Зодиакален знак Скорпион


Който ограничава желанията си, той е винаги достатъчно богат.

Волтер

Най-хубавото на това да съм актьор, е че мога да загубя себе си в друг образ и да получавам пари за това. Страхотен отдушник.

Леонардо ди Каприо

Ако искаш да запазиш прашеца по крилцата на пеперудата – не се докосвай до тях.

Пабло Пикасо

Който ограничава желанията си, той е винаги достатъчно богат.

Волтер

Тези, които нямат достатъчно смелост, винаги ще намират философия, с която да се оправдаят.

Албер Камю

Всяка молитва се свежда до следното: „Велики Боже, направи така, че две и две да не прави четири.“!

Иван Тургенев

Бъди винаги недоволен от това, което си, ако искаш да станеш по-друг, отколкото си, защото на каквото се спреш, на това ще останеш.

Св. Августин

Като нямат хляб, да ядат пасти…!

Мария Антоанета

Доста категорични твърдения, нали? Все изречени от Скорпони!

На 23 октомври, Слънцето навлиза в магнетичния, мистичен и чувствен знак – Скорпион.

Съзвездието е разположено на юг от небесния екватор, в най-широката и най-красива част от Млечния път. Гледано от наша страна малка част от съзвездието може да се наблюдава над хоризонта през месеците юли и август. 

Скорпион е воден, неподвижен знак. Управлява се от планетата Плутон /стар управител Марс/, отговаря на осми дом в хороскопа.

Моменти на смъртна опасност, риск за живота, самата смърт, възстановяване и регенерация, окултни и магически практики. Тайни, желания, секс, страст, отмъщение, наследство. И още – пробуждане, закрила, магия, окултизъм, метаморфоза – това са част от понятията свързани с този знак. Все неща, повечето от които те карат и да настръхнеш и да се замислиш.

Ключова фраза: Аз желая!

В своето хармонично проявление, тези хора са проницателни, самокритични, чувствени, любознателни и изследователски настроени. Те имат много силна интуиция и са натурални психолози /понякога без изобщо да са учили за това/. 

Нехармонично и на по-ниско еволюционно ниво, могат да бъдат и ужасно ревниви, безмилостни, нетолерантни, изпълнени с вечни подозрения, властни и саркастични, отмъстителни и невъзмутими. И както се казва, по-добре е да си нямате работа с такива типове!

На Скорпиона повече от другите водни знаци са му свойствени емпатия, изострена интуиция, вглеждане в себе си и другите. По тази причина, той притежава най-големите възможности за качествена трансформация. Осъзнаването на вътрешния свят е ключът за прехода към ново еволюционно ниво.

 

Деканати на знака

От 0 – 10гр. – Управител Плутон. Ключова дума енергия. Има репутация на търпелив, без ограничения, доверчив идеалист. Стреми се към справедливост, използва творческата си енергия за достигане на целта. Всеотдаен към приятелите и любимите си. Успешен в политика, бизнес и психоанализа.

От 10 – 20гр. /1.11-10.11/ – Управител Нептун. Ключ: преданост. Откровен, верен, сдържан романтик, готов на саможертва. С вродена мъдрост. Деен, стреми се към призвание, слава, богатство, оползотворява ефективно всяка минута. Ръководи се от принципа: „Или всичко или нищо“.

От 20 – 30гр./11-21.11/- Управител Луна. Ключ: закрила Интуитивна, целеустремена, свободолюбива и справедлива личност, готова, със силна воля да защитава истината, целите си и свободната воля на човека (своята и на другите).

Особени градуси според наблюденията на древните. Може да ги съпоставите към личните си карти, като проверите дали в цитирания градус попада ваша рождена планета /особено лична/ или важна точка: Кралски 13°; Беден 19°; Нещастни 4°, 12°, 17°, 22°, 27°; Щастливи 10°, 28°. Критични 9°, 21°.

Външна обща характеристика

Средни на ръст, със здраво, мускулесто, набито тяло. С мургава или бледа кожа, тъмна и гъста коса. Лице четвъртито, издължено с изразени скули, гъсти вежди. Носът е орлов, устата голяма, брадата развита. Добре изразено окосмяване при мъжете, космите може да рижавеят. Акцента при скорпионите са очите. Те са кафяви или черни, погледа е магнетичен и хипнотичен. Ако Нептун е в първи дом или близо до Асцендента, той дава  интересни нюанси на синьото и сивото. 

Анатомично – областта от пъпа до края на опашната кост, външни полови органи, долна част на право черво, простата, носова и над горната устна.

За Скорпиона е свойствен бърз обмен на веществата, съществува опасност от хранителни отравяния — да не се смесват произволно различните храни. Храната трябва да е богата на желязо, протеини, витамини В,С,Е. Болестните възпалителните процеси при скорпионите протичат бързо, но и бързо се възстановяват. Опасност от венерически болести и други заболявания свързани с половата система

Цветове: тъмнокафяв, черен

Камъни: хематит, топаз, кървавочервен гранат, корал, Александрит, Аметист, Маргарит

Хранене: морски продукти, орехи соеви храни, чесън лук, коприва, смокиня, вишна зърнени храни, морски продукти, риба, дивеч, яйца, орехи, соеви, бобови, ряпа, чесън, лук, зеле, черна вишня, смокиня, коприва, розмарин.

Аромати: ванилия, орхидея, пачули, базил, джинджифил, смирна, бор.

Професионална реализация:

Области: медицина, хирургия, психология, окултни науки, управление, криминалистика, разузнаване; Професии: хирург, психолог, изследовател, хипнотизатор, следовател, астролог, ръководител, професии, свързани с електричество, електроника, машини, метали; търговия с ценни антиквариати, работа със сигнални и защитни устройства, апаратура за шпионаж.

Настъпващата Слънчева година /2021-2022/ ще е динамична и често непредсказуема за Скорпионите, особено за родените през втора декада на знака. Като фиксиран знак, по подобие на срещуположния Телец, Скорпионите не харесват промените, обичат да изчакат, да играят на сигурно. Именно сега обаче, този модел няма да работи и събитията които ще ги съпътстват ще имат много често внезапен характер. Живота може да ви противопостави с авторитетни фигури, отговорности към по възрастни членове на фамилията, промяна в ежедневните навици, работата, доходите. Бъдете отговорни към своето здраве!

Много се говори за скорпионите и трансформацията. Да, този знак има способност да се самопречиства, да възкръсва от пепелта. Това е хубаво, но когато се постигне реална такава, не само на книга, защото много хора четат, ходят по сеанси и все нещо трансформират, но на практика, действията им не показват с нищо, че действително са се променили. Тази година ще имате шансове да сторите това. Пожелавам ви го от сърце!

 

Изображение към публикацията:

Съзвездие Скорпион, авторска миниатюра

Нели Станева

23.10.2016

Астро арт Плерома:

Ръчно рисувани от мен авторски картички, картини и книгоразделители които може да подарите на себе си или по повод. 

Към тях може да поръчате и кратък астро-профил изготвен от мен, който ще бъде изцяло съобразен с рождената дата на човека за когото е предназначен. Този анализ включва основна информация за неговият характер, съдба, житейски път, пречки, както и качествата които трябва да развива в себе си, за да бъде животът му по-спокоен, щастлив, изпълнен с повече смисъл. 

За улеснение съм ги разделила по зодиакални знаци. Може да разгледате галерията като кликнете върху изображението:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.