Казими, в сърцето на Слънцето


Преди няколко дни, когато пишех поредната статия /за Водолея този път/, започнах да издирвам известни личности родени с този слънчев знак. Така попаднах на картата на Опра Уинфри. Направи ми впечатление много точния съвпад на Слънце – Венера. Пресметнах го и установих, че Венера е в сърцето на Слънцето, в „казими“. Това ме провокира да напиша малко повече за това.

Какво означава казими?

Когато една планета е в съвпад със Слънцето в рамките на 17 минути, се тълкува, че тя попада в „сърцето му“. Нарича се още казими. Тази планета става фокус и получава силна мощна енергия от Слънцето! Такъв човек осъзнава своя вътрешен Аз и има възможност в живота си, да развие целия потенциал  заложен в областта която бележи планетата. Той може да се счита за „целунат от Бог“, дава му се свише в тази област! В редки случаи, но се случва и две планети да попаднат в сърцето на Слънцето. Принципа се прилага с успех в хорарната и елективна астрология. За пример вижте по-долу картата на Опра Уинфри, родена със Слънце във Водолей в съвпад с Венера, съвпада е 8 минути. Случва се във втори дом. Венера управлява МС- най-високата точка в хороскопа, както и пети дом. Какво по – показателно от това за тази толкова популярна жена, занимаваща се с шоу /5 дом/ бизнес /10 дом/ и спечелила /2 дом/ милиони долари от това!

Опра Уинфри - Плерома

Вижте и накратко какво се случва когато:

Луната е в казими. Дава цялостност на характера, висша хармония /това са Светилата!/. Единство между цели и нужди, както и пълно осъзнаване на емоции и чувства. Енергията е градивна и творческа. Спокойно и организирано ежедневие.

Меркурий в казими – мощна, будна, точна мисъл. Реже като бръснач! Голяма съобразителност. Дарба за писане. Неподражаеми ораторски способности. Щастливи и ползотворни пътувания.

Венера в казими –  Дарби и големи творчески заложби. Забележителни успехи, свързани с рисуване, музика, танци. Човек е фин, изтънчен. Създава великолепни отношения, наясно е с чувствата си, умее да ги изразява уместно. В отлични отношения с деца и подрастващи. Добра финансова обезпеченост.

Марс – Силна воля, голяма лична изява. Енергията и действията не се пилеят излишно, те са насочени винаги към целта, градивно, в правилната посока. Силно тяло, добра физическа и психическа издържливост. Истински воини!

Юпитер – Истинско, висше духовенство. Силна вяра. Голям късмет, големи почести, богатство, големи добродетели. Човек се отличава с делата си и лесно бива забелязван. Слава.

Сатурн – Силен себеконтрол. Възможност да подреди живота си, да извлече всички облаги, съхранение на енергията. Голяма устойчивост и работоспособност, дълъг живот. Организация и дисциплина на най-високо ниво.

Уран – Уникален, нестандартен човек в най-висша степен. Дарен с божествена мисъл, изключителна интуиция, прозрения и пророчески дарби. Голям идеолог, реализатор на възвишени каузи.

Нептун – Човек чувствителен, хармоничен, възприемащ висшите, космически вибрации и природни закони. С голямо въображение, силно интуитивен. Изповядва високи идеали, ценности, истински творец, духовник. Милосърден в най-висша форма и изражение.

Плутон – Голяма воля, изключителен характер, силна вътрешна харизма. Управлява големи пари, големи групи. Политически водач, истински лидер.

Хирон – лечителски способности, силна възприемчивост и устойчивост, силна интуиция.

Когато е в казими с Фортуна, просто е излишно да казвам какъв голям късмет е това!

Какво се случва обаче, когато съвпада премине тези 17 минути?

За това, в следващата публикация тук

Нели Станева

25.01.2017г

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.