Зодиакален знак Рак


Любовта на семейството е най-голямата благословия в живота. Във всяко едно отношение семейството е връзка с нашето минало и мост към нашето бъдеще.

Лейди Даяна

Нищо не може да се сравни с това да се върнеш на място, което намираш непроменено, за да откриеш начините, по които ти самият си се променил.

Нелсън Мандела

Философията на Любовта е да дадеш и да вземеш едновременно, за да бъде правилна обмяната.

Петър Дънов

Времето е в нас и ние сме във времето.

Васил Левски

Само нещастният знае какво е щастието. Светлината не блести, когато е светло. Тя свети в тъмнината.

Ерих Мария Ремарк

Къде са хората? … – Хората ли? Видях ги преди години. Но човек никога не знае къде да ги открие. Вятърът ги носи. Нямат корени и това им пречи много.

Екзюпери

Мисли на хора обичащи семейството, корените и историята си, повече от всеки друг. Емоционални и чувствителни, обединява ги техния слънчев знак – Рак.

Навлизането на Слънцето в зодиакалният знак Рак бележи началото на астрономическото лято и най-дългият ден в годината. В ясна нощ в съзвездието Рак могат да се видят с просто око около 60 звезди, но само пет от тях са по-ярки от четвърта звездна величина. Те образуват характерната геометрична фигура на съзвездието Рак — триъгълник, около върха на който има една редица от звезди. Най-ясно може да се наблюдава през нощите от януари до май. 

Подвластен на водната стихия, кардинален, съответства на четвърти дом в хороскопа.

Аз чувствам!

Родените под знака на Рак са хора грижовни, състрадателни и сантиментални. Майката, семейството, родът и домът това са едни от най-важните за тях нещта в живота, техният фундамент! Обичат и ценят традициите, емоционално привързани към мястото където са родени, към своите корени. За тях може смело да се твърди, че са патриотите на зодиака. Монетата обаче винаги има две страни и ако се случи знакът да бъде силно поразен както и на по-ниско ниво се срещат мрачни и доста потайни хора, стиснати и егоистични, апатични, вглъбени в миналото и не на последно място големи мърморковци и вечно неразбрани!

Знакът Рак се управлява от Луната, която по своята природа е изменчива. Тя управлява ежедневните нужди, храненето, емоциите. Когато при раждане се случи тя също да е в този знак, а и ако е в добри аспекти, то това още повече ще подчертае положителните качества на Рака и ще изпълва живота на родения с повече смисъл, дните му ще минават леко, грижата няма да му тежи.

Планетата която се намира в изгнание в Рак е Сатурн /владетел на срещуположния Козирог/. По природа студен и сух, той се свързва с въздържанието, ограниченията. В знака Рак той може да създава трудности във взаимоотношенията с близките, да ограничава емоциите, чувствата.

Планета в екзалтация е Юпитер. Както знаем той се свързва с вярата, късмета и богатството. В знака Рак и добре поставен, може да даде добро благосъстояние, голямо и щастливо семейство, високи ценности.

Планета в падение – Марс. В този знак качествата на Марс са силно приглушени. Хората с такава позиция в хороскопа са склонни да отстъпват, да не се конфронтират. Техните действия са винаги съпътствани с емоционален ангажимент към дадена ситуация.

Обща физическа характеристика: Мъжете са средни на ръст, с кокалесто тяло, силно, с широки рамене, челото е широко, лицето насечено, с изразени скули, открито изпъкнало чело, сключени вежди /най-често гъсти/, очите са малки, раздалечени, много често зъбите са криви, издадени или разместени, с някакъв дефект.  При мъжете се среща и още един тип раци /Лунен тип/, които като цяло имат овална форма на лицето, гладка кожа, кръгли очи с детско изражение. Тялото е по- пълно и едро, кожата е по-светла, бледа, походката клатушкаща се, краката са доста по-тънки в сравнение с тялото. При жените –  лицето е заоблено с меки черти, очите са подчертано изразителни, има мекота в тях. Имат тесен ханш, силно изразен бюст /или липса на такъв/, ръцете и краката са издължени със здрави нокти. Склонни към напълняване в по-късна възраст.

Медицински показатели: В човешкото тяло, знакът Рак управлява гърдите и част от ребрата над тях, млечните жлези, хранопровода, стомаха, диафрагмата, горните дялове на черния дроб, трахеята, перисталтиката. 

Физиологично се свързва с  възпроизводи­телните функции, запазване и предаване на генетичната про­грама, износването на плода, лактация, кърмене. поддържане на хомеостаза, асимилация, ферментация.

Хората под този знак са любители на храната /заради Луната/ и обичат добре да си похапват. Предразположени са към заболявания на храносмилателните органи, метеоризъм, хълцане, стомашен катар, склероза, наследствени заболява­ния, тумори, рак.

Добре е да консумират риба, морски дарове, млечни продукти, плодове, прясно и кисело мляко, ръжен хляб, печено месо, кашкавал, сирене, чесън, плодове, маруля, спанак, тиква, зеленчуци и супи от тях, лимон, портокал, стафиди, пшеница и овесени ядки, трици,  пъпеш, круши, орехи, бадеми, бъз, градински чай, лайка, джоджен, копър. 

Цветовете които създават допълнителна хармония за рака са бяло, перлено, сребристосиво, бледолилаво, светлозелено, бледооранжево изобщо всичко омекотено и пастелно.

Скъпоценни камъни – авантюрин, лу­нен камък, изумруд, перли, халцедон, седеф, планински кристал, смагард.

За хората със Слънце и акцент на знака Рак, най-подходящи са професии свързани с хранене, хотелиерство и ресторантьорство, история, библиотекарство, археология, зоология, хуманитарна сфера, морско дело, както и в сферата на занаятчийството /най-вече народните занаяти/
Декади

Всеки зодиакален знак се дели на три декади от по десет градуса. Това делене има своето по-дълбоко значение и то дава допълнителна информация при разглеждането на рожденната карта.

Как става това? Всеки знак принадлежи към някоя от четирите стихии /елемента/ – огън, земя, въздух и вода и съответно притежава три качества – кардинално, фиксирано, подвижно. В случая разглеждаме знака Рак и неговата стихия е водата. Кои са другите два знака от същата стихия?  Скорпион и Риби. И от това произлиза:

  • Първа декада от 0° до 10° и е с природата на знака. Например за знака Рак, това е отново Рак. 
  • Втората декада  – от 10° до 20° има природата  на следва­щия знак от същия елемент, /следваме обичайната последовател­ност на знаците/ и това е  Скорпион.
  • Третата декада от 20° до 30° има същата природа като третия знак от същия елемент, съответно  Риби.

Първа декада 21 юни – 2 юли. Управлява се от Луната, ключова дума – Филантроп. Тази декада е „най-рачешката“. Тези хора са силно емоционални, милосърдни  и чувствителни. Да полагат грижа за другите им идва отвътре и често усещат по интуитивен начин кой се нуждае истински от нея. Освен пълното отдаване на своите най-близки, домът, децата и любимия, те могат да бъдат проводници за по-велики каузи ориентирани към приемната грижа, както и в по-глобален план – към голямото, световно семейство.

Във втора декада са родените между 3 и 12 юли. Тя е с природата на Скорпион и нейн управител е планетата Плутон. Ключовата дума тук е – Порядък. Тези хора са преди всичко практични. Действията им са подредени и насочени в конкретна сфера. Обичат аналитичната работа. Имат дълбоки психологични познания и могат добре да прилагат това в своята професия, в отглеждането на децата, когато уреждат въпроси свързани с дома. Те са един вид пазители, съхранители на семейната история и традиции. 

Управител на трета декада е планетата Нептун и в нея попадат родените между 4 и 22 юли. Ключовата дума за тази декада е – Адаптация. Те притежават особена мекота на характера, силно интуитивни, ценители на музиката, финни хора. Любознателни са, с отворени сърца към потребностите на другите, лесно се адаптират към новото, гъвкави са. Могат да бъдат по-лабилни и разсеяни. Домът им може да бъде като в приказките със старинен интериор, изящни и предмети, и от него да лъха една романтика!

–––––-

Това са  общи характеристики за знака Рак. Всеки човек обаче носи в себе си по късче от всичките дванадесет знака и кои от тях надделяват и проявява той се вижда чрез анализ на рождената карта. В статията се придържам към едно средно статистическо ниво на индивида. Нека се има предвид, че качествата които хората проявяват и това как протича техният живот са пряко свързани с тяхното еволюционно ниво.

Изображение: Авторска акварелна картичка „Рак“

Нели Станева

20.06.2016

Галерия подаръци:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл.  Този анализ е на цена 20лв и е в размер на една страница. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.