Марс в Риби -19.12.2016


След престоя в интелектуалния и ексцентричен Водолей, на 19 декември, по обед /11.22ч/, Марс ще навлезе в спокойния и интуитивен знак Риби. Когато една огнена планета на действието и бързите решения, навлезе във воден знак тя не се чувства комфортно. Представете си само какво се получава когато огънят се срещне с водата? Получава се пара. И с една дума, нищо не остава от тези взети поотделно така мощни стихии!

Попадайки в Риби, Марс губи едно от най-важните си качества – волята да се заяви и да действа открито. Тук той не е толкова предприемчив и решителен, агресивността е сведена до минимум. Липсва му импулс. Той по-скоро е чувствен, впечатлителен, действията са емоционално обагрени. Умее да изчака, колко трябва, дори да заблуди, за да постигне своите желания. Склонен да се забърка в романтични ситуации, най -често с неизвестен край.

Среща на стълбите, Уилям Бъртън

Точно на 30-31 декември, ще действа най-силно съвпадът му с Нептун. Естествено романтични преживявания няма да липсват. Нептун отключва сексуалните фантазии, съблазни, а Марс като цяло няма нищо против да откликне на тези сигнали, още повече при този хубав секстил със Слънцето. Все пак имайте едно наум, наред и с действащия тогава ретрограден Меркурий и празничната вълна, влиянието може да се изрази и в прекаляване с алкохол, наркотични вещества, хранителни разстройства. Когато са намесени Марс и Нептун и при показатели в рождената карта, горните тенденции са подсилени и се преживяват значително по-трудно. Внимавайте и от измами, кражби, заблуди, включително и в любовния живот. С навлизането на Марс в Риби, в разгара на зимните месеци, се засилва рязко опасността от отключване на вирусни и инфекциозни заболявания. Темата за мигрантите отново може да стане актуална в първия месец на годината.

Действията на Марс в знака Риби са омекотени и могат да бъдат чудесно насочени в творчески занимания, тренинги с психологическа насоченост, астродрама, йога, плуване и други по-духовно ориентирани практики. Това би се отразило благотворно след дългите празнични дни.

Марс ще остане в знака Риби до 28 януари 2017г.

 НелиСт

18.12.2016

Заглавно изображение: Картина на ирландския художник Фредерик Уилям Бъртън (8 април 1816 – 16 март 1900)., „Среща на стълбите“ 

Внимание: Запазени права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.


Това, което се случва към този момент:

28.12.2016г – Новините са повече в негативен план – отключи се грипната епидемия, зачестиха кражбите и измамите, отидоха си известни личности, хора на изкуството /Джордж Майкъл, Кари Фишер, както и митрополит Калиник /духовна личност/. Това е много характерно за Марс в досег с Нептун, още повече на трон в Риби. С приближаването към точния съвпад, може да се наблюдава засилване на горните тенденции. Добрата новина е, че в края на годината се засили рязко и благотворителността. Нептун е висшата, безусловна любов. И един от начините, донякъде за неутрализиране на горните тенденции или поне за тяхното по-леко преминаване е – нашата воля и действия /Марс/, бъдат насочени към по-благородни, добри постъпки. Да протегнем ръце и отворим сърце към ближните си!