Зодиакален знак Близнаци


Нито една система не може да ме накара да направя компромис с това, в което вярвам…

Колин Фарел

~~~

Винаги чувствах, че бях никой и че единствения начин да бъда някой е… да бъда някой друг.

Мерилин Монро

~~~

Нашият живот е обречен на смърт, в която ние не искаме да вярваме, на любов, която ние губим, на свобода, от която се боим и на уникален личен опит който ни отделя един от друг.

Ървин Ялом

~~~

Сега, вече е твърде късно да се говори за това как е трябвало да постъпи. Поглеждайки назад, всички ние сме умни.

Кен Фолет

~~~

Сърцето има доводи, които разумът не познава.

Блез Паскал

~~~

Така както слънцето е красота и украшение на небето, така великодушието е блясък и светило на всички добродетели.

Джовани Бокачо

~~~

Истинската дъщеря на въображението е метафора, родена от мигновен проблясък на интуиция, осветена от дълги тревоги на предчувствие.

Фредерико Гарсия Лорка

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Типични мисли изречени от Близнаци – многолики, любознателни, умни, гъвкави, комуникативни. 

Съзвездието Близнаци се наблюдава най-добре през нощите от декември до май. Най-ярки и лесно различими звезди – Кастор и Полукс – наречени на имената на братя близнаци от митологията.

„Аз мисля“ – това е ключовата дума на знака. Подвластен на въздуха, подвижен, съответства на трети дом в хороскопа. Управлява се от планетата Меркурий, и ако при раждането тя се намира в него и е с добри аспекти, човек ще носи в себе си всички най – положителни качества на Близнаци – интелигентност, любознателност, ще учи и усвоява чужди езици с лекота.

Много либерални, общителни, непредубедени – такива са хората родени под този слънчев знак в своето най – хармонично проявление. Жизнени, изобретателни, остроумни, с чувство за хумор. Способни са бързо да разбират, усвояват и предават знания. Имат енциклопедично мислене. В отрицателно проявление – изключително непрактични, нервни, прекалено бъбриви, двойнствени, дребнави. Склонни към лъжи и измами.

В човешкото тяло под влияние на знака Близнаци са ръцете, ключицата, плешките, китки на ръцете, горните ребра, белите дробове, трахеята, бронхите. В психологически план има прояви на нерешителност, колебливост, безпокойство. Нервната система, дробовете са слабите им места – препоръчително е да избягват задимени пространства, да не пушат. Необходимо е да се отнасят с повече внимание към своята дихателна система, защото най-често срещаните заболявания при силно акцентирани Близнаци са: астма, бронхити, пневмонии. 

Типични представители: Жените – стройни, високи, с тесни бедра, фино тяло. Светла кожа на лицето, възможно е да има лунички, светла и права коса, обикновено дълга. Очите са малки, погледът жив. Устата им е неголяма, с тънки устни. Има удължен врат и дълги пръсти на ръцете.

Мъжът Близнаци е със слабо тяло, среден или висок на ръст с издължени ръце и крака. Докато говори оживено жестикулира. Лицето е слабо,с акцент в областта над веждите и високо издължено чело. Носът е заострен, тесен, устните са тънки. Косата е с тънък косъм, най – често светло кестенява, очите кафяви или зелени, подвижни, походката е бърза.

Хранене: Млечни продукти, сирене, кашкавал, яйца, моркови, орехи, храни, богати на фосфор, калций, круши, пъпеши, лимони, царевица, лешници, леща, копър.

Скъпоценни камъни -планински кристал, сердолик, гранат, берил

Цвят – светло жълт

Деканати на знака

От 0-10гр /20-31.05/ – управител Меркурий, ключова дума – комуникативност

От 10-20гр./1-10.06/ – управител – Венера, ключова дума – естетичност

От 20-30гр. /10-20.06/ управител – Уран, ключова дума –изобретателност

 

Изображение към публикацията: Съзвездие Близнаци, авторска картина

Размери: 15/15см, Платно, опънато на дървена подрамка, Акрилни бои, готово за окачване на стена

Нели Плерома

20.05.2016

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.