Астрология 2020


В днешното ревю ще представя заглавие леко за четене и за възприемане. Книга е на издателство „Виа Летера“ и излезе в началото на тази година на български език, а в оригинал в не далечната 2016-та. Актуално и много, много свежо четиво. Това което за мен беше интересно и обогатяващо като метод е по – широкото използване на астероидите както в рождената карта, така и в прогностичните методи. Авторката доста набляга на тях и споделя редица примери от своята практика. Освен това за  планетите говори с малко митология, любопитни факти, представя ги с по-съвременно звучене, без да бяга от основните им проявления. Има информация за принципите на новолунията и пълнолунията и свързаните с тях затъмнения. Има малък раздел посветен и на кучетата. В края на книгата на мен ми беше любопитно да прочета хороскопа на България видян през по-независим астрологичен поглед /авторката е вземала датата 10.11.1989г- 15ч/.

Малко трудно се прави подробен разбор на не художествено произведение, затова съм избрала два цитата от книгата. Те са много образни, имаш чувство, че планетите оживяват и ситуациите свързани с тях виждаш да се прожектират все едно на голям екран. Само, че в ума. Такова е усещането и при четенето на това заглавие, което препоръчвам както за начинаещи, така и за напреднали. Има какво да се научи.

За Юпитер

„Юпитер бил гръмотевицата, която носи дъжда. Дъждът напоява земята, осигурява реколтата и слага край на горещи­ните. Свързваме циклите на Юпитер (като тези, които пред­стоят във Везни, Скорпион, Стрелец и т. н. до 2020 година) с усещането за облекчение и освобождение. Ако сте подготвили почвата, когато Юпитер пристигне и катализира ситуацията, може да постигнете по-голяма реколта при това бързо. Открийте статуя на Юпитер в който и да е музей от Йорк до Рим. Той винаги държи гръмотевица в ръка, дори краищата й да са се разпаднали от времето!

Проблясването на светкавицата, последвано от грохота на гръмотевицата е все едно Уран (дядото на всичко революционно и всичко невероятно и ново) прескача мнителния си син Сатурн, за да стигне директно до чудесния си внук Юпитер. Следващият път, когато наблюдавате буря, обърнете внимание на реда на нещата. Просветване, пауза, гръм. Нашите предци са свързвали Уран със светкавицата, а Юпитер с гръ­мотевицата преди повече от 2000 години.

Когато Уран и Юпитер танцуват в личния ви хороскоп на точен аспект, вие ще изпитате електричеството и вълнението на пробива в дадена ситуация, след това многозначителната пауза на очакването преди блаженото облекчение и освобождение на Юпитер, който ще ви даде това, от което се нуждаете.

Използвайте възможността, докато можете.

Понякога хората пропиляват цикъла на Юпитер и той просто свършва в рамките на няколко месеца. В астрологията няма друг подобен цикъл, така че не го пропилявайте в мързеливо очакване и самодоволство. Защо ли? Много често възприемат „Юпитер като печалба от лотарията на живота, но в действителност той просто ви дава на ръка печелившите числа, топките, машината и наградата, всичко виси точно над главата ви….“

и за Уран

„Уран винаги ще бъде символ на непредвидими времена, защото е открит през 1781 година, когато Америка отхвърля властта на Великобритания и събаря статуята на крал Джордж III в знак на протест. В мита синовете на Уран възстават срещу него и търсят независимост. Години след като Уилям Хершел открива Уран в Бат, един друг звездоброец, Джон Варли прави предположението, че когато Уран и Марс се нагорещят, т.е. се подредят в една линия, ще има избухвания и напрежение. По обяд в дома му избухнал пожар. Вместо да напълни кофите с вода, Варли седнал и започнал да си води множество астрологични записки. Неговият син Албърт разказва по – нататък историята. „Той беше толкова доволен, че е открил астрологичното значение на Уран, че си седеше, докато домът му гори, въпреки че знаеше, че няма застраховка дори за едно пени, само и само за да запише всичко за новото си откритие.“

Тук е моментът да кажа, че в нашата професия се срещат абсолютно луди астролози и по никакъв начин не трябва да ги допускате в дома си.

Все пак Джон Варли наистина открил нещо – Уран е символ на вълнения и преустройства. Когато открили Уран през 1781 година, астролозите са смятали, че небето свършва със Сатурн. Уран преобърнал света и представите им с главата надолу и цялата професия трябвало да се промени.

Подобни разстройства често ни освобождават, дори когато не искаме да ни освободят. Вероятно пожарът в дома на Варли го е освободил от домашен живот, който той не е искал, можем само да гадаем! Уран обаче наистина освободил астролозите. Дал им е нов начин, по който да съставят хороскопите и променил правилата.“

Цена: 19лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

04.12.2018г

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.