Луната в зодиакалните знаци


Луната оказва влияние върху нашият емоционален живот, навиците, инстинктите ни. Връзката със семейството, с майката, отношенията с нея, хранителните навици. Тя указва нашата зона на защитеност и комфорт. Има една истина, че когато знаем нещо, но не можем да го изкажем – нашата Луна го знае. Така, че поглеждайте по-често към нея. Наблюдавайте фазите, движението й през знаците. Усетете какво ви се случва тогава. Черпете опит и сила от тези фази, те са част от вашия живот – използвайте ги!

Рожденият знак и дом на Луната дават точно описание на нещата които ни дават чувство за сигурност и подхранват нашите мечти и желания! Когато е добре поставена, човек е  спокоен и уравновесен. Умее да се наслаждава пълноценно, да предразполага другите, грижовен и благ.

Когато Луната е в напрегнати аспекти /особено с Марс, Сатурн/, това се изразява в душевно неспокойствие, трудна възприемчивост,  избухливост, бързо сменящи се настроения, склонност към битови травми.

В няколко изречения давам насока как се проявява Луната в дванадесетте зодиакални знака, пак с уговорката, че за подробен анализ се гледа комплексно, цялата карта!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Луната в огнения Овен – темпераментна, силно емоционална. Такива хора са надарени със силно въображение, впечатляват със своята жизненост, интелектуална и физическа непоколебимост, смелост и бързи реакции. Те са лесно възбудими, податливи на афект. Липсва им такт, дипломатичност, търпение. Това е една от позициите в които Луната е много силна и понякога може да доминира над Слънцето /зависи все пак от знака в който е то/.

Когато е не добре поставена човек често влиза в кавги и спорове, избухва лесно, склонен да наранява – словесно и физически. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната в Телец е спокойна и уравновесена. Придържа се към установени навици в начина на живот. Тези хора са ценители на хубава храна, дрехи, изкуството и музиката. Имат силни чувства и привързаности. Вътрешен усет към хармония и красота. Добронамерени и предвидими в реакциите си, лесно предизвикват доверие, симпатия.

В отрицателно проявление – силна пристрастеност към хранене, секс, притежания. Мързеливи, инатливи и разглезени, с детинско поведение. С вечен стремеж към свръхзадоволяване. Обичат да трупат – от всичко по много.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Близнаци – Контактна, приказлива, всестранно ориентирана. Притежава голяма приспособимост при всякакви условия, във всяка среда. Превключва бързо от едно действие към друго, може да имитира много добре състояния, емоции, без реално да ги изпитва.

При негативни аспекти  -такива хора, често сменят настроенията си, лесно се разсейват, бързо прескачат от тема в тема. По тази причина лесно изгубват интерес, липсва им последователност. Склонни са към лъжи, не внушават доверие.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Потребността на луната в Рак е да се чувства полезна, да се грижи за другите. Тези хора са способни да изпитват силни и дълбоки чувства, изключително емоционални, грижовни и внимателни към хората които обичат. Силно зависими от семейната среда, обичат да се поставят в майчинска роля, да обгрижват. Имат добра памет да запомнят минали случки и събития. Тук може да се появи следният проблем – тъй като те разбират по един интуитивен начин чувствата и емоциите на другите, си мислят, че  е нужно и те да ги разбират по този начин. Това обаче не винаги се получава. Тези хора често се стремят към едно съвършенство и търсенето на партньор който да отговаря  изцяло на тези изисквания се превръща в проблем. Целта е да бъдат по обективни.

При негативни аспекти – крайно загрижени към проблемите и потребностите, задушаващи и тревожни. Склонни към самосъжаление, затваряне в себе си. Консервативни, склонни към фантазии.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната в Лъв  При това разположение, емоциите са силно свързани с честолюбие и гордост. Тези хора не изпитват задръжки и винаги открито показват своите чувства и симпатии. Държат се достойно, харесва им да бъдат забелязвани, да им се възхищават. Излъчват тежест, престиж. Майките лъвици обичат децата им също да бъдат харесвани и забелязвани, те са и мотора за развитието на техните таланти.

При негативни аспекти – хората с такова разположение са високомерни и разточителни. Не търпят никаква критика, търсят постоянно вниманието на другите. Склонни да харчат за луксозни, скъпи удоволствия.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната в Дева Адаптивна, сдържана в емоциите. Семпла и скромна, съобразителна. Хората са внимателни, с развито чувство за време и порядък. Притежават естествени познания в областта на здравето, храненето, хигиената.  

Когато Луната е наранена, това се изразява в силна обидчивост и ранимост, меланхоничност, педантичност и вманиаченост на тема хранене, здраве. Изолират се емоционално.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната във Везни Любезна и елегантна реакция на поведение. Вродено чувство за дипломация, тактичност, вежливост. Социално активна, ориентирана към взаимодействие, контакти. Силното желание да бъде в хармония с близкото си обкръжение. 

При наранена луна, човек е самовлюбен и суетен. Губи равновесие в емоционални ситуации. Става прекалено зависим, лесно се влия от мнението на другите.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

В Скорпион Емоционално ненаситна, страстна, доминираща. Силно самообладание, вътрешен контрол и издържливост. Решенията се вземат бързо. Люшкат се между състояния на силна любов и омраза.

В отрицателно проявление – емоциите са, крайни, изключително силни и напрегнати. Сексуално свръхактивни, ревниви, агресивни.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Луната в Стрелец – жизнерадостна, спонтанна и много неспокойна. Тези хора се чувстват добре когато има с кого да споделят своите възгледи, ентусиазъм, емоции. Харесва им да са винаги в движение, трудно могат да се задържат на едно място и да се отпуснат. 

При напрегнати аспекти – диви, непокорни, безгрижни и лекомислени. Склонност към разточителство и гордост, авантюризъм и екстравагантност. Склонни да прекаляват в храненето и удоволствията на всички нива. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната в Козирог е практична, земна. Тези хора се отпускат трудно. Сами ограничават емоциите си. Поставят граници между себе си и околните. Дълбокото  им желание е да печелят признание като важни и солидни личности. Като хора те също изпитват потребност от любов, топлина, внимание, но не знаят какво трябва да направят за да ги получат. Добре ще е за тях, ако се научат да се отпускат и да си позволят както да ги получат, така и да ги дават!

В негативен план – прекалена строгост, недоверчивост, емоционална неизразителност. Сдържани реакции, лесно изпадат в униние и меланхолия. Подсъзнателни страхове, депресии. 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Луната във Водолей Чувствата и емоциите са насочени навън, към общото. Стремящи се да направят света по – добро място за живеене, те са истински щастливи, когато имат възможност да изложат възгледите си, да споделят своите политически, социални вярвания с другите хора. Това са хора отворени към света, тяхната обич е универсална. Въпреки, че се държат дистанцирано, са готови винаги да дадат приятелско рамо за подкрепа в нужда. Имат уникални идеи, които често се появяват съвсем спонтанно. Склонни са да преследват неосъществими планове и идеи. В очите на другите са често ексцентрични, нетрадиционни.  

В отрицателно проявление – бунтарски настроени, често разминаване между мисли и реалност. Скептично настроени, опърничави, странни, спорят и отстояват позиция на всяка цена.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Във водните Риби, луната е емоционална. Чувствата и възприятията са доста сходни на тези със знака Рак, само, че тук е налице едно по-често бягство от действителността. Най-големият им проблем е, че не могат да виждат нещата обективно. Склонни към „бягства“ в света на илюзиите. Харесва им да си сътворяват свой измислен свят, където не им се налага да се борят с действителността на материалния свят. Често са страхливи, нерешителни. Необходимо е да се научат да контролират емоциите си и да бъдат по-обективни, да не се изживяват като „вечната жертва“.

При наранена луна – психическа и емоционална нестабилност. Люшкания между крайни състояния. Податливи на изневери и съблазни. Непрактични, илюзорни, често си навличат проблеми с другия пол. 

Нели Плерома

Ако искате да разберете какво е разположението на Вашата рождена Луна по знак и дом, изпратете ми своите рождени данни чрез формата за контакт или като коментар под публикацията.

Форма за контакт:

 

5 Comments

 1. моята Луна също е Дева. Трябваше ми много време, за да почна да я разбирам. Не беше ми хрумвало до сега, да следя луната си през знаците. Чудесна идея,благодаря

  Харесвам

  1. Да, за да я усетите по-добре, това е решението. Освен в знаците, на които гостува по няколко дни всеки месец, е добре да следите и прогресивната Луна. Както знаете през даден знак тя се движи средно около 3 години – определено ще „научите“ повече за себе си 🙂

   Харесвам

    1. Разбира се, въпреки, че не знам на какво ниво са познанията ви по астрология, но да кажем тук http://www.astrohoroscope.info/moon.htm под форма на таблица са циклите на луната по знаци, луна без курс, новолуния и т.н.- обновява се всеки месец.
     Отделно в този сайт http://www.astro.com/ /в лявата част/ може да видите моментното разположение на всички планети. Има и ефемериди за много години напред! Най-точно обаче ще бъде, ако си построите рождена карта и следите транзитите, вторичните прогресии и т.н
     Надявам се да ви е полезно 🙂

     Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.