Хирон – ключът към съдбата в хороскопа, Кирил Стойчев, Веселина Стойчева


Посвещавам това ревю на моят учител по астрология Кирил Стойчев с огромна признателност!

В ръцете си държа един труд, който е изключително ценен за цялата астрологична общност. Толкова информация, такова проучване и  факти за неговото влияние няма къде да се прочетат накуп за Хирон, особено на роден език. Книгата има изключително практическа насоченост и е безценен учебник и за начинаещи и за астролози.

Не мога да пиша безпристрастно за това заглавие, тъй като написаното ми е лично преподавано от Кирил Стойчев.  Разбира се има добавена и допълнителна имформация, както и  самото „събиране“ на книгата за да достигне тя в този си вид – всичко това е дело на Веселина Стойчева, съпруга на автора на която се пада задачата да завърши този труд, за да може той да достигне до хората. Всяка написана дума стига по-много лесен до съзнанието на четящия. Все едно автора ти говори с неговият неподправен стил и изказ. Спокоен, премерен, стегнат.

Книгата е разделена на няколко глави.

Първа глава ще ви запознае с откриването на Хирон и неговите съответствия на земята. Втора глава ще ви даде повече светлина за връзката  между митология и астрономия, а в трета между астрономията и астрологията. Разгледани са астрономични характеристики, скорост, както и хронологично проследяване на транзита на Хирон в зодиакалните знаци през годините. Много е интересна разработката и представянето на четирите лица на Хирон и тяхната интерпретация, а именно като Купидон,  Ключарят, Лечителят и Косачът. Следва разположението на Хирон в зодиакалните знаци, Хирон в астрологичните домове. Всичко това е обяснено с изложени примери на известни личности от различни среди, родени със съответното  разположение в личните хороскопи. Глава шеста разглежда аспектите на Хирон в наталната карта. Изследване на транзитите на Хирон, и влиянието му в живота включително и в прогностичните методи – символични и примарни дирекции, профекции. Специална глава е посветена и на Харикло – астероид от класа на Кентаврите. В митологията това е била съпругата на Хирон – жена със светъл, положителен характер. Разгледано е тълкуването на този астероид в наталната карта. Последната глава е посветена на влиянието и тълкуването на Хирон в мунданната астрология, заедно с извадка на важни събития върху които той е оказал своето влияние през годините.

Ще завърша моето представяне с въведението на тази книга,  което ще ви каже много за нейната история….

Въведение

Предмет на изследване на тази книга е Хирон – може би най-спорният днес астрологичен фактор. Някои астролози традиционалисти го отхвърлят и не го използват в тълкуванията, които правят, други го въвеждат в своята система на тълкуване и прогнозиране, но между тях има спорове за това, каква точно е неговата роля и кой знак управлява. Аз не съм от астролозите, които си падат по екзотиката, и винаги съм твърдял, че най-важно е да се познават основните елементи в астрологията – зодиакалните знаци, планетите, домовете, аспектите, и че един астролог не може да стигне до точна интерпретация на рождената карта, без да има отлични познания за тях. Много от изучаващите астрология правят грешката да се увличат по арабски точки, черни и бели луни, мидпойнти, без да могат да извлекат от картата информацията, която дават Асцендентът, Венера, Марс, Луната, и дори напълно пренебрегват влиянието на Слънчевия знак, което по принцип дава между 60 и 75% от характера и особеностите на индивида.

Моето изследване върху Хирон започна през 2002 година, когато, проучвайки базата с хороскопи, с която разполагам, по безспорен начин установих силното влияние на Хирон в картите на астролози. Преди тази година мога да кажа, че бях сред тези от тях, които подценяват ролята на Хирон. От друга страна, ми се струваше, че няколкото книги и статии за Хирон, които бях чел, дават едностранчива и не съвсем точна интерпретация на ролята и значението му в наталната карта. Предусещах, че той е много важен фактор в наталната карта, но не можех да намеря отникъде ясна и категорична информация за влиянието му.

Следващият импулс към изследване влиянието на Хирон дойде през юни 2004 година малко след основаването на Българската астрологична асоциация. Заедно с колеги обсъждахме програмата за предстоящите обучения и аз предложих да изнеса лекция на тема: „Влиянието на Хирон в картата на астролози“, която смятах да се базира на изследванията, които бях провел по-рано. Когато обаче човек започне да работи по дадена тема, когато се концентрира върху нея, той става като събирателна леща, като фокус, към който се насочва информационният поток. Така се случи и с мен и през следващите няколко месеца буквално бях бомбардиран със статии, идеи, хрумвания за ролята и влиянието на Хирон. През август, когато потокът от информация беше най-интензивен, докато лагерувах на палатка в Рила, насън ми се яви домовата схема на хороскопа и Хирон, който преминаваше през кардиналните точки!

Така постепенно до септември заглавието на темата за Хирон претърпя еволюция и на 19.09.2004 г. част от информацията в тази книга бе изнесена за първи път в София пред колегите от Българската астрологична асоциация в лекция, озаглавена „Хирон – ключ към определянето на датите и периодите на основните събития в живота на човека“. Постепенно материалът за това небесно тяло нарасна, наложи се да изнеса още една лекция – „Транзитите на Хирон“, и у мен узря решението да обобщя всички знания в тази книга, която сега държите в ръцете си. В процеса на работа по нея прозренията, които имах, се развиха подобно на житни зърна, които, като попаднат в подходяща почва, прорастват и дават плод стократно. Изминаха много години, през които написах пет други книги, докато започна завършването на този ръкопис – достатъчен период, за да мога да проверя и да потвърдя заключенията, които направих и които сега излагам пред вас.

Пожелавам ви изложените тук идеи да ви помогнат да отключите вратите на астрологичното познание, да откриете пътя към собствената си душа, към себе си, да изцелите най- дълбоките си рани и да откриете най-висшето щастие, защото Хирон е ключът към собствената ни съдба!

Кирил Стойчев

През лятото на 2021 година Кирил Стойчев искаше да се върне към книгата за Хирон и да я донапише, но не успя. След заминаването му завършването й стана моя задача. През целия ни съвместен живот участвах във всички негови проекти – и в личен, и в професионален план. Всичко правехме заедно. Раждането на тази книга е изключително важно събитие за мен. Смятам, че е част от призванието ми, тъй като имам точен съвпад на Хирон с Меркурий, управител на Медиум цели в наталната ми карта.

Веселина Стойчева

Препоръчвам тази книга и мисля, че трябва да я притежава всеки уважаващ себе си астролог.

Цена: 32.00лв

При закупени две и повече книги на Кирил Стойчев, ще получите подарък книгата: Животът е игра, играта е живот.

Доставка:

Офис на Спиди (4.79 лв.)

Aдрес (6.40 лв.)

 

Други книги на автора:

Еволюция на връзката

Животът е игра, играта е живот

Шест дни за да постигнеш всичко което желаеш

144 възможности

Астромедицина за всеки

Ако желаете да поръчате тази книга ми се обадете на телефон: 0878197380

Нели Плерома

 

Форма за контакт:

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.