Хиромантия за всички – Кейро


Всички знаят, че „лицето може да носи маска“, че човек не рядко е добър актьор и си надява определено изражение, което е възможно да заблуди и най-проницателната преценка. Но ръцете няма как да се променят в резултат на простото усилие да се харесаш; характерът който те изразяват е истинската природа на индивида – автентичният характер с който се е оформил по наследственост или е израствал заедно с човека чрез дълго развити навици…

Кейро

Уилям Джон Уорнър (1.11.1866г. – 8.10.1936г.) е ирландски хиромант, астролог и нумеролог, колоритна окултна фигура от началото на 20 век. Неговият псевдоним Кейро произхожда от древногръцката дума за хиромантия (heiromancy). Той се самоопределя като ясновидец, който изучава хиромантия, астрология и халдейска нумерология в Индия по време на престоя си там. Става прочут с точните си прогнози за известни клиенти и с предвиждането на световни събития.

Настоящата разработка  е резултат от повече от двадесет и петгодишните му изследвания на линиите и белезите по дланите, както и на формата на ръцете, вдъхновени от пребиваването му в Индия. В нея авторът разглежда как чрез линиите на дланите е възможно да се извлече информация за  основните интелектуални и емоционални предразположения на човек, неговото здраве и съдба, степента, до която е успял да развие и приложи вродените си заложби.

Книгата се състои от две части и съдържа множество илюстрации които онагледяват описанията.

Първа глава е посветена на хиромантията, гледането на ръка. Съдържа кратко резюме на историята на изследване на ръката през вековете до днешни дни. Как да разкриете времето на основните събития в живота си; Пътувания, пътешествия, инциденти; Линия на съдбата, орисията; Линии които описват децата, техният пол; Знаци свързани с брака; Линия на живота, на съдбата, на сърцето, на интуицията на здравето; Линии на Слънцето, Марс; Поясът на Венера, пръстенът на Сатурн и гривните; Пръстенът на Соломон и др.

Втора част е посветена на хирогномията или науката за тълкуване на формата на ръцете. В нея са разгледани подробно пръстите на ръцете- форма, дължина един спрямо друг; Хълмовете на ръката и техните значения, а те имат пряка връзка с планетите – Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн. Последната глава съдържа ценни съвети към учениците.

Книгата е написана на изключително достъпен език и би могла да се използва като наръчник от всеки един човек който желае да се запознае по отблизо с тази магия. В случая, съвсем логично съм избрала кратък откъс който има връзка и с астрологията:

Възвишенията на ръката варират по най-забележителния начин в съответствие с характера и нагласата на расите и различните им темпераменти.

При почти всички южни и по-емоционални нации тези хълмове са по-забележими в сравнение с живеещите в по- северните страни. Забелязано е, че всички хора с явни или подчертани възвишения са по-податливи на своите чувства и емоции от другите с плоски длани и неразвити хълмове.

Имената, с които са наречени хълмовете на ръката, са дадените и на седемте основни планети, които влияят върху съдбата на нашата земя, а именно Слънцето, Луната, Венера, Меркурий, Марс, Юпитер и Сатурн.

Тези имена са присъдени на хълмовете от гръцките изследователи на тази тема и са свързани с качествата, приписвани на седемте планети, а именно:

Венера = любов, чувственост и страст.

Марс = жизненост, смелост, борба и т.н.

Меркурий = психика, търговия, наука.

Луна = въображение, романтика, изменчивост.

Слънце = брилянтност, плодородие, успех.

Юпитер = амбиция, сила, господство.

Сатурн = въздържаност, меланхолия, сериозност.

В собствения си дълъг опит не можех да не забележа тясната връзка между въздействието на тези велики планети върху нашата вселена и човечеството като цяло. Въпреки че би било извън обхвата на тази разработка да преподавам и астрология на страници й, трябва обаче, за да помогна на всички сериозни ученици и читатели на книгата, да им предложа следните любопитни доказателства за влиянието на планетите върху нашия живот. Въздействието им също се демонстрира и от позицията и формата на хълмовете по дланта и доколкото знам, никога досега не е разглеждано в нито една разработка на тема хиромантия.

На тези страници се изяснява, че аз за първи път разглеждам тези хълмове като положителни и отрицателни. Следващото обяснение на моите съображения зад подхода ми ще е от най-голяма помощ за моите читатели и то също демонстрира тясната връзка между двете науки астрология и хиромантия. Добре известен факт е, че в зодиака, който заобикаля нашата земя, се съдържат така наречените „дванадесет дома“ на седемте основни планети в нашата слънчева система.

Самият зодиак е описван същевременно от астрономите и астролозите като път във вселената, широк около шестнадесет градуса, по който се движат планетите. Той е разделен на дванадесет знака или дома от по тридесет градуса всеки и нашето Слънце навлиза в нов знак средно на всеки тридесет дни. В края на дванадесет месеца то е пребродило зодиакалния кръг от 360 градуса – тоест изминала е една слънчева година.

Слънцето, създателят на живота и само по себе си най-голямата загадка на нашата вселена, е с маса, която надхвърля земната 330 000 пъти. Следователно, навлизайки в нов знак от зодиака, то променя магнитните вибрации на ефекта на всеки знак спрямо нашата планета. Ето защо е разумно да се предположи, че човек, роден, да кажем през април, ще има много различни характеристики и естествено различна съдба от друг, роден през май, понеже характерът е съдба или орисия.

Сега моите читатели лесно ще проследяват мисълта ми, когато заявя, че, особено по отношение на здравето и болестите, следващите бележки относно хълмовете на ръката, взети заедно с датата на раждане, ще им позволят, когато тълкуват ръката, да кажат много неща с точност, която ще е напълно убедителна както за самите тях, така и за техните слушатели…

Книгата е на издателство: Лира принт

Цена: 14лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка  и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

10.09.2021

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.