Астромедицина за всеки, Кирил Стойчев


Медицинската астрология е възникнала едновременно с медицината, тези две понятия са били неделими едно от друго. В древността лекарят е бил астролог. ФАКТ! Бащата на медицината – Хипократ (460–370 г. пр.н.е.), е използвал астрологичните си познания за поставяне на диагнози и за провеждане на лечение. Това не е тайна, а по-скоро неудобен факт, който се премълчава. В основаната от негo медицинска школа лечителското изкуство се е изучавало заедно с науката за звездите. За Хипократ прогнозата за развитието на заболяването, основана на природните цикли и тези на Луната, е имала по-голяма значимост от диагнозата.

Днес е факт, че лекарите в 99,9% от случаите не се интересуват от астрология, макар да полагат клетвата на Хипократ – лекар и астролог. За своите 2500 години от зараждането си медицината е извървяла дълъг път, в който около 2100 е била тясно свързана с астрологията, и едва през последните 300–400 години се е отделила от нея.

В съвременния свят медицината е издигната в култ, астрологията е низвергната. Важният въпрос, който възниква, е дали през първите две хилядолетия от съществуването на медицината астрологичните знания са били в помощ на лекарите и дали с тяхна помощ те са лекували своите пациенти? Лекували са ги, при това успешно! Ако не бяха го правили, днес не бихме говорили за медицина, защото, ако нямаше излекувани, нямаше да има потребност от съществуването ѝ.

Днес докторите също лекуват пациентите си, при това без да използват астрологията. Отново се ражда въпрос: ако през XXI век се използва знанието, до което е стигнала медицината, и то се съчетае с древните астрологични традиции, дали процесът на лечение няма да стане по-ефективен?

Книгата е опит да се възстанови връзката между двете науки. Астрологията погрешно се свързва само с предсказанията. Тя е преди всичко съвкупност от знания, изграждащи модел на мислене, благодарение на който се разкриват взаимовръзките между макро- и микрокосмоса.

Основните теми в книгата:

  • Кои са истинските причини за заболяванията?
  • Защо сме болни и какъв е пътят към здравето?
  • Какви ефективни методи за изцеление може да използваме?
  • Каква е ролята на психиката, емоциите и думите в процеса на заболяването и лечението?
  • Как медицинската астрология, чрез разположението на планетите в хороскопа разкрива факторите в хороскопа, водещи до заболявания като диабет, множествена склероза, белодробни, стомашни, сърдечни, кожни, бъбречни и психични заболявания, рак и др.
  • На кои планети са подвластни циклите на теглото?
  • Кои астрологични и социални фактори влияят върху формирането на темперамента и каква е неговата роля за възникването на определени болестни състояния?

Книгата „Астромедицина за всеки“ с успех може да бъде използвана като учебник по медицинска астрология  както за начинаещи, така и за любители, но които астрологията им е интересна и искат да научат повече в този раздел. Подходяща е също за медици, психолози.

Цена: 25.00лв

При закупени две и повече книги на Кирил Стойчев, ще получите подарък книгата: Животът е игра, играта е живот.

Доставка:

Офис на Спиди (4.79 лв.)

Aдрес (6.40 лв.)

 

Други книги на автора:

Еволюция на връзката

Животът е игра, играта е живот

Шест дни за да постигнеш всичко което желаеш

Хирон, ключът към съдбата в хороскопа

144 възможности

Ако желаете да поръчате тази книга може да ми се обадите на телефон: 0878197380

Нели Плерома

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.