Юпитер в Скорпион


Юпитер – равно на късмет и оптимизъм, благоденствие и вяра, истина и справедливост, нови възможности и перспективи. По природа – гореща и влажна, плодородна и добротворна планета, носи мъжка и активна енергия.

Скорпион е воден, неподвижен знак. Свързва се с дълбочина на мислите и чувствата, със силни желания и страсти. Подвластни са му големите вътрешни трансформации, както и вечните теми за живота и смърта. Над него господства планетата Плутон / Марс – стар управител/, управлява осми дом в хороскопа. Тук, проявата на Юпитер е по – различна. Липсва онзи авантюристичен дух, порив и експанзия! Рисковете са предимно в емоционалната сфера, но някак си премерени, овладени, което донякъде подтиска спонтаността, ентусиазмът така присъщи за Юпитер. Вярата, копнежите  са по скоро вътрешни, идват от дълбините на душата!

В късния следобед /16.20ч./на 10.10.2017г, Юпитер навлиза в Скорпион. Това в най-чистият си вид ще извади на преден план въпроси свързани с финансови придобивки, главно чрез партньорства или дошли чрез други хора, наследства, завещания, крупни инвестиции. Темите за раждането, смъртта секса. Боравенето с чужда енергия, окултни занимания. Изправяне пред кризисни ситуации от различен характер.

Влиянието на планетата ще бъде усетено от всеки един, но по различен начин, в зависимост от рождения хороскоп. Най – облагодетелствани ще бъдат Скорпионите, както и хората с Асцендент Скорпион, особено ако той е и добре аспектиран. Всяко едно преминаване на планета през Асцендента се усеща много мощно. Когато това е Юпитер се засилва личната вяра, а от там и оптимизма, а чрез тях, обикновено идват и положителни промени. На човек му се случват добри неща, най – често неочаквани, но съкровени и много лични /първи дом/, някак си, имаш усещането, че късметът е с теб и едва ли не ще те съпътства винаги, никога няма да те напусне… Промени може да очакват и тези на които планетата ще пресече останалите три важни точки в хороскопа – Имум цели / ще изправи основно пред жилищни въпроси/, Десцендент /партньорски отношения/, Медиум цели / промени в социалното положение, кариера/. Останалите водни, както и земните знаци също могат да изпитат влиянието му осезателно. Ще го усетят и тези които са родени с Юпитер в Скорпион /те ще преживеят своят юпитеров възврат/.

През годината в която Юпитер ще транзитира през Скорпион, досегът й с останалите планети, /особено хармоничният с Нептун и Плутон/ ще стимулира благоприятно творчеството, духовността, раждаемостта, както и различни социални придобивки касаещи тези области, въпроси свързани с приемна грижа и милосърдие. Интересни открития могат да бъдат направени в областите на медицината, лекарствената индустрия, психоанализата. Добро време за започване на образование, преквалификации в горните области, както и за изучаване на окултни науки. Ще се стимулира и окрупнява едрият бизнес, раздвижване в застрахователния сектор, политиката, инвестиции и печалби посредством природни ресурси. Могат да бъдат проведени мащабни полицейски акции  и успешно да бъдат разкрити престъпни организации свързани с наркотици, трафик на хора, проституция. Изобщо там където има големи пари, се очаква и голямо раздвижване!

Планетата ще остане в Скорпион до 8 ноември 2018г.

Да е честито на Скорпионите!

Известни личности с Юпитер в Скорпион: Марк Аврелий, Ърнест Хемингуей, Алфред Хичкок, Огюст Роден, Емил Зола, Лев Толстой, Тенеси Уийлямс, Шарлот Бронте, Наполеон Бонапард, Роналд Рейгън, Елвис Пресли

 

~~~~~~~~~~~~~~~~

Забележка: Тенденциите са общи. Влиянието на планетите е индивидуално и зависи изцяло от  заложеното в рождения хороскоп!

Нели Станева – Плерома

 

Авторска статия. Може да бъде споделена чрез активен линк. Запазени права!


Сподели:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.