Продължение на статията от тук

Какво се случва обаче, когато съвпада премине тези 17 минути и е в рамките до 3 градуса.*

Тогава се счита, че планетата е изгорена от Слънцето, невидима е, остава непроявена. Най-силно е влиянието на изгаряне върху личните планети, до Марс, защото тяхната енергия усещаме и проявяваме в ежедневието си. Изгарянето на Уран, Нептун, Плутон /разбира се, наред с всички останали/ се взема под внимание най-вече при разглеждането на хорарни и елективни карти.

Какво означава да се родиш с „изгорена“ планета в хороскопа. Най-общо казано, няма да усещаш и изживяваш по най-добрия начин нейните качества. Слънцето буквално „поглъща“ планетата до която се докосне. Това прави човек с подобно разположение не съвсем обективен в областите управлявани от нея, понякога може да изглеждат и да се държат неадекватно по темите и домът който тя управлява. Имала съм възможност да наблюдавам мои близки които имат в хороскопа си изгорена планета. Принципите си работят на сто процента.  По-долу ще споделя някои общи насоки, но е добре да не се преекспонира, защото те са дадени в най-чист вид. Трябва също да се има предвид, че в хороскопа тези съвпади, обикновено не действат самостоятелно, а почти винаги отправят или получават аспекти от други планети, освен това има голямо значение домът в който попада това изгаряне, имат ли Слънцето и съответната планета някакви достойнства в него и т.н. Най – ярка е проявата, ако един такъв съвпад е неаспектиран. Спирам се основно на личните планети, както и на социалните – Юпитер и Сатурн.

Изгорен Меркурий

Силно проявени меркуриански качества. Мисълта е бърза, човек е прекалено контактен, изразява се образно, превъзбудено. Той обаче, не е критичен към себе си, не умее да изслушва и да се съобразява с чужди доводи, взема бързи, понякога неадекватни решения. Има склонност да изкривява информацията. Винаги е способен да оправдае своите действия.

Изгорената Венера

Нарцистична позиция и с две думи може да се опише като – „любов към самия себе си“. Такъв човек на първо място поставя изключително своите нужди и интереси. Той не може да даде адекватно любов, трудно споделя своите вещи, притежания, дори и с най-любимите хора. Като цяло взаимоотношенията му с другите са проблемни, именно защото му е трудно да се види, да се постави на мястото на другия, запленен от самия себе си. Държи да се хареса на всяка цена. И в интерес на истината те действително са харесвани, защото поначало Слънце и Венера дават физически привлекателни хора, а и когато човек не е обременен и живее по горните критерии, той няма проблем да показва своята очарователна същност, без задръжки. Тази позиция прави хората силно ревниви. Всичко трябва да е за тях!

Изгорен Марс

Свръх активен и динамичен, много самоуверен. Човек си мисли, че всичко може и нищо не прави или преразходва енергията си за незначителни неща. Понеже му липсва чувство за съперничество не може да прецени адекватно къде и кога да действа. По тази причина, може да усеща известно затруднение в опита си да се противопоставя, да се бори, да се налага. Най-общо казано, Марс се пали от самия себе си, може да бъде лесно предизвикван.

Изгорен Юпитер 

Ключовата дума при такава позиция е – високомерен. Човек се държи надуто, изтъква се постоянно, поучава всички, счита се за най-знаещ, за безспорен авторитет. Философства непрекъснато, като е склонен да променя ценностната си ориентация. Свръх авторитарен и потискащ околните.

Изгорен Сатурн

Липса на здрав фундамент, опора. Проява на алчност, комплекси, страхове, черногледство. Липсват адекватни организационни умения. Човек може бързо да сменя своите позиции когато трябва да се действа.

*Според древните, за изгорена се счита планета която е на  отстояние осем градуса и тридесет минути от Светилото.  Най-силно е влиянието обаче, когато изгарянето попада в рамките на 3 градуса и това което съм описала по-горе, важи именно за това по-близко изгаряне. С всеки градус с който Слънцето се отдалечава от дадена планета, влиянието постепенно отслабва.

~~~

!!В статиите които пиша разглеждам общи астрологични принципи които имат по-скоро образователен и познавателен характер и не следва да се приемат буквално. Това което се случва в живота на всеки човек е строго индивидуално и може да се прочете единствено в неговата лична рождена карта. За лични консултации може да ми пишете на имейл: astropleroma@gmail.com

Нели

24/02/2017г.