Меркурий в зодиакалните знаци


Знакът и домът в който се намира Меркурий във вашата рождена карта, определя стилът ви на общуване, начинът по който се изразявате писмено и говоримо. Как учите, как приемате и как предавате информация. Тук искам да уточня, че публикуваните характеристики са от най-общ характер и всеки ще усеща своя Меркурий според неговото разположение в личната рождена карта – знак, дом, аспекти, фази. 

 

Меркурий в Овен 

„Аргумент в библиотеката“, Йохан Хамза (1850 – 1927

Няма по-бърза и пряма мисъл от тази! Родените с Меркурий в кардиналния огнен Овен са непринудени, дружелюбни и открити в общуването с другите. Реагират смело и предизвикателно към схващания, различни от техните.  Импулсивни  и склонни да променят възгледите си, те са пълни с оригинални идеи, които трябва смело да споделят с околните. Понякога имат внезапни, осеняващи ги мисли – като проблясък и ако такава мисъл не се изрази почти на мига, вероятността да се забрави и никога повече да не се върне в същата форма е много голяма, така, че ако имате такава позиция на Меркурий, хубаво е да имате винаги нещо за писане под ръка. Ако искате да чуете истината в най-искрената й форма, колкото и неприятна да е, често тя ще ви бъде поднесена от някой с Меркурий в Овен! Такива хора, учат и възприемат информация най-добре, когато са провокирани от нови предизвикателства. С една дума, не трябва да им е еднообразно и скучно!


Меркурий в Телец 

Час за чай –
Робърт Емил Стюбнер, немски художник /1874-1931/

Във фиксирания земен Телец, Меркурий мисълта тече по-бавно и премерено. Умът е предпазлив и конструктивен. Притежават добра памет и традиционни подходи. Работят на собствени обороти, не се съобразяват с ритъма на заобикалящия ги свят. Не правят прибързани заключения. Спокойни и добри анализатори, учат се най-добре от собствения си опит,  и се чувстват най-добре, когато са оставени да преценяват ситуацията сами. Таланти в областите на търговията и икономиката. Средата в която учат трябва да е спокойна и да предразполага към добра концентрация.

 

Меркурий в Близнаци

Джон Никълсън (1730–1796), книжар в Кеймбридж

 

Тук Меркурий е в свои води. Господар на този знак и естествен управител на трети дом. Мисълта на такива хора е бърза, светкавична. Остроумни са. Когато говорят, обичат и да жестикулират и с удоволствие демонстрират своите интелектуални способности. Лесно създават контакти и с лекота се приспособяват към различни социални групи. Тези хора мислят заради самото мислене! Даровити писатели, лектори, учители са родени с тази позиция в хороскопа. Учат чужди езици с лекота, стига да нямат някои аспекти, възпрепятстващи това. Идеите са храна за душата на Меркурий в Близнаци – схващат ги бързо, ясно. Най – лесно учат, когато са стимулирани от нови и интригуващи ситуации. На много от тях знанията са буквално енциклопедични!

Меркурий в Рак

В кардиналния воден Рак мисловният процес на Меркурий е интуитивен, със силен емоционален оттенък. Такива хора мислят със сърцето си и споделят, когато имат усещането, че са в достатъчно сигурно обкръжение. Чувствителни, съпричастни и променливи, лесно допускат чужди емоции до себе си и това оказва влияние върху собствените им възприятия и усещания. Надарени са с емоционална интелигентност и лесно разчитат човешката природа. Паметта им е забележителна и няма по-добри специалисти от тях в запомнянето и в последствие възстановяването на минали случки и събития, най-често докоснали дълбоко сърцата им. Талантът да разбират човешката природа им дава възможност да бъдат добри психолози. За тях е необходимо да се стремят да поддържат мярка на обективност в общуването. Учат най-добре, когато харесват своите учители, и когато получават от тях усещане за сигурно и грижовно отношение. Добри историци и поети.

Меркурий в Лъв

Едно следобедно четене,
Бърнард Луис Борионе

В огненият Лъв, Меркурий мисли винаги със сърце! Обича да прави впечатление, поднася информацията по демонстративен, но и творчески начин и силно държи на обратната връзка. Често се фокусира върху една идея. Блестящи, актьори, оратори – думите им вдъхновяват, дават вяра, излъчват смелост. За тях почти всяка комуникация е като едно малко представление, където се чувстват герои и държат хората да ги чуят и видят в целият им блясък! Добре е попадайки под светлините на прожекторите, да избягват излишната гордост, както и опасността от грандомания и показност. Меркурий в Лъв учи най-добре, ако му бъде дадена главната роля, позицията на авторитет. В крайна сметка той и сам умее да си я извоюва.

Меркурий в Дева 

Библиофил, Жан Луи Ернест Мейсониер

 

Ако трябва да се опише с три думи – аналитичен, логичен и критичен ум. Не случайно се славят и като „перфекционистите на зодиака“. Родените с Меркурий в земната Дева намира удоволствие в дребните неща, притежават благоразумие и са умели в изкуството на логиката. Могат да открият цялото в детайлите, където обичат да се заравят, защото много искат да знаят кое, откъде е дошло и защо и как нещата са такива, каквито са. Способни да разглобят „нещото“ на парченца, да го изследват внимателно от всички страни, докато достигнат до добре обосновано, базирано на факти и доказателства заключение. Често не могат да направят разлика при различаването на важните от маловажните подробности. Големи критикари, защото прекарват всичко през тяхната призма. Меркурий в Дева учи най-добре в подредена среда, когато всичките факти са представени по земен и логичен начин.

Меркурий във Везни

В този кардинален въздушен знак, Меркурий притежава уравновесена и безпристрастна мисловна нагласа. Везни управляват взаимоотношенията и родените с тази позиция на Меркурий са умели в диалога. Изразяват се изящно и дипломатично, много добри събеседници. Избягват да влизат в словесни спорове. Имат способността да разбират гледната точка на другите. Добре е да се насочат към професии свързани с психологията, брачни консултанти. От тях стават добри дипломати и съдии. Символ на астрологичния знак са везните и тези хора изразходват огромна мисловна енергия за да уравновесяват. Висшата октава на Меркурий във Везни е създаването на красота и хармония. Те са поддръжници на философията за златната среда. Меркурий във Везни учи най-добре в атмосферата на яснота и спокойствие.

 

Меркурий в Скорпион

Невероятна острота на мисълта. Силна интуиция. Потребност да стигнат до дъното на проблема, изпитват влечение към психологията и се въодушевяват от подсъзнателното и невидимото. Родените с Меркурий във водния, интуитивен Скорпион, притежават страстна и силно заинтригувана от всичко скрито мисловна нагласа. Безразлични към повърхностното и мимолетното, проникват дълбоко под повърхността на нещата и се завръщат със съкровища, които другите са пропуснали. Няма неща, които за дълго да останат скрити от любопитството им – те са неуморни в търсенето на ключ към почти всичко което съществува. Родените с това астрологично разположение на планетата се задълбочават в мистериите на живота. Предпазливи, сдържани, грижливо скриват мислите си. Меркурий в Скорпион учи в спокойна и възприема най-добре в среда, която му позволява да вникне в същността на нещата.

 

Меркурий в Стрелец 

„Четене за удоволствие“, Йохан Хамза

В подвижният огнен Стрелец, Меркурий мисли нашироко, умее да вижда нещата в перспектива, вечно търсещ истината, знанието, мъдростта. Хората с такова разположение са способни да вдъхновяват другите със своите заразителни идеи. Добри проповедници, издатели, редактори или водещи телевизионни фигури. Меркурий в Стрелец мисли мащабно, прогресивно, не се интересува от подробностите. Когато говорят тези хора са високопарни, понякога „недодялани“, безцеремонни, с добро чувство за хумор. Удивителни участници в спорове, притежават широка обща култура и не се впечатляват от идея, която не харесват или концепция, която не могат да разберат. Родените с такава позиция на планетата трябва да се въздържат от склонността си да се смятат за по-извисени от другите, да „задават тон“, и да изказват мнение по всички въпроси /особено когато не им е поискано/. Меркурий в Стрелец учи най-добре когато не скучае, темите трябва да са разнообразни и поднесени по вълнуващ начин.

 

Меркурий в Козирог

В астрологията Козирогът се изобразява с планинската коза – символ на търпение, упоритост, издържливост. Такъв е и техният ум. Предпазливи и сдържани в общуването с околните. Учат задълбочено, по-бавно усвояват нова информация, но затова пък с пълно разбиране. Обичат да слагат ред в мислите си. Притежават изключителен усет за финансови стратегии. От тях стават отлични ръководители, икономисти, предприемачи. Понякога езикът им е остър, обичат черния, хаплив хумор. Не случайно са наричани и саркастиците на зодиака. Най-добре учат в организирана и подредена обстановка, където дори абстрактните идеи са основани на практичното всекидневие.

 

Меркурий във Водолей 

Le Comte de Vaudreuil
François-Hubert
1758

Абстрактен, безпристрастен, хладен ум. Макар и ексцентрични индивидуалисти, мислите им са концентрирани върху цялото човечество.  Стилът им на общуване е ясен и конструктивен. Сред тях има много добри астролози, откриватели, учени, политически революционери. Традиционните отношения и начин на учене не рядко ги влудяват. Често ги озаряват бляскави прозрения, логическата и подредена мисъл им е по-скоро непозната. Такива хора учат най-добре в обстановка, която насочва интелектуалните им сили към откривателство, в среда, където да осъществяват брилянтните си решения за проблемите на човечеството.

 

Меркурий в Риби

Магическите мислители на зодиака. Родените с Меркурий в Риби се чувстват у дома в дълбоките води на въображението си. Надарени с гъвкав ум, телепатични способности, точно и интуитивно назовават нещата. Понякога им е трудно да разграничат собствените си мисли от чуждите. Лесно се впечатляват и често мислят в картини, митове, метафори. Състрадателни, техните мисли не рядко витаят около страдащите и имащите нужда от помощ и подкрепа. Тези хора трябва да се пазят от объркано мислене и от изкушението да се оттеглят напълно в богатия си вътрешен свят. Стават добри музиканти, мистици и медиуми, кинодейци, фотографи, художници. Най-добре учат в спокойна атмосфера, сред красиви и живописни предмети, позволяващи на въображението им да разшири пространството и свободно да се рее.

Ако искате да разберете какво е разположението на Вашият рожден Меркурий по знак и дом, изпратете ми своите рождени данни чрез формата за контакт или като коментар под публикацията.

 

Нели Плерома

04.01.2014г.


Внимание: Запазени авторски права върху всички статии. Може да споделяте единствено чрез активен линк или връзките по-долу.

Форма за контакт:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.