Марс в Близнаци


Добре се чувства Марс в този знак. Огън и въздух са две стихии между които има разбирателство и заедно добре умеят да разпалват огъня. Понякога се стига и до пожари. 

В този знак, Марс е много активен, но и доста разпилян. Не умее да се концентрира в една работа, иска му се да върши по няколко едновременно и… в повечето случаи му се получава. Все пак това е една от най-благоприятните позиции за дейности които имат отношение към комуникацията, технологиите, пътуванията, издателската дейност, придобиването на нови знания. 

При добри аспекти действията му могат да бъдат много ползотворни, конструктивни, шлифовани. Марс в Близнаци може да е добър изобретател. Съчетанието на ум и действие в комбинация със сръчни ръце дават ненадминат майсторлък, истински професионализъм. При напрегнати е прекалено бъбрив и язвителен, може да се занимава с клюки и подмолни действия, да влиза лесно в спорове, да се пали излишно, да се занимава с нечестни сделки, но такива които са на дребно.

Този транзит ще внесе повече динамика в живота на хората от подвижният кръст /Дева, Стрелец, Риби/, както и за хората с подчертани огън и въздух. Напрегнатите аспекти които заслужават внимание за този транзит са два – квадратура с Нептун и опозиция с Юпитер. Първият може да създаде проблеми с необмислени или подвеждащи действия, някои злоупотреби свързани с информация – в такъв момент трябва да се внимава при извършване на сложни интерент операции /банкиране, договори и др/ – периодът е 21-27 април, а опозицията с Юпитер може да хвърли някой в дълбоки води, най-често заради нереалистични очаквания и много прибързани действия /период 4-8 май/.

Два бързи секстила с Меркурий на 1.05 и Венера- 13.05 които могат да освежат този малко еднообразен транзит.

На 16 май, Марс навлиза в знака Рак.

НелиСт

30.03.2019

Марс в Близнаци е ненадминат във флирта.

Заглавно изображение: „Courtyard Lovers“, Боб Беран, илюстратор

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.