Май 2018. Многолик.


Изминалият месец април не беше от най-леките. Силното кардинално присъствие лека полека се разпада и сега предстои един многолик месец на доста преплетени енергии, месец на засилена комуникация, на нови идеи и прозрения, особено в края на втората половина.

Продължава ретроградното движение на Юпитер и Сатурн и двете планети които отговарят за социума могат донякъде да спъват дела в които са заложени финансови, юридически и свързани с по-висши институции проекти. Тези фази не са случайни и съотнесени конкретно към всеки хороскоп си имат своето значение. Те са винаги много необходими, защото дават възможности за повече вглеждане и преценка. В денят на новолунието 15 май, Уран – ексцентричната планета на внезапните и големи промени влиза в знака Телец и поставя началото на интересни времена за Телците за дълъг период от време. Марс също сменя своя знак и влиза във Водолей, където все повече ще забавя своето движение подготвяйки се за ретроградна фаза. Интересното е, че започналата в Козирог квадратура, която Марс отправя към Уран в Овен, рязко сменя своята енергия и точният аспект ще се случи в знаците Водолей – Телец, противопоставяне идващо от огнена стихия с водолейски привкус към водолейски управител в земен фиксиран знак не обичащ промените. 

Вестоносеца Меркурий се е забързал изключително и през този месец ще го усетим проявен в три стихии – огън, земя, въздух. А Венера, на 19 май ще се потопи в море от емоции…

5 – 15 май. За кардиналните знаци напрегнатите дни все още не са приключили. Слънцето може да се окаже един миротворец, балансьор на приближаващите към точност многолики аспекти. Меркурий се приближава към „последният“ си съвпад с Уран в Овен /точен на 13 май/и отива към квадратура със съвпада Лилит – Плутон в Козирог. Това е време в което огненото и невъздържано слово на Меркурий може да провокира да излязат наяве тъмни, подмолни уж добре пазени тайни или намерения обвити с властна и авторитарна форма, а близкото присъствие на Марс да въплъти в действие думите и това да доведе до неочаквани взривоопасни развръзки /Уран/. Трудна енергия с предпоставка за клюки, интриги, заблуждения и „честни“ илюзии, придружени със силни емоции идващи от напрегнатия аспект между Венера и Нептун, точен на седми май. А Слънцето в опозиция с ретроградният Юпитер може единствено да раздуе допълнително ситуацията.

На 15 май е Новолуние в Телец в 24-я градус и само няколко часа след точният съвпад на светилата в знака се настанява и Уран. Това е едно Новолуние което ще постави началото на финансови промени, революционни настройки срещу установените догми и правила. То няма да е много леко и началата може и да не дойдат по най-мирния начин, от друга страна, това е земя и подходите не са така крайни и екстремни. На 16 май сутринта Марс влиза във Водолей и както писах по-горе започналата квадратура в Овен става точна вече в сменените знаци още повече, че това се случва в нулевия градус. Свежата глътка въздух която Марс ще поеме ще бъде буквално изстреляна към Уран, който и без това не му е особено комфортно в този знак. Марс и Уран добре си партнират когато са в хармоничен аспект и Марс е този който привежда в действие ексцентричните уранови възгледи и идеи, тук обаче определено ще има стихиен сблъсък. Марс във Водолей поначало е своеволен, пренебрегва правила и авторитети. Когато Уран е включен в даден аспект прогнози трудно се правят, още повече такива имащи най-общ характер. Възможно е това взаимодействие да се изрази с разрив във взаимоотношения, финансови проблеми както лични, така и свързани със социални проекти, повече внимание при пътувания, особено групови, опасност от пожари които могат да засегнат лично имущество и паметници на културата. Противопоказни са всякакви операции засягащи органите на движение, както и неврохирургичните.

На 19 май – Венера влиза в знака Рак.  Идват дни за повече грижа към дома и семейството, повече мекота и отстъпчивост в отношенията.

На 21 май Слънцето навлиза в знака Близнаци. Това определено ще внесе допълнително въздушност и лекота в общуването и много нови идеи могат да стигнат до своята реализация. Трудната енергия бавно отшумява.

На празничния 24 май Слънце и Марс застават в точен тригон подкрепен и от Луната във Везни. Това е един жизнерадостен аспект който засилва оптимизма и самочувствието. Аспект на добрия, благородния войн.

29 май, пълнолуние в Стрелец. Съпътства го опозицията между Венера в Рак и Сатурн в Козирог. Това допълнително може да нагнетява и без това характерното по време на всяко пълнолуние напрежение. Теми засягащи семейство и кариера могат да излязат на преден план и да поставят някои дилеми, да се стигне до конфронтация, но това ще бъде по-скоро последващ повод за размисъл /Сатурн е ретрограден, аспекта е бързопреходен/. Пълнолунието се случва в осмия градус на Стрелец. На неговият фон големият воден тригон между Венера, Юпитер, Нептун ще подкрепя вярата в любовта, творчеството, милосърдието.

Това е моят прочит на астрологичният месец май, а тенденциите имат най-общ характер.

Плерома

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.