Венера в Козирог- 4.2.2019


Малко след полунощ, Венера ще навлезе в знака Козирог и част от нейните качества ще приемат Сатурнова окраска, двойно при това. Емоционално сдържана, със сериозно отношение във всички житейски поприща за които отговаря астрологично – любов, финанси, изкуства, притежания… Такава е Венера в Козирог – иска ясни и точни отношения, само тогава се чувства сигурна и може да изрази своите най-хубави качества и резултатите от това да са впечатляващи. Тези общи правила важат за една не наранена Венера, стъпила на земята, живееща в реалността и осъзнаваща случващото се около нея. До първи март планетата ще бъде в Козирог и сега ми хрумва, че подобно на „слънчевото пътешествие“ от предния пост, всеки може да опита целенасочено да усети част от енергията на Венера /доколкото му позволяват силите/. Това важи особено за жените защото при тях Венерините качества следва да се проявят по-лесно, по-естествен начин, докато за мъжете е по-трудно да се слеят със своята Венера и това е напълно разбираемо, защото те търсят Венера навън, в жените които срещат, а тях усещат и ще възприемат посредством разположението на Венера в личният си хороскоп…

Кликнете върху картинката за по-голямо изображение

Така, че периодът е подходящ за по-сериозни отношения по венерините теми. Дали ще са финансови въпроси, вложения, взаимоотношения, изкуство, бизнес, любов при всички случаи ще се изисква повече ред и дисциплина, картите извадени на масата, правилата честни и открити. А на когото му е трудно да играе по правилата, няма да му е особено лесно и в делата!

Преди няколко години гледах едно интервю с актрисата Цветана Манева. Впечатли ме нейното хладно излъчване и  обективен поглед върху нещата от живота, спокойствието и същевременно прямотата с която говореше и заявяваше всяка своя дума по един категоричен начин, така, че да се запечата в съзнанието ти. Реших, че е с подчертан Козирог. Веднага потърсих рождената й дата /30.01.1944/. Водолей се оказа, с определено преобладаване на въздух в картата което обяснява този хладен интелект, и разбира се две лични планети в Козирог – Меркурий и Венера откъдето лъха този респект към личността й, както и чувството за доверие, сигурност. И ще завърша с една нейна мисъл толкова типична за Венера в Козирог:

„Склонна съм да приема страданието, да не се моля за себе си, да настоявам за обич, за връзка, за мечта. Защото това ще се превърне в агония, а в нея има нещо злощастно. Страданието звучи величествено. Болката като мине първото усещане е на щастие”.

Ползотворен февруари на всички и спорни венерини дела!

Ако искате да разберете какво е разположението на Вашата рождена Лилит по знак и дом, изпратете ми своите рождени данни чрез формата за контакт или като коментар под публикацията.

Нели Плерома

03.02.2019г

Още за Венера:

Венера в зодиакалните знаци

Форма за контакт:


Заглавно изображение: Известната българска актриса Цветана Манева, родена 30.01.1944г, в гр. Пловдев


Внимание: Запазени авторски права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.