Зодиакален знак Овен


Знай, че най-големият диамант е Слънцето. За щастие то свети за всички!

Чарли Чаплин

Следвайте своя път. Правете каквото желаете. Всеки играе своята собствена игра.

Живея в настоящия момент. И това е красиво!

Жан Пол Белмондо

Няма значение. Опитай отново. Провали се отново. Провали се по-добре.

Самюел Бекет

Любовта или е безумна, или не е любов.

Милан Кундера

Ако ме питаш за какво съм дошъл на този свят, то ще ти кажа: За да живея до предела на възможностите си!

Емил Зола

Свободата е разкош, който не всеки може да си позволи.

Ото фон Бисмарк

Животът сам по себе си е най-прекрасната приказка!

Ханс Кристиан Андерсен

Заряд, енергия, много откритост струят от тези така вдъхновяващи фрази. Общото между  известните мъже които ги изрекоха, е техния Слънчев знак –  Овен.

Навлизането на Слънцето в Овен, бележи началото на пролетното равноденствие. Време, когато деня и нощта стават равни и настъпва нов жизнен цикъл в природата. Време за начало, за посяване, за нови надежди, за радост! Такова послание трябва да носят и типичните огнени хора от тази зодия – да са новатори, смели, волеви! Тяхна е мисията – да са първи, да повеждат, да са много активни, предприемчиви и независими!

Съзвездието Овен, може да се наблюдава най-добре в ясни и безлунни нощи през месеците октомври и ноември. По-ярки и лесно различими звезди – Хамал, Шератан и Мезартим. Разположени във формата на неголяма дъга, която чертае рогата на Овена, те привличат погледа на фона на околните по-слаби звезди.

Аз съм – това е ключовата фраза на този първи кардинален знак, подвластен на огнената стихия, управляван от планетата Марс. Намира се в първи квадрант и съответства на първи дом в хороскопа. Противоположен на него е знакът Везни.

В своето положително проявление овните са хора независими, смели, предприемчиви, дружелюбни, благородни и честни, заредени с оптимизъм. Могат да бъдат обаче и изключително безцеремонни припряни, деспотични, избухливи и егоистични, без липса на всякакъв такт и дипломатичност. Кои качества ще надделеят зависи силно и от  еволюционното ниво на което се намира даден човек. 

Външен вид: Жената Овен е стройна, силна физически, с гъста, тъмна или с червеникав оттенък коса  /без непременно да е естествен/, походката е устремена и решителна.

Мъжът Овен е най-често среден на ръст, с широки рамене и добре развита мускулатура. Широко, квадратно лице, с добре развити скули; коса – гъста и тъмна; вежди – гъсти, сключени; поглед — твърд, дързък и прям; светли очи; орлов нос; широка уста със стиснати устни, но не и тънки; брада – четвъртита и издадена; тъмен тен; особени белези – бенка, белег на лицето; походка – бърза, с леко приведена глава напред; осанката е властна и наперена.

Червеният е цветът на овните, от скъпоценните камъни – елмаз, рубин, от металите – желязото.

Растения: магданоз, целина, шипка, моркови, орехи, коприва, спанак, чесън

Аромати: канела, лавандула, евкалипт, мента, мускус,

Храна: Трябва да е богата на белтъчини, желязо, калий, фосфор, витамини. Риба, овесени ядки, бобови, житни култури. За всеки знак са подходящи и растенията, които растат, зреят в неговия сезон – за Овен това са пролетните зеленчуци и плодове. При всички случаи храната трябва да е калорична.

Анатомия:  Глава, без долната челюст и носа, лицето, мозъка, очите, ушите, устата, езика.

Заболявания: Много бърз обмен на веществата, болестите протичат бързо, остро, внезапно, слабо място са главата и кръвоносните съдове.

При децата – внезапна температура, без видима причина, от притеснение. При възрастните – болест или наранявания на глава, лице, болести, свързани с кръвоносните съдове, спазми, невралгии.

Професионална реализация: промишленост, техника, собствен бизнес армия, полиция, спорт,

Професии – предприемач, железничар, техник, конструктор, оръжейник, полицай, офицер, войник, хирург и други типично мъжки професии.

С пожелание за пролетно настроение и много вдъхновение!

 

Изображение към публикацията: акварелна картичка „Овен“

Нели Станева

20.03.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.