Граждани на космоса, Бъредин Джоселин


„Интересът към прераждането бързо расте. Обаче ако хората не са дематериализирали и одухотворили своето мислене, те са склонни да мислят за прераждането главно или изцяло с оглед на земен живот, без никакво понятие за онова, което става в космоса между смърт и прераждане. Нашите опитности в космоса между преражданията са много важни. Малцина знаят нещо за онова, което става в областите на душата и духа всред възвишените Същества от Духовните Йерархии. Ако прераждането се възприема само с оглед на повтарящи се животи на земята без междинни периоди в космоса, това представлява един материалистичен и егоистичен възглед, включващ, само земното и личното и пропускащ онова, което е космично и духовно.

През последните векове материализмът, фигуративно казано, е въздигнал стена между физическия свят и световете на душата и духа. Има цел, поради която тази стена е била издигната. Целта е следната: Като бъде отчужден от духовния свят, човекът развива собственото си Аз-съзнание и свобода. Полза има от стената, обаче на голяма цена. За мнозина хора тази цена е празнота на душата, защото физическият живот сам не може да задоволи душата. И помислете за многото тъга, скръб, страх и несигурност, които се преживяват, поради това че хората смятат, че смъртта е краят на живота. Помислете си за скръбта, свързана със смъртта. Това е цената на издигането на стената. Ако стената веднъж бъде премахната, откриват се огромни пространства, скръбта за мъртвите става по-лека и животът се обогатява. Това е подобно на човек, който излиза от затворническа килия и усеща огромността на вселената. Тогава не се усещаме ограничени от нашата кожа; осъзнаваме по-пълно, с по-голяма реалност, че сме наистина космични същества, че сме граждани на космоса.

Днес се правят усилия да се пробие стената, едното средство е свръхсетивното възприятие. Все повече хората се опитват да пробият дупки в стената и да надзърнат и видят какво има от другата страна. Много млади хора искат да разберат каква е целта на живота и да научат нещо повече от това, което са научили в училище. Някои от тях са родени знаещи.“

Като духовни същества, ние преминаваме през няколко етапа по време на живота си и на всеки седем години след физическото си раждане развиваме нови умения, качества, които надграждат тези от предишен период.

Това е може би едно от най-обширните разяснения за циклите на планетите и влиянието което оказват на отделния човек през различните етапи от живота му. Една част от книгата е посветена и на пътуването през космоса между смърт и прераждане. Разбира се това е през мирогледа на автора, който е партньор в живота на Джон Джоселин, автор на „Медитации върху знаците на зодиака“ /небезизвестна/.

Книгата пробужда размисли, някои ще научат нови неща. Достъпна е като изказ и подходяща за абсолютно всички които обичат да си задават въпроси свързани с вечната тема за живота, раждането, смъртта и прераждането смъртта, прераждането и раждането.

Нели Плерома

18.01.2023

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.