Медицинска астрология, Лариса Назарова


Нашата слънчева система – тя е само част от единна система, която наричаме Вселена. Слънчевата система от своя страна е цялостен жив организъм, чиито главни органи се явяват планетите. В процеса на своята жизнена дейност всички елементи на Слънчевата система си изработват собствена енергия, която представлява съчетание на електромагнитни полета.

Силите на електромагнитните полета на Слънцето, Луната и другите планети, преминаващи през тялото на новороденото, установяват и определят за цял живот разположението на електроните и протоните в атомите на тялото, кръвта и костите. Но силата на тези влияния върху човека и тяхното качество силно зависят от разположението на планетите в знаците и домовете на наталната карта, от техния космически статус в момента на раждането и от взаимната връзка между аспектите.

С други думи, рожденият хороскоп – това е фиксираната енергийна структура на всеки отделен човек.

Тук е мястото да си припомним, че при възхода на медицината повечето корифеи не само признават астрологията, но и използват нейните възможности и методи. Още самият Хипократ не само изучавал астрология, но и обучавал по нейните методи учениците си, твърдейки, че „лекар, който не познава астрологията, е по-скоро глупак, отколкото церител“. Той пръв използвал хороскоп на болестите – декумбитур.

Галилей, чийто портрет виси в кабинетите по история на медицината в повечето медицински институти, в своя трактат „Методи на лекуване“ е написал: „При диагноза и лечение на болестите следва да се отчита състоянието на небето, сезонът и конкретната местност“. Негова е и книгата „Прогнози за болестите чрез астрологията“.

Според Парацелз „човек зависи от звездите, защото има собствено звездно тяло“. Става въпрос за астралното тяло, което се състои от тънка свръхчувствителна енергетична субстанция, пронизваща Космоса. След смъртта, според закона за съхранение на енергията, разглежданата субстанция не изчезва, а преминава в друго качество. Този неуловим двойник на физическото тяло има няколко силови центъра – „чакри“. Именно през тях преминава енергията на Космоса – прана….

Книгата съдържа основни постулати, заложени в основата на медицинската астрология, за влиянието съвокупността на биоритмите върху работата на всички органи и системи. Особен интерес представляват разделите по астроанатомия и астрофизиология – глави, предназначени за лекари хирурзи, гинеколози, сексопатолози, невропатолози и психиатри.

Фини тела и чакри

Кармични болести

Планетарна патология

Болести по зодиакални знаци

Диагностична интерпретация на аспектите и конфигурациите

Изгорени и неаспектирани планети

Неподвижните звезди в медицинската астрология

Анализ на космограмата

Интерпретация на медицинския хороскоп

Астродиагностика

Астротерапия

Коригиране на времето на раждане

Това е една от книгите издадена на български език, която препоръчвам като учебник в раздел медицинска астрология.

 

Нели Плерома

7.04.2023г

 

Вижте още Астродиагностика. Ръководство за лекуване.

 

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.