Меркурий в Телец, ретроградна фаза


Някои характерни качества за Меркурий в Телец:

Трезва мисъл, добър слушател, изказва се добре подготвен.

Емоциите отстъпват на здравия разум.

Говори бавно, спокойно, премерено.

Време добро за писателска  и творческа дейност, в Телец мисълта освен друго тече и красиво!

 

Какво е интересното на този транзит?

Това, че той ще продължи два месеца и малко отгоре, защото поредната фаза на планетата предстои да премине в този знак. Интересното в случая е, че стационарната фаза и самото обръщане ще се случат при съвпад с планетата Уран, а това по себе си е знак, че доста непредвидими и неочаквани неща могат да се случат. Точният съвпад с Луната емоционално ще обагри този неемоционален съвпад, силна интуиция за нещата! Аспектите в които предстои да се включва Меркурий по време на фазата в по-голямата си част са хармонични!

Същинската фаза започва на 21.04 от 16-я гр и ще продължи до 15 май. Възможна повторяемост в сферата на любовта и чувствата, по финансови въпроси също. В случая разглеждам действителното разположение, а в индивидуалният хороскоп това могат да бъдат различни теми и събития.  Най-общо,  по време на тази фаза не са желателни рискове във финансовата сфера, влагане, теглене на кредити, сключване на договори, както и организиране на мероприятия свързани с изкуство, книги. Но пък е добро време за изправяне на грешки в посочените области.

Няколко дни преди началото и няколко дни след края на ретроградна фаза, когато планетата е стационарна периодите са най-наситени на събития и съответно риска да попадне човек в различни ситуации е най-голям.

Първа и втора декада на знака Телец могат да усетят тази фаза по отчетливо, хората чиито асцендент попада в този знак и най-вече родените 24-25 април и 5-7 май.

Меркурий ще остане в знака Телец до 11.06.

Имайте прекрасна седмица!

Нели Плерома

04.04.2023

Това е картата на началото на ретроградната фаза на Меркурий

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.