, особено по вода! По много внезапен начин е възможна помощ, печалба от игри на късмета, лотария, хазартни игри. Човек може да разчита на успешни сделки, да открие точните партньори и съмишленици, да сключи успешен брак, да се роди дете в семейството, да има запомнящи се далечни пътувания, да се разреши дело в негова полза. Когато обаче, въпросният съвпад сключва неблагоприятни аспекти с някои от малефиците /Сатурн, Марс, Плутон, Уран/ в личната карта, роденият няма да може да се възползва по най-добрият, дори трябва да е с повишено внимание, защото може да претърпи различни разочарования – да се подлъже на база висок идеализъм и да бъде въвлечен в неясни сделки от които да произлязат финансови загуби, да се захване с предварително изгубени каузи, да бъде въвлечен в юридически спорове и дела, да попадне на фалшиви хора, измамници. В здравословен план са възможни психични проблеми, злоупотреба с алкохол и наркотични вещества, а при отслабен имунитет се наблюдава склонност към инфекциозни заболявания, болести на кръвта. На аспекта в никой случай не трябва да се гледа еднозначно.

В мунданен план, съвпада Юпитер-Нептун е в точен хармоничен аспект и с лунните възли в подкрепа на добрата карма. Това би могло да се изрази в редица благоприятни инициативи, съпричастност, мащабни проекти, социални придобивки. Можем да проследим влиянието на този аспект, което се усеща от около средата на март и съвпадна с огромната бежанската вълна и всички сме свидетели на голямата, дори свръх съпричастност и организираност на големи групи обществото които безрезервно и напълно благотворително дават своята подкрепа, едва ли при други аспекти тези прояви биха били с подобна сила. Няма нищо случайно. Макар, че има и обратна страна и както писах по-горе, никой аспект в астрологията не се проявява еднозначно.

Следващият точен съвпад на Юпитер- Нептун, в знака Риби, ще бъде чак на 11.05 през 2188г., в 29-я градус! А до тогава 🙂 – радвайте се на живота, следвайте знаците на съдбата, имайте много щастливи, красиви и споделени мигове мигове!

Нели Станева

11.04.2022

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.