Юпитер в Овен 11-05- 17.05.2023


Транзитите на Юпитер са една добра възможност нещо да се подобри в живота на човек, да се усвоят нови знания, да се получи разширение в онази област през която преминава планетата. Преминаването на Юпитер в знака Овен дава оптимизъм и това се усеща най-ярко особено в първите дни на ингресията, когато е активен първият градус. Понеже Юпитер носи в себе си огъня, този транзит допълнително подсилва този елемент и прави хората подвластни на тази стихия. Така те стават още по независими, решителни, целеустремени. Транзита ще благоприятства всички нови начинания, предприемачеството, бизнеса, нещо за което се изисква лична инициатива, самостоятелност. Оптимизмът се засилва, и на моменти ти се струва, че можеш да повдигнеш планини и няма невъзможни неща! /тук ще отворя една скоба, в момента Меркурий е ретрограден, Марс в Риби и е добре, ако човек иска да се заеме с нещо по-мащабно да го планира добре и да поизчака/. Добър период за лични инициативи ще настъпи след като Марс навлезе в Овен, а това се случва след 25.05. Това ще усили допълнително качествата на Юпитер. и ще внесе допълнителна енергия. Тогава разбира се експанзията ще е голяма и при едни негативни аспекти в рождената карта нещата могат да излязат извън контрол и човек да се пренавие, да допусне грешки, да се надцени.

Много хубави неща може да прочетете на различни места за транзитите на Юпитер, но всичко се свежда до индивидуалната съдба и рождена карта, затова ще ви дам някои практически насоки. На първо място знакът през който преминава планетата дава нагласата, действията, реакциите, но самият дом в който той се случва е от изключителна важност. Той става главната арена на действие. Например, ако е втори дом, това ще е областта на финансите и личните притежания, човек ще подхожда към тях с хъс, може да е по-авантюристично настроен, ще е по-склонен да рискува, в трети дом – общуване, комуникация, човек може да се запише на някакъв курс, да е много деен, да пътува често през годината, през Имум цели – много силен момент който дава указание за важни промени в домът, разширение, придобивки, преместване, в дом пети- творческите процеси, деца, раждане на дете, дом седми – важен за нашите партньорства и т.н. Събитията които ще последват във всички сфери са пряко свързани от това какъв е космичният статус на Юпитер в хороскопа, как е поставен при раждането, какво управлява, какви са аспектите които сключва с останалите планети по време на транзита и още, и още… Всичко това ще даде указание за влиянието на транзита и  благоприятните аспекти ще съдействат за една добра реализация, повишаване на благосъстоянието и осъществяване на намеренията, докато неблагоприятните  могат и да влошат климата и разширение отново да има, но в случая то може да е свързано със заболяване, лоша слава, загуба предизвикана от прибързаност, неправилна преценка, надценяване на възможностите.  

До 28.07, Юпитер ще се движи директно и ще стигне до 8-я гр. на знака Овен, след което започва неговата ретроградна фаза която ще продължи до 24.11, стигайки до 28-я градус на Риби, след което поема отново напред и така до 17.05.2023г. По време на ретроградната фаза също не са желателни новите начинания, социалният живот позамира, добре е да се даде почивка, да се преценят силите и възможностите и съответно да се действа когато планетата отново поеме в директна посока. Този транзит ще окаже най-силно  влияние на родените в знака Овен, както и на хора с асцендент Овен. Знаците Лъв и Стрелец също може да разчитат на късмет и обновление.

С пожелание за сполука и успех в начинанията!

Нели Станева

11.05.2022

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.