Уран в Телец


Уран е планета на промените. Тези които се случват бързо и неочаквано. Той носи със себе си пориви за нови хоризонти, чупи стереотипи и понякога това е много болезнено, особено за по-консервативните хора, тези които обичат правите коловози и утъпканите пътища. И утре, на 15 май тази ексцентрична планета навлиза в знака Телец където ще остане в следващите 7-8 години. Телеца като фиксиран знак не обича промените, още повече внезапните, непланираните, но иска или не те ще му се наложат.

Най-ярки са съвпадите на Уран, особено когато докосват лична планета. Да вземем например едно Слънце в близък съвпад с планетата /но не и когато я изгаря/. Познавам такива хора. Те са дълбоко интуитивни и изключително силни индивидуалисти, които дори изглеждат ексцентрични и странни в очите на хората. Когато при транзит Уран съвпадне с рожденото Слънце това е период на много лични промени които могат да се изразят в силно желание за свобода. В такъв период хората стават непредсказуеми, те буквално „късат“ с установен начин на живот. Разбира се на първо място трябва да се погледне в кой дом се случва този съвпад, както и кои са домове свързани със Слънцето и Уран –  това ще са и сферите на проява.

Какво се случва обаче, когато Уран е в знака който се управлява от планетата Венера? Ако човек по рождение има добре поставен Уран особено при хармонични аспекти с лични планети /Слънце, Луна, Меркурий, Венера, Марс/, които са в Телец то той може да бъде творец и новатор в различни области имащи отношение към изкуства, към литература, журналистика, банково дело, също и към професии свързани с храненето и някои видове спорт. Освен това тези хора могат да имат интересни и ярки, романтични и любовни преживявания, да експериментират и то с желание в областта на секса. Така, че настоящият транзит може да им се отрази благотворно, защото се счита, че тази енергия не им е непозната, напротив, тя ще подсили вече съществуващата! Напрегнатите аспекти имат тенденция да разрушават, да вгорчават живота по много неприятен начин, особено ако Уран наранява Марс, Венера.

Един Уранов транзит върху натална Венера и особено, ако индивида не е „уранов тип“ може да дойде в повече на един да кажем улегнал и уравновесен човек. Такъв транзит може да се отрази на взаимоотношенията по много непредсказуем начин, като понякога и самият човек да не може да се познае – внезапно приключване на отношения, на дългогодишен брак, безотговорност, впускане в любовни авантюри, непланирана бременост, хазарт, драстична промяна на отношението към парите, както и във външния вид. Това може да вгорчи и живота на хората с които този човек е в близки отношения. 

В глобален план транзита на Уран през знака Телец по някакъв начин ще промени възгледите, нагласите на хора. Това ще засегне на първо място тяхната лична енергия, от там и личните им притежания, ценностната система, отношението към парите, личното имущество. Идват времена на силен егоцентризъм и това се усеща, няма какво да се лъжем, хората си стават все по-самодостатъчни. Сега мисля, изпитанието ще бъде да се научат да приемат индивидуализма у другия и да се допълват вместо взаимно да се спъват. Освен това, не е далеч времето когато хората ще имат нужда от повече от един партньор и ще могат да го заявят открито, защото потребността от разнообразни и силни преживявания вече е факт и се наблюдава открито макар и в едни други сфери, а останалото е въпрос на време, по тази причина моногамията ще става все по-изчезващ вид… В темата за третия пол /джендърите/ също е замесен Уран и тя тепърва ще става по-популярна. Промени ще има и в отношението към платежните средства, както и към методите на разплащане и това са неща от живота които предстои да разберем как ще се развиват в идните години.

Хората родени между 1934-1942 ще преживеят своят уранов възврат. И блазе на тези които са стигнали тази достолепна възраст и все още не са изгубили жаждата си за живот, познания и авантюри /дай Боже всекиму!/. В техният живот при добра жизненост и разбира се подкрепена от добри аспекти могат да настъпят драстични промени, нещо като едно ново раждане, ново проглеждане. По този повод, имах една възрастна приятелка, която на такъв възврат /тя има Уран в Овен и това се случи преди няколко години / предприе доста далечно пътуване което беше свързано с мечта от младите години, която по една или друга причина не беше успяла да реализира – деца, съпруг, отговорности… Сега, останала сама, заедно с нейната по-малка сестра предприеха това пътуване. Когато се върна беше много щастлива и дълго говореше за това, до самата си смърт, защото за съжаление само 2 години след това тя почина. Така, че Уран винаги отваря и както казах в началото пали за нови хоризонти, но дето се вика трябва да си го имаш и отвътре! Урановият възврат за хора на тази възраст може да се отрази и в рязко влошаване на здравословното състояние, но това са само хипотези и всичко е заложено по рождение.

Пожелавам на всеки един да преживее своите уранови моменти, и най – вече много късмет и интересни промени за Телците!

НелиСт

14.05.2018г.

Още статии за Уран: 

Транзити на Уран през рождените домове

Уран в митологията


Внимание: Запазени авторски права върху всички статии публикувани на сайта. Може да споделите чрез активен линк или връзките по-долу.

 

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.