Китайска астрология, Шели Ву


 „ Мъдрият човек не трупа съкровища,  неговите богатства са отвътре.“

Лао Дзъ

„Според легендата редът на 12-те знака от китайската астрология е определен от Буда. За честването на китайска­та Нова година /второто новолуние след зимното слънцестоене, което попада на различни дати от средата на януари до средата на февруари/ са поканени всички животни, но идват само дванадесет.

Първото животно, което пристига, е интелектуалният, приказлив Плъх, който проявява достатъчно агресивност, за да скочи от гърба на Вола и така да дойде пръв.

Следващият пристигнал е трудолюбивият Вол, следван от активния Тигър и от непредубедения Заек (или Котка). Прямият Дракон се присъединява към другите, както и мъдрата и философски настроена Змия. Доприпква в тръст и физически активният Кон, заедно със своя добър приятел, артистичният Козел.

Пристигат още непоколебимата Маймуна и откровени­ят Петел. Последните, които се присъединяват към остана­лите, са бдителното Куче и смирената Свиня.

Легендата разказва, че всяко животно получава своя собствена година, отдавайки символичната си природа и ха­рактеристики на родените през нея. Те са неопитомената сила, скрита в теб – твоята вътрешна същност от самото начало.“

Символичната притча, Из книгата „Китайска Астрология“, изд. Лира принт

С настъпването на годината на жълтото куче по източния календар на пазара излезе и това приятно четиво което мога да препоръчам на всеки без оглед дали има познания по астрология, стига да му е интересно. Подзаглавието на книгата е „Наръчник по автентична даоистка астрология“. В систематизиран вид са представени всяко едно от дванадесетте животни и какво влияние оказват те на родените през съответната година. Какъв е техният темперамент, техните дарби, тяхната двойнственост. Как преминава детството им, предпоставка за дом и кариера. В една от главите са разгледани  подробно петте елемента /земя, метал, вода, дърво, огън/, часовете от денонощието и тяхното отражение и влияние върху всяко едно животно, респективно и върху човека. В книгата  може да прочетете повече и за любовните взаимоотношения между двойки хора на базата на техният знак от китайският зодиак.

Намирам книгата за универсално четиво по Китайска астрология, любопитно и интересно. Както споменах и по-горе може да се чете и разбере абсолютно от всеки който проявява интерес към тази материя. 

Цена: 16лв

Ако желаете да я поръчате мога да ви я изпратя чрез куриерска фирма Еконт или да си я купите на място в моята Книжарница Плерома в гр. София. За бърза поръчка и повече информация ми се обадете на телефон 0878197380. Доставката на книги е за сметка на получателя.

За контакт:

0878197380

Адрес на книжарница Плерома: гр. София, ж.к. Света Троица, бул. Сливница 65, Търговски център Глобус, магазин 12 – партер.

Нели – Плерома

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.