Слънчево затъмнение в Овен 20.04.23


Енергията на това Новолуние и Слънчево затъмнение вече се усеща, а утре сутрин предстои и кулминацията.

Какво е най-характерното за него през погледа на астрологията?

На първо място, че се случва в последният анаретен градус на знака Овен, а това е градус, с трудно проявление. Слънцето вече е изминало целият път  на Овена, готово да прекрачи буквално след часове в енергията на Телеца, но явно има нещо което още предстои и то ще се прояви чрез това знаково събитие. Управителят Марс има в случая двойна роля, защото е управител и на самото затъмнение и на южен кармичен възел, заедно с Плутон. Марс не участва с пряк аспект към Новолунието, но пък е в съвпад със Сириус в Рак! Плутон се включва с предизвикателен аспект към възлите, Венера, като управител на северен кармичен възел е с отслабено действие в Близнаци, освен това в точен съвпад с Алдебаран /трудна, зловредна енергия/. На този фон, поглеждаме към Сатурн в Риби който е в точен тригон с неподвижната звезда Фомалхаут /дава благоприятна енергия – сила, смелост, духовност, вътрешни дарби/.

Още от древността затъмненията са бележели предопределени, колосални събития с кармично значение. Това не се е променило и в наши дни, макар, че сега тълкуванията са усложнени от динамиката на живота и неговото разнообразие, но най-важните въпроси като раждане, смърт, война, мир, човешки взаимоотношения винаги ще бъдат в основата на случващите се събития!

Предвид горните аспекти, съвпада с няколкото неподвижни звезди прави това затъмнение особено кармично. Енергията която носи, посланията и проявите му  ще касаят Устойчивостта във всичките й форми – в любовта, брака, работата, финансите. Как се проявява личната воля, себеутвържването, инициативността, последователността в изброените области. Толкова сгъстена може да е тази енергия, като с нож да я режеш… Тук не може да се пренебрегне и един много важен съвпад в Телец, този между Уран и Меркурий , който в момента е стационарен и само ден след Новолунието, на 21.04 започва неговата фактическа ретроградна фаза /виж статията/. В случая, той може да бъде предвестник и да донесе важни новини. Последващите събития ще имат много внезапен характер!

От момента на Новолунието, до Пълнолунието в Скорпион на 5.05, попадаме в така наречения коридор на затъмненията. Това на някои хора може да им звучи малко страшно, но не е точно така, просто събитията ще са важни и кардинални, запомнящи се, но това не значи лоши, просто ще излезе на преден план заложеното, ще се изпълни нещо в живота за което в повечето случаи хората имат интуицията /стига да умеят да я разчитат и следват/, за други, да, може да бъде и като гръм от ясно небе! Добре е в периода да се следват знаците и да не се прибързва със заключенията, защото както е казал авторът: „Най-същественото е невидимо за очите“, а развръзките осъзнаването винаги идват на по-късен етап.

Най-силно повлияни могат да бъдат родените между 18- 22.04 Овни и Телци в зависимост от индивидуалната съдба.

За лични консултации с мен, вижте информация Тук

Нели Плерома

19.04.2023

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.