Изгорени планети


ПлеромаПродължение на статията от тук

Какво се случва обаче, когато съвпада премине тези 17 минути и е в рамките до 3 градуса. Тогава се счита, че планетата е изгорена. Представете си Слънцето, нашият Аз, егото ни в такава близост. Може да се каже, че то „попива“ планетата с която съвпада. Човек си присвоява, отъждествява се с тази планета, някак си вижда нея повече от всичко друго. Такива хора не са обективни и понякога изглеждат неадекватно във въпросните области. Имала съм възможност да наблюдавам подобни прояви в най-близкото ми обкръжение. По-долу ще споделя някои общи насоки, но е добре да не се преекспонира с това, защото те са дадени в най-чист вид. Трябва също да се има предвид, че в хороскопа тези съвпади, обикновено не действат самостоятелно, а почти винаги отправят или получават аспекти от други планети. Най ярка е проявата, единствено, ако един такъв съвпад е неаспектиран. В този случай, долните твърдения ще важат най – силно. Спирам се основно на личните планети, както и на социалните – Юпитер и Сатурн.

Изгорен Меркурий

Силно проявени меркуриански качества. Мисълта е бърза като светкавица, човек е прекалено контактен, изразява се образно, силно възбудимо. Той обаче, не е критичен към себе си, не умее да изслушва и да се съобразява с чужди доводи, взема бързи, понякога неадекватни решения. Често постъпва субективно. Винаги е способен да оправдае своите действия.

 

Изгорената Венера

Нарцистична позиция и с две думи може да се опише като – „любов към самия себе си“. Такъв човек поставя на първо място изключително своите нужди и интереси. Той не може да даде адекватно любов, трудно споделя своите вещи, притежания, дори и с партньора. Като цяло взаимоотношенията му с другите са проблемни, именно защото му е трудно да се види, да се постави на мястото на другия, запленен от своята собствена персона. Държи да се хареса на всяка цена. И в интерес на истината по мои наблюдения тези хора действително биват харесвани, защото поначало Слънце и Венера дават физически привлекателни хора, а и когато човек не е обременен и живее по горните критерии, той няма проблем да показва своята очарователна същност без задръжки.

Изгорен Марс

Свръх активен и динамичен, много самоуверен. Човек си мисли, че всичко може и нищо не прави или преразходва енергията си за незначителни неща. Понеже му липсва чувство за съперничество не може да прецени адекватно къде и кога да действа. По тази причина, може да усеща известно затруднение в опита си да се противопоставя, да се бори, да се налага. Най-общо казано, Марс се пали от самия себе си и може да бъде лесно предизвикван.

Изгорен Юпитер 

Ключовата дума при такава позиция е – високомерен. Човек се държи надуто, изтъква се постоянно, поучава всички, счита се за най-знаещ, за безспорен авторитет. Философства непрекъснато, като е склонен да променя ценностната си ориентация. Свръх авторитарен, потискащ.

Изгорен Сатурн

Липса на здрав фундамент, опора. Проява на алчност, комплекси, страхове, черногледство. Липсват адекватни организационни умения. Човек може бързо да сменя своите позиции когато трябва да се действа.

Авторска статия

Нели Станева

24.02.2017г.

Внимание: Запазени права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

4 коментара към “Изгорени планети”

 1. Здравейте Плерома,

  Ами когато съвпада е на повече от 2.5 градуса ? Например на 5 или 10. Конкретно слънце, луна и меркурий в един знак, слънце и луна с 10 градуса разлика в двата края а между тях меркурий на по 5 от двете светила. Тогава за какво се счита?

  Liked by 1 person

  1. Привет Христ,
   разположението за което говорите, разгледано в контекста на наталната карта е един много хубав съвпад /още повече, че се случва и в един знак/, който говори за много добра хармония между разум и чувства. Меркурий, служи един вид като „преносител“ на енергията между двете Светила.Човек е последователен в мислите и постъпките си,има реална самооценка.Това обаче, само при положение, че този съвпад не получава нараняващи аспекти от други планети. Тогава „прочита“ би бил съвсем друг.

   Харесвам

   1. Здравейте,

    бих казал, че мога да потвърдя такива наблюдения за хармония между разум и чувства, последователнлст. Въпреки че има наранявщ аспект от Марс – точен квадрат към луната. Защо считате, че това прави първоначлния ви прочит съвсем друг, аз по-скоро го потвърждавам 🙂

    п.с. за прегледност пиша отговора си на правилното място

    Харесвам

    1. Радвам се, че е така, а прочита е друг поради следната причина: Ето, имате хармония между разум и чувства, но „намесвайки“ се този Марс в квадрат с Луната и то точен, то неминуемо горната система ще бъде често вадена от строя. Т.е. хармония ще има, но на моменти /и особено при активиране на тази квадратура/, може да имате изблици на гняв, прекалена самоувереност и непредпазливост, избухливост и т.н. Във физическо отражение, дава проблеми със стомаха, язви, прекалена киселинност, наранявания и то най-често битови.. Разбира се, не е казано, че имате всичко това накуп. Когато ги пиша тези статии, ми се иска да е по-ясно, че нищо не се гледа изолирано в картата и „чисти“ аспекти съществуват изключително рядко. Поздрави!

     Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.