Пълнолуние в Близнаци – 30.11


На 30.11, в 11.29 е Пълнолуние в знака Близнаци и тъй като това се случва в близост до лунните възли, в случая имаме Лунно затъмнение, което обаче няма да може да се наблюдава на територията на нашата страна.

И понеже астрологията се занимава предимно със събитийността която провокират различните небесни разположения, в случая активността попада по оста Близнаци – Стрелец. Ос, свързана с общуването, знанието, обучението и комуникацията, вярата, практическата мъдрост. Случайно или не, от утре учениците отново ще учат дистанционно, новите технологии отново влизат в действие, типично въздушно. В случая всичко това е наложено от обстоятелствата, но как иначе щяхме да достигаме до новото, по-различното, да опитваме, да правим съпоставки… На някои ще им се хареса, на други не. И това е напълно в реда на нещата.

Господарят на това Пълнолуние, Меркурий е в знака Скорпион, знак в който концентрацията е добра, мисълта логична, умът не се разпилява излишно и в случая, в точен хармоничен аспект със Сатурн – добра работа може да бъде свършена идните дни.

За Стрелци, родени на 1-2 декември и Близнаци 29-30 април, периодът може да се окаже ключов в личен план, защото затъмнението попада върху техните Слънца. До края на 2021 година, кармичните възли се движат по тази ос и ще продължават да я активират. Този транзит на възлите на много хора ще донесе важни обрати и промени. Те ще получат своите житейски уроци, но едно от главните изпитания на този транзит е, висшето, безграничното знание по Стрелеца, да получи своето практично изражение и приложение по Близнаците. Което ще рече, не само да четем и трупаме знания „на книга“, но и да започнем да ги прилагаме в живота.

Тук се сещам за един цитат на Трейси Маркс който описва добре тази ос: „Един начин, no който си преча за осъществяването на всяка цел, е като се опитвам бъда всичко, да правя всичко, да участвам във всичко. Но тялото и умът ми се пренатоварват, когато погълна всички бисквитки от блюдо, когато посетя всичките си приятели, чета всяка книга, която ме интересува, и включвам всичко, което знам, в една глава от книга… Сега се опитвам да претегля суровините на живота ми no скала на важност, да определя приоритетите си и да отрежа дъното на списъка, както редакторът на вестник окастря статия, знаейки, че премахнатото не е толкова значимо, колкото това, което вече е изразено… Трябва да разполагам с време в живота си, за да изпитам смислеността на всичко, което има значение за мен; трябва да разполагам с място в себе си, което позволява чувства и идеи да проникнат през плътната повърхност, така че натрупаното да не е пъстър спектър от идеи и емоции, възлизащи единствено на празнотата на бясно въртящо се цветно колело, а по-скоро нюанс или два, или три, богати на стойност и интензивност. „

С настъпването на Пълнолунието ви желая повече оптимизъм, вяра и придобитите нови знания да отварят врати и нови хоризонти в живота ви!

Вижте още:

Кармични възли: Близнаци – Стрелец

Нели Станева

29.11.2020