Зодиакален знак Близнаци


Нито една система не може да ме накара да направя компромис с това, в което вярвам…

Колин Фарел

~~~

Винаги чувствах, че бях никой и че единствения начин да бъда някой е… да бъда някой друг.

Мерилин Монро

~~~

Нашият живот е обречен на смърт, в която ние не искаме да вярваме, на любов, която ние губим, на свобода, от която се боим и на уникален личен опит който ни отделя един от друг.

Ървин Ялом

~~~

Сега, вече е твърде късно да се говори за това как е трябвало да постъпи. Поглеждайки назад, всички ние сме умни.

Кен Фолет

~~~

Сърцето има доводи, които разумът не познава.

Блез Паскал

~~~

Така както слънцето е красота и украшение на небето, така великодушието е блясък и светило на всички добродетели.

Джовани Бокачо

~~~

Истинската дъщеря на въображението е метафора, родена от мигновен проблясък на интуиция, осветена от дълги тревоги на предчувствие.

Фредерико Гарсия Лорка

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Типични мисли изречени от Близнаци – многолики, любознателни, умни, гъвкави, комуникативни. 

Съзвездието Близнаци се наблюдава най-добре през нощите от декември до май. Най-ярки и лесно различими звезди – Кастор и Полукс – наречени на имената на братя близнаци от митологията.

„Аз мисля“ – това е ключовата дума на знака. Подвластен на въздуха, подвижен, съответства на трети дом в хороскопа. Управлява се от планетата Меркурий, и ако при раждането тя се намира в него и е с добри аспекти, човек ще носи в себе си всички най – положителни качества на Близнаци – интелигентност, любознателност, ще учи и усвоява чужди езици с лекота.

Много либерални, общителни, непредубедени – такива са хората родени под този слънчев знак в своето най- хармонично проявление. Жизнени, изобретателни, остроумни, с чувство за хумор. Способни са бързо да разбират, усвояват и предават знания. В отрицателно проявление – изключително непрактични, нервни, прекалено бъбриви, двойнствени, дребнави. Склонни към лъжи и измами.

В човешкото тяло под влияние на знака Близнаци са ръцете, ключицата, плешките, китки на ръцете, горните ребра, белите дробове, трахеята, бронхите. В психологически план има прояви на нерешителност, колебливост, безпокойство. Нервната система, дробовете са слабите им места – препоръчително е да избягват задимени пространства, да не пушат. Необходимо е да се отнасят с повече внимание към своята дихателна система, защото най-често срещаните заболявания при силно акцентирани Близнаци са: астма, бронхити, пневмонии. 

Типични представители: Жените – стройни, високи, с тесни бедра, фино тяло. Светла кожа на лицето, възможно е да има лунички, светла и права коса, обикновено дълга. Очите са малки, погледът жив. Устата им е неголяма, с тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Мъжът Близнаци е със слабо тяло, среден или висок на ръст с издължени ръце и крака. Докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо,с акцент в областта над веждите и високо издължено чело. Носът е заострен, тесен, устните са тънки. Косата е с тънък косъм, най – често светло кестенява, очите кафяви или зелени, подвижни, походката е бърза.

Хранене: Млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър.

Скъпоценни камъни -планински кристал, сердолик, гранат, берил

Цвят – светло жълт

Деканати на знака

От 0-10гр /20-31.05/ – управител Меркурий, ключова дума – комуникативност

От 10-20гр./1-10.06/ – управител – Венера, ключова дума – естетичност

От 20-30гр. /10-20.06/ управител – Уран, ключова дума –изобретателност

С навлизането на Слънцето в зодиакалният знак Близнаци, започва и новата Слънчева година за представителите на този зодиакален знак. Тя продължава от рожден, до рожден ден. Тази 2021, ще ви донесе много промени, надявам се за повечето от вас положителни. Годината ще е динамична и ще ви предостави редица шансове. Нужно е да проявявате типичната за вас предвидливост и гъвкавост. Предстои ви много динамика, пътувания, запомнящи се срещи. Северен кармичен възел до края на тази година все още е във вашият знак, а това дава указание за нови начинания, но и свързани с тях отговорности които ще се появят в живота ви. Не се плашете. Посрещнете ги, прегърнете ги и ги изживейте по най-добрият начин.

 

Изображение към публикацията: Съзвездие Близнаци, авторска картина

Размери: 15/20см, Платно, опънато на дървена подрамка, Акрилни бои

Нели Станева

20.05.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.