В това заглавие са разгледани много подробно и задълбочено символизма и значението на всеки един от дванадесетте дома в рождената карта. Авторът, Хауърд Саспортас е от така наречените психологически астролози, основател и ръководител на „Център по психологическа астрология“ в Лондон, съвместно с небезизвестната Лиз Грийн с която имат издадени множество съвместни трудове.

В настоящото заглавие, авторът изследва задълбочено символизма и значението на астрологическите домове предимно на психологическото ниво. Разглежда подробно планетите и тяхното значение като намиращи се в съответният дом, както и като негови управители. Отделено е малко внимание и на лунните възли, както и на разположението и значението на Хирон във всеки дом. Безспорно книгата е написана ясно и доста увлекателно което я прави подходяща както за практикуващи астролози, така и за любители които се придържат по-скоро към така наречената „модерна астрология“ и обичат да се потапят в необятното море от психология и емоции. 

„Ябълковото дърво „знае“, че е предопределено да ражда ябълки. То го прави, без да се стреми или да упражнява голямо усилие, а просто като изражение на своята вътрешна природа. Подобно на ябълковото дърво, всяко човешко създание – на някакво дълбоко равнище – е наясно какво „се предполага да стане“. Но за разлика от ябълковите дръвчета, ние сме изгубили досег с това познание. Следователно сме се откъснали от нашата собствена природа и от целостта на живота. Правилно разбрана, астрологията ни предоставя структура от символи, чрез които да преоткрием основните принципи и модели, конто управляват и описват собственото ни уникално развитие. Ако се вслушаме, картата може „да ни каже“ какво „би трябвало да знаем за самите нас, но сме станали твърде цивилизовани, за го различим.“ Вероятно сте прочели за различните ви домови разположение, обмислили сте и сте смлели написаното в тази книга. Или сте загрижени как да приложите прочетеното към вашите близки или клиенти. При всички случаи, колкото повече откривате в самите себе си, толкова повече ще успеете да прозрете в другите.

Рождената карта ни помага да осъзнаем какво бихме могли да бъдем. Но изборът за действие си е само наш. Диаграмата не може да го стори вместо нас. И по думите на една японска поговорка, „Да знаеш и да не действаш, е като да не знаеш абсолютно нищо“.

Вероятно ще е от полза да поразсъждаваме над следната стара еврейска история:

Хасидическия равин Сусия, малко преди смьртта си казва: „Когато се възкача в небесата, те няма да ме попитат „ Защо не си бил Моисей? “ Вместо това ще ми зададат въпроса: „Защо не беше Сусия? Защо не се превърна в онова, на което само ти беше способен?

Защо не станете онова, което сте в състояние да бъдете само вие?“

Нели Станева

23.07.2020

Внимание: За автори и издатели предлагам място за реклама и продажба тук, на този сайт и написване на уникално ревю към съответната книга. Повече за предлаганите от мен услуги, може да прочетете Тук: 

Форма за контакт:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.