Изгорени планети


Продължение на статията от тук

Какво се случва обаче, когато съвпада премине тези 17 минути и е в рамките до 3 градуса.*

Тогава се счита, че планетата е изгорена от Слънцето, невидима е, остава непроявена. Най-силно е влиянието на изгаряне върху личните планети, до Марс, защото тяхната енергия усещаме и проявяваме в ежедневието си. Изгарянето на Уран, Нептун, Плутон /разбира се, наред с всички останали/ се взема под внимание най-вече при разглеждането на хорарни и елективни карти.

Какво означава да се родиш с „изгорена“ планета в хороскопа. Най-общо казано, няма да усещаш и изживяваш по най-добрия начин нейните качества. Слънцето буквално „поглъща“ планетата до която се докосне. Това прави човек с подобно разположение не съвсем обективен в областите управлявани от нея, понякога такива хора може да изглеждат и да се държат неадекватно по темите и домът който тя управлява. Имала съм възможност да наблюдавам мои близки които имат в хороскопа си изгорена планета. Принципите си работят на сто процента.  По-долу ще споделя някои общи насоки, но е добре да не се преекспонира, защото те са дадени в най-чист вид. Трябва също да се има предвид, че в хороскопа тези съвпади, обикновено не действат самостоятелно, а почти винаги отправят или получават аспекти от други планети, освен това има голямо значение домът в който попада това изгаряне, имат ли Слънцето и съответната планета някакви достойнства в него и т.н. Най – ярка е проявата, ако един такъв съвпад е неаспектиран. Спирам се основно на личните планети, както и на социалните – Юпитер и Сатурн.

Изгорен Меркурий

Силно проявени меркуриански качества. Мисълта е бърза, човек е прекалено контактен, изразява се образно, превъзбудено. Той обаче, не е критичен към себе си, не умее да изслушва и да се съобразява с чужди доводи, взема бързи, понякога неадекватни решения. Има склонност да изкривява информацията. Винаги е способен да оправдае своите действия.

Изгорената Венера

Нарцистична позиция и с две думи може да се опише като – „любов към самия себе си“. Такъв човек на първо място поставя изключително своите нужди и интереси. Той не може да даде адекватно любов, трудно споделя своите вещи, притежания, дори и с най-любимите хора. Като цяло взаимоотношенията му с другите са проблемни, именно защото му е трудно да се види, да се постави на мястото на другия, запленен от самия себе си. Държи да се хареса на всяка цена. И в интерес на истината те действително са харесвани, защото поначало Слънце и Венера дават физически привлекателни хора, а и когато човек не е обременен и живее по горните критерии, той няма проблем да показва своята очарователна същност, без задръжки. Тази позиция прави хората силно ревниви. Всичко трябва да е за тях!

Изгорен Марс

Свръх активен и динамичен, много самоуверен. Човек си мисли, че всичко може и нищо не прави или преразходва енергията си за незначителни неща. Понеже му липсва чувство за съперничество не може да прецени адекватно къде и кога да действа. По тази причина, може да усеща известно затруднение в опита си да се противопоставя, да се бори, да се налага. Най-общо казано, Марс се пали от самия себе си, може да бъде лесно предизвикван.

Изгорен Юпитер 

Ключовата дума при такава позиция е – високомерен. Човек се държи надуто, изтъква се постоянно, поучава всички, счита се за най-знаещ, за безспорен авторитет. Философства непрекъснато, като е склонен да променя ценностната си ориентация. Свръх авторитарен и потискащ околните.

Изгорен Сатурн

Липса на здрав фундамент, опора. Проява на алчност, комплекси, страхове, черногледство. Липсват адекватни организационни умения. Човек може бързо да сменя своите позиции когато трябва да се действа.

*Според древните, за изгорена се счита планета която е на отстояние осем градуса и тридесет минути от Светилото.  Най-силно е влиянието обаче, когато изгарянето попада в рамките на 3 градуса и това което съм описала по-горе, важи именно за това по-близко изгаряне. С всеки градус с който Слънцето се отдалечава от дадена планета, влиянието постепенно отслабва.

~~~

!!В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта. 

Изображение към публикация: „Отражение“, лична фотография

Нели Станева

24/02/2017г.

За контакт:

6 Comments

 1. Здравейте Плерома,
  Винаги съм се чудел, какво значи онази плътна червена линия, свързваща стоящите в 4 дом на хороскопа ми Меркури, Слънце, Сатурн и Марс. Е, сега си отговорих… изгорени са.
  Всичики са на под 8 градуса от слънцето и са в 4 дом, в риби, като особено и най-близко е „долепен“ Сатурн (3 градуса), следван от Меркури (6 градуса) и Марс ( 8 градуса). Меркури е благоприятно аспектиран от Уран (2 дом в Козирог) и също така от Юпитер (3-ти във водолей). А Марс е аспектиран от Луна в Дева пак благоприятно. Обаче Сатурн ме обрича на вечен страх от рутината, ужас от среща с административни органи от всякакъв тип ( Чувствам се неадекватен, тъп и без думи и ясна мисъл, когато ми задават и най-елементарните въпроси в институции от всякакъв тип, /а владея 6 езика/, два от които източни) Другото, което си мисля, че ме прави тотален задръстен нещастник е Плутон на 4 градуса от асцендента в 12 дом в скорпион, асцендента също е скорпион. След толкова „оплаквания“ искам да попитам има ли рецепта за туширане на ефектите от изгарянето… Аз съм на 21 и се чувствам старец откакто съм се родил. Не желая да се боря за каквото и да е и се чудя защо съм изобщо жив.

  Харесвам

  1. Здравейте sudoku,
   Да, интересно разположение, освен това поднесено с чудесно чувство за самоирония. Щом на 21 се самоанализирате, опитвате се да се осъзнаете като личност, значи сте на прав път. 🙂
   Не мисля, че единствено изгарянето е „виновно“ тук. Със сигурност в хороскопа има и други показатели за да се чувствате по този начин. Освен това, за да има изгаряне, планетите трябва да попадат в един знак /и да, най-отчетливото е до 3гр и в случая, Сатурн е „най-потърпевш“/, а доколкото разбирам, при вас не е точно така, съдейки по останалите аспекти които изброявате /нещо не се връзва/. В случая, един добър анализ на рождената карта би ви дал повече яснота и възможност да се погледнете отстрани.
   Със сигурност един Плутон на асцендента не ви прави „тотален, задръстен нещастник“, а влиза в рецептата за туширане и би ви помогнал в цялото това вътрешно търсене и себеосъзнаване. Както се казва – твърде млад сте още. С вълшебна пръчица няма да се промени заложеното ви по рождение. Това ще се случва в годините, след като понатрупате житейски опит и познания.
   Успех в търсенето. Повярвайте – вълнуващо е, отдайте му се 🙂
   Поздрави

   Харесвам

 2. Здравейте Плерома,

  Ами когато съвпада е на повече от 2.5 градуса ? Например на 5 или 10. Конкретно слънце, луна и меркурий в един знак, слънце и луна с 10 градуса разлика в двата края а между тях меркурий на по 5 от двете светила. Тогава за какво се счита?

  Liked by 1 person

  1. Привет Христ,
   разположението за което говорите, разгледано в контекста на наталната карта е един много хубав съвпад /още повече, че се случва и в един знак/, който говори за много добра хармония между разум и чувства. Меркурий, служи един вид като „преносител“ на енергията между двете Светила.Човек е последователен в мислите и постъпките си,има реална самооценка.Това обаче, само при положение, че този съвпад не получава нараняващи аспекти от други планети. Тогава „прочита“ би бил съвсем друг.

   Харесвам

   1. Здравейте,

    бих казал, че мога да потвърдя такива наблюдения за хармония между разум и чувства, последователнлст. Въпреки че има наранявщ аспект от Марс – точен квадрат към луната. Защо считате, че това прави първоначлния ви прочит съвсем друг, аз по-скоро го потвърждавам 🙂

    п.с. за прегледност пиша отговора си на правилното място

    Харесвам

    1. Радвам се, че е така, а прочита е друг поради следната причина: Ето, имате хармония между разум и чувства, но „намесвайки“ се този Марс в квадрат с Луната и то точен, то неминуемо горната система ще бъде често вадена от строя. Т.е. хармония ще има, но на моменти /и особено при активиране на тази квадратура/, може да имате изблици на гняв, прекалена самоувереност и непредпазливост, избухливост и т.н. Във физическо отражение, дава проблеми със стомаха, язви, прекалена киселинност, наранявания и то най-често битови.. Разбира се, не е казано, че имате всичко това накуп. Когато ги пиша тези статии, ми се иска да е по-ясно, че нищо не се гледа изолирано в картата и „чисти“ аспекти съществуват изключително рядко. Поздрави!

     Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.