Общуване и връзки


Поредното заглавие което представям в рубриката „Ревю на книги“ е току – що излязлата от печат книга на Лоис Хейн Сарджънт „Общуване и връзки“ на издателство „Лира принт“. Това на пръв поглед е една малка книжка, но в нея е събрана много точна, синтезирана информация в която са представени основни понятия и правила за работа при разглеждане на синастрия между двама души.

Много хора ще се съгласят с мен, че след опознаването на себе си, е много важно опознаването и на другите, начинът по който общуваме и си взаимодействаме с тях. Поради тази причина синастрията е един от най-важните раздели в астрологията и от опит казвам, че вълнува много хора. Много пъти ние приемаме нашите деца, родители, роднини като даденост. Понякога имаме прекрасни отношения с тях, друг път много проблеми, и неразбирателства, но някак си се „примиряваме“ с това и често си казваме, „ами какво мога да направя, така ми е дадено“. И това донякъде е така, но ние трябва да се стремим да разбираме другите и да изграждаме зрели и хармонични отношения помежду си.

Често срещаме трудности в общуването, искаме да разберем защо се разминаваме, защо имаме търкания, несъгласия или пък защо толкова много се обичаме и не можем един без друг? Важните хора които влизат в живота ни /родители, роднини, деца, съпрузи, партньори/ са част от нашата съдба и това, че сме срещнали някой в даден момент, а с друг сме се разделили никак не е случайно /това, обаче е тема за един друг раздел от астрологията…/. За какъвто и вид връзка да се касае винаги можем да научим и е добре да знаем повече за тези отношения, да видим къде грешим, къде искаме повече или пък даваме по-малко, с кое да се примирим, с кое да се съобразим, с кого да се разделим, кого да приемем и т.н. Настоящата книга ще помогне в отговора на много от горните въпроси. В първа част се разглеждат видовете взаимоотношения, родители – деца, братя – сестри, приятелства, бизнес отношения, като най-голямо внимание е отделено на любовните и брачни връзки. Във втора част са разгледани планетите и техните аспекти.

Ето и кратък откъс:

„Двойките имат много да учат един от друг. Понякога неподозирани личностни недостатъци, които преди не са се забелязвали у един индивид, се явяват ненадейно след брака.

Сега, да предположим, че една двойка вече е женена и носи брачните окови от няколко години. Съпружеската синастрия може да им помогне да разберат много озадачаващи фактори в техния съюз, което е вероятно да им даде възможност да станат по-съгласувани един с друг. Сравняването на картите им нерядко спасява дори брак, който застрашава да се разпадне. Много проблеми, разминавания и напрежения може да се разрешат с това разбиране. И ако продължава да изглежда трудно, може би е добре да се размисли над думите на Сведенборг, който написа в книгата си „Съпружеска любов“:

Когато браковете са нещастни или съчувствието е несъвършено, съвсем не означава непременно, че някой от партньорите е виновен; нито следва да мислим, че такива бракове не са от полза за въвлечените лица. Може да се окаже, че изпитанията, произтичащи от неподходящ брак, понякога са важно средство за укрепване и изглаждане на характера.

Нека не забравяме, че при брачните синастрии, както и във всички други сравнения, ние разглеждаме реакцията на индивидите един спрямо друг. Също трябва да изследваме поотделно и двата хороскопа. Потенциалът на мъжа или жената да превърнат брака в успех ще бъдат посочени от аспектите към Венера или от ъглите между Луната и Слънцето.

Луната в женска карта указва нейната способност като пазителка на домашното огнище. Слънцето в хороскопа на мъж свидетелства за потенциала му да бъде добър снабдител, защитник, баща или глава на семейството.“

Книгата е полезна и подходяща за по – широк кръг читатели, но такива които имат вече познания по астрология, също така и добро помагало за тези които в момента изучават този раздел от астрологията.

Цена: 11лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

24.10.2017

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.