Юпитер в Дева


Големият благодетел – с това прозвище се слави Юпитер още от древността. Планетата се свързва с късмета, богатството, растежа, големия бизнес, висшият ум, философията и висшето образование, правните науки, дългите пътувания, щедростта, любовта към животните, щастливият брак. В личния хороскоп, мястото където се намира планетата е добър показател за благополучие и късмет. 

Ако имате силна позиция на Юпитер в хороскопа и в добри аспекти с другите планети /особено с лични/ сте галеница на съдбата – късмета ще ви съпътства през целият живот. Имате си една закрила както се казва – „свише“. Сферите, заниманията които символизира домът и знакът ще ви се отдават с лекота, ще ви носят призвание и удовлетворение, ще се чувствате щастливи в това което правите. Всичко до което се докосне Юпитер се разраства – това е точно така, но е добре да знаете, че планетата трудно „прави разлика“ между добро и зло. Т.е. когато дава, дава по много и от хубавото… и от лошото

Юпитер управлява знака Стрелец, а се слави и като стар управител на знака Риби /преди да бъде открит Нептун/. Цикълът му е дванадесетгодишен, което ще рече, че в един зодиакален знак пребивава средно една година.

Юпитер ще навлезе в зодиакалния знак Дева на 11 август /2015г/ и ще остане в него до 9 септември 2016 година. В този земен знак планетата е в изгнание и не се чувства много добре. Малко трудно ще прояви своите качества тук, поради причина, че губи от своята мащабност, разпилява се в малки  задачи, вглежда се прекалено в детайла… Но тези качества при всички случаи ще бъдат използвани и градивно, защото ще даде положителни промени в сферите на дейност свързани със здравеопазване, образование, дребно занаятчийство и услуги, земеделие, хранене. Вярно е, че този транзит ще прави хората по-дребнави /тук липсва щедростта и показността на Лъва/, но те ще бъдат и по-прецизни, ще имат нужното търпение да завършват започнатото. Това е много добър период в който може да опитате да внесете ред в своите хранителни навици, да започнете диета или занимание, което ще подобри жизнения тонус. 

Най-голяма активност ще има за всички родени със Слънце в Дева, както и с повече планети в този знак. Подобно ще е положението и за земните знаци Телец и Козирог. А как ще се отрази транзита в най-личен план, всеки следва да погледне това в своя рожден хороскоп.

 

Автор:  Нели Станева

Авторска статия. Може да я споделяте единствено чрез бутончетата по-долу или активен линк.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.