Април 2017. Подчертано ретроградно


Активността в знаците Овен и Телец ще продължи и през месец април. На небето, отново става подчертано ретроградно, като към Венера и Юпитер, последователно ще се присъединяват – Меркурий, Сатурн и Плутон. Все пак добрата новина е, че след 20 април, Венера ще нормализира своето движение. Марс ще премине в знака Близнаци. Обстановката леко може да се поразведри, но периодът все още няма да е подходящ за подхващане на нови инициативи.

Ето и по-важните мажорни аспекти, сформиращи общата картина през настоящия месец:

Месецът стартира с хармоничен аспект между Слънцето и Луната, което ще благоприятства добрата комуникация. Сатурн е в своята стационарна фаза и наред с други фактори, включително и бавният Меркурий ще е една от причините за известно зацикляне по организационни, финансови и юридически въпроси, както и по – обтегнати отношения с властимащи. Въпреки, че в същия този период, на небето се оформя и един хубав земен тригон между Марс и Плутон /който сам по себе си подсилва личната воля и има отношение към реализиране на големи дела/, то имайте предвид, че същият този Плутон също е почти стационарен.. Така, че, добре е човек да не пришпорва нещата, а да седне и да ги обмисли добре, особено когато не са крайно належащи. Ще дойдат и по-добри времена. Това ще се случи в края на месец май, а през юни вече обстановката на небето ще е съвсем различна, много по-благоприятна!

3.04. Малко след полунощ, Венера отново се връща в знака Риби.

5.05. Меркурий в стационарна фаза – 3-я градус на Телец. Имайте предвид, че стационарната фаза е много по-наситена от ретроградната. Бъдете с повишено внимание. 

6.06. В сутрешните часове, Сатурн става ретрограден от 28-я гр. в Стрелец. Тригона между Марс в Телец и Плутон става точен, на този фон обаче, се включва с предизвикателен аспект и Слънцето – отново става действаща тао квадратурата от последните месеци. Принципно, така действащите конфигурации никак не са лоши и са предпоставка за едни добри възможности за реализиране на намерения, стига да не бяха всички тези ретроградни фактори, забавящи и спъващи действията.

10 – 14.04. Меркурий става ретрограден на 10 април, малко след полунощ, на 4.50 гр. на знака Телец.

Венера, в съвпад с Хирон в Риби, в точен квадрат със Сатурн в Стрелец. И двете планети са стационарни и ретроградни! На фона на пълнолунието във Везни, този период никак няма да е лек. Време за равносметка и осъзнаване най-вече в сферата на партньорствата, проясняване, изпълнение! Заради забавеното движение, този аспект ще действа по-дълго време, до самото обръщане на Венера на 15.04, а и доста след това Изключително концентриран и важен период за хора с планети и подчертани 25–27 градуса на Риби – Стрелец!

Самото Пълнолуние се случва в 21-я градус на знака Везни на 11 април в 9.07ч. Слънцето е в близък съвпад с Уран в Овен – Луната с Юпитер. Доста наелектризираща ситуация! Дни, изпълнени с динамика и напрежение! Бъдете бдителни!

16-17.04. Слънцето е в тригон със Сатурн /R/. Марс е в съвпад със неподвижната звезда Алгол в Телец и отправя секстил към Венера – вече стационарно директна. Колкото и да са хармонични, както писах още миналия месец, тези аспекти няма да донесат кой знае какво развитие на този етап. За по-целенасочени действия все още не му е дошло време.

20.04. Слънцето навлиза в знака Телец в 0.26ч, Меркурий се връща обратно в Овен – размяна на местата в един и същи ден и изгаряне на Меркурий. По-голямата част от ретроградната фаза на планетата ще премине в знака Овен. 

Плутон – ретрограден  на 19.23гр. в Козирог

21.04. Марс влиза в знака Близнаци в 13.31ч.

26.04. Новолуние в Телец в 15.16ч, в шестия градус на Телец. Самото новолуние не сключва никакви мажорни аспекти, но пък се случва на фона на сформиращия се съвпад на Меркурий /R/ с Уран в Овен, в тригон със Сатурн/R/. Интересен ще е този период, наситен на нестандартни и внезапни идеи и подходи в общуването. Може да се пообърка комуникацията, електричеството. Повече отвсякога ще са в действие ситуациите на „развален телефон“, не са изключени изблици, невъздържани критики и реакции. Прегаряне на много нива – от техника, до отношения. Все пак, аспектите са хармонични и нещата ще преминават по-леко. Имайте предвид, че съвпада Меркурий – Уран ще действа до края на ретроградната фаза на Меркурий, включително и през стационарно директната /до към 11-12 май/! Периодът никак няма да е скучен 🙂

28.04. В късния следобед, Венера се връща обратно в знака Овен.

Отново, предстои не особено лек и много ретрограден месец. Всичко е част от живота.

Забележка: Тенденциите са общи. Това, което се случва на небето се отразява по индивидуален начин на всеки един човек. Горните аспекти ще окажат влияние единствено на хора, които имат в рождените си карти планети, важни точки в близки градуси и най-вече предпоставка за това! Никога не отнасяйте груповите прогнози към себе си в буквален смисъл. Тяхната цел е единствено да представят общата картина на небето! Моля, имайте го винаги предвид!

Авторска статия

Плерома

Запазени права. Може да споделите чрез връзките по-долу или активен линк!

Сподели ме:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.