Марс в Скорпион – 30.10.21


На 30.10 Марс ще премине в знака Скорпион. Изключително силна позиция за планетата и динамичен, запомнящ се транзит, предвид аспектите които се очаква да сключи с останалите планети.

Марс управлява Овен и Скорпион, но енергията му тук се различава доста от тази на Марс в Овен. Тук го няма онзи порив, желание да скочиш и да действаш на всяка цена и веднага. Напротив при един добре поставен Марс, тук има силен инстинкт за самосъхранение, силна вътрешна воля и устойчивост, чувство за самосъхранение и защита, предвидливост, спотайване и изчакване на подходящият момент. Психичната и сексуалната енергия са изключително силни. Действията са концентрирани и насочени в области като медицина, финанси, окрупняване, уреждане на имуществени наследствени въпроси. Период който може да се използва в полза на психиатрията, психологията, криминалистиката. Не са изключени състояния между живота и смъртта. Интересът към окултизъм, загадки, тайни общества може да се засили. Много ми допада следното описание на Сергей Вронски който описва много образно разположението на Марс в Скорпион в своята книга „Транзитология – 3 част“:  „Когато Марс преминава през Скорпион, въздухът става разреден. Чувства се напрегнатост във всичко. Хората започват да се държат като птици пред буря. У тях се появява смътно усещане за тревога, започват да се мятат или обратно, притихват в очакване. То съвсем не е смирение или вцепление – в този момент става вътрешно преразпределяне на енергията, която се фокусира в една точка, за да може в необходимия момент да „стреля“ накъдето трябва. Марс в Скорпион никога не напада, само дава отпор на видим или неявен враг. В момент на опасност не само се мобилизират физическите и психически сили, но се отварят и вътрешните резерви, именно затова хората с Марс в Скорпион сякаш имат два живота.“

Откакто Слънцето премина в Скорпион, всички видяхме едно коренно преобръщане и на ситуацията около пандемията и няма как да е иначе, защото такава е и природата на този знак. Сега с присъединяването и на Марс, а след 5 ноември и на Меркурий предстоят много развръзки и не особено леки дни. Този марсов транзит ще окаже най-силно въздействие в живота на хората от така наречения неподвижен кръст – Телец – Лъв – Скорпион – Водолей, но много индивидуално и в зависимост от личната съдба, което в никакъв случай не означава лоши неща! В глобален план по критичен период ще отключи Новолунието на 5.11 и дните от 4.11. и поне до към 21.11 се очертават като по неспокойни. Тогава се задейства напрегната конфигурация между трите малефика Марс /който е и управител на това Новолуние/, Сатурн и Уран. Периодът ще се характеризира с трудности и най-вече нестабилност. Могат да се очакват неочаквани обрати, физически загуби, сблъсъци, непредвидени ситуации, аварии и катаклизми от различен характер. Предвид включените знаци – да се пази личното имущество, да не се правят „експерименти с живота“, да се внимава при инвестиции, особено такива свързани с нови технологии, да не се събират много хора на тълпи, има опасност от бунтове, размирици от различен характер. Опасност от пожари свързани с електричество, срутвания на земна маса, наранявания. Темата здраве, медицина ще е една от водещите. Икономическият климат също не е добър и ще се затяга още предвид и преминаването на Венера в Козирог и предстоящата й ретроградна фаза започваща в края на 2021 /може би по нататък ще напиша нещо и по този повод/. Предстои и точна квадратура между Сатурн-Уран която ще налее още масло в огъня свързан с енергийната криза!

Добрата новина е, че след 22.11 тази трудна марсова енергия ще се поразчисти и се надявам да видим и другото лице на Марс, облагородено от хармоничните аспекти с Венера, Нептун, Плутон, особено дните до към 6-7.12. Тези аспекти ще подсилят вярата в доброто, в любовта. Възможно е да се окажат благоприятни в откривателски план в медицината, „вълшебното хапче“ което всички очакваме, макар, че според мен за това благоприятна роля ще изиграе транзита на Юпитер в Риби в идните месеци, който да разсее цялата тази негативна енергия, но както се казва- почвата се подготвя. Няма как всичко да е лошо, в живота винаги съществува баланс, силите в един момент се уравновесяват и макар, че поне до пролетта има още какво да видим, мисля, че настоящия транзит с цялото изпитание което носи ще подейства и много пречистващо, разчистващо и отрезвяващо.

! Всички статии които пиша и публикувам на този сайт са написани преди всичко с образователна цел и в тях разглеждам най-общи тенденции свързани с основни качества и прояви на транзити, аспекти, планетни позиции. Понякога е възможно да се разпознаете в написаното, но не го съотнасяйте на 100% към себе си, защото всеки притежава своя лична съдба. 

Изображение: Колаж, личен архив

Нели Станева

29.10.2021

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.