Юпитер в Козирог – стационарно-директен


В момента Юпитер се намира на 17.24 гр. в знака Козирог и е в своята стационарна фаза, преди да се „обърне“ и стане директен на 13 септември. Това е добра новина за всички юпитерови хора, тези в чийто рождени хороскопи Юпитер е акцентиран, както и начало на леко разхлабване примката на тазгодишните „ретроградности“. Една по една „маските“ ще започнат да падат, за да дадат едно ново, чакано начало, както за отделния индивид, така и за светът, защото всичко е взаимно свързано и допълващо се. Сигурна съм, че четящите тези редове имат известни познания по астрология, притежават дълбока вътрешна интуиция и усещат тези вътрешни процеси.

Стационарната фаза като време при всяка планета е различна. При Юпитер, тя е до 17.09, но едва на 2.10, Юпитер ще премине този 17-ти градус и много хора при които е подчертан ще изпитат отчетливо влиянието на тази стационарно – директна фаза. Дали ще е в сферата на работата, финансите, връзките, здравето това е много индивидуално, но при всички случаи много от вас ще почувстват прилив на нови сили, повече оптимизъм, вяра в собствените сили и възможности, вяра в хората. Ще отпаднат част от дилемите, защото те вече няма да са дилеми, а осъзнати възможности, ще се отвори път за смяна на посоката и нови хоризонти. Да, зелената светлина все още е бледа и в далечината, но важното е, че пътят се вижда. В глобален план, ще се раздвижат международните отношения, ще има раздвижване в съдебната и социалната сфера. Нови решения и подходи, нови придобивки, но все още по Козирога – толкова колкото е необходимо. Съобразени, премерени, не така щедри. 

В случая ми се струва подходящо да цитирам част от една вдъхновяваща юпитерианска статия на Джон Темпълтън – британски инвеститор, банкер и филантроп. Роден на 29.11, зодия Стрелец, в неговата рождена карта Меркурий и Юпитер са в съвпад. Цитата е представен в труда на Стивън Аройо „Юпитер, Ключът за растеж“, книга, която препоръчвам и в която много подробно авторът разглежда планетата Юпитер и всичко което тя носи – и позитивите и негативите:

Успехът не е поредица от обстоятелства, а съвкупност от позиции. Енергията и ентусиазмът са основни за постигането на целите и преодоляват незначителните спънки. Моите стратегии са:

 • Бъди благодарен за това, което имаш. Всеки от нас притежава нещо необходимо, за което би трябвало да е благодарен. Но ние често не забелязваме постижения като солидна работа или добро здраве, защото сме обсебени в опитите си да получим онова, което още не притежаваме. Усилената работа за постигане на една цел е важна, но това може да създаде проблеми на онези, които се съсредоточават върху тази цел и нищо друго. Ако не оценяваме вече постигнатото, осъзнавайки, че всичко това може да е изчезне за една нощ поради някакъв каприз на съдбата, ние се оставяме неподготвени за неизбежните спънки.

 • Бъди ентусиазиран във всичко, което правиш. Ентусиазмът – това състояние на жизнерадост, в което всичко изглежда възможно – именно той направлява всеки да преследва нещо, което обича. Индивидът, който възприема една дейност като положително приключение, може да внуши на другите същото отношение. Служителят, който търси начини да се наслаждава на неговата работа и е ентусиазиран от нея, подканя останалите да последват неговия пример.

 • За да правим нещо добре, е необходима практика. Вместо да се вживявате във вашето неудовлетворение, съсредоточете се върху щастието ви и се стремете да го разширите. Усмивката е заразителна… и междувременно никой не е сияещ през цялото време, но ако вие поемете задачата с ентусиазъм, вероятно тези около вас ще се увлекат от вашия дух. Обратно, негативното поведение може да унищожи този дух.

 • Чрез щастливо, положително приемане на добрите неща, които имате точно сега, вие може да бъдете сигурни, че ще знаете как да се радвате на изненадите, които ще ви споходят no вашия път в бъдещето.

 • Бъди сигурен, че твоята работа е твоята кариера. Работата може да поддържа вашия интерес, докато печелите достатъчно пари, за да поддържате охолен живот. Но кариерата е нещо повече – тя е призвание. Думата призвание произлиза от латинския корен призовавам. Следователно призвание означава да призоваваш и в по-дълбок смисъл – да намериш себе си. Когато вие откриете своето призоваване, тогава може да се отдадете с любов на работата си.

 • В действителност любовта е ключ към успешното овладяване на вашето призвание. Тя ви насочва към тези специални таланти, които сте в състояние да дадете на света и ви показва как да ги споделите с другите. Тя може да ви се отплати с много по-голяма награда, отколкото натрупването на богатство.

 • Осъзнай, че успехът е пътуване, а не цел. След като са постигнали своите цели, преуспелите хора не спират да работят упорито. Те преследват нови предизвикателства.

 • Учи се от хората около тебе толкова, колкото е възможно. Вие притежавате вътрешна мъдрост, която ви позволява да определите кои са вашите учители и какво трябва да ви преподават.

 • За да намерите учителите си, вгледайте се в собственото си обкръжение – вашето семейство, приятелите, колегите. Хората, с които прекарвате по-голямата част от времето си, са в състояние много да ви разкажат за вас.

 • За да намерите учители, които могат да ви помогнат да постигнете успех, внимателно изучете поведението и действията на обектите на вашето възхищение като голям идеал. Огледайте се за някой, който е честен, почтен и състрадателен, тъй като това са основните качества на истински преуспелия в живота човек.

 • След като станете такъв тип личност, вие може да привлечете към себе си други хора със същите достойнства. Вашият вътрешен успех автоматично ще ви направи преуспял и във външния свят.

 • Разликата между успеха и поражението е в постоянството. Упоритостта е вътрешен глас, който ви подтиква, ако от начало не сте успели, да опитвате отново и отново. Постоянството означава неотклонно да се стремите към целта, идеята или задачата пред лицето на пречките и обезкуражението.

Успех, Любов, Ентусиазъм, Щастие – може би най-често споменатите думи в тази статия, която според личната програма за някои ще се стори нереалистична и прекалено позитивна, докато други ще бъдат стимулирани от тези вдъхновяващи сентенции.

Нели Станева

12.09.2020

Свързани статии: Ключът за растеж, Стивън Аройо

 

Ако се интересувате от книги на астрологична тематика:

Имате въпроси? Пишете ми:

(кореспонденцията чрез тази форма е видима само за мен)

 

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.